Jimny Yükseltme Kiti Problemi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan m.onur Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,880

m.onur

Yeni Üye
Yer
Ankara
İkinci el 2005 model bir jimny aldık iyimi ettik yoksa kötümü ettik bilemiyorum.70 km hıza geldikten sonra direk ölüm tehlikesi yaşıyorum.Araçta yükseltme kiti ve Goodrich T/A lastikleri var.Aldıktan hemen sonra servise götürdüm serviste;

Ön iki tas bilyaları ,Arka iki aks bilyaları, Arka terazi kol burçlarını değiştirdiler ve rot balans yaptılar ancak hiç bir düzelme olmadı ve servisten bu araç çok kasıntılı çalışıyor bunu bir an önce standart haline getirin dediler araç çok ekstrem yüksekliğe sahip değil ancak bir iki ustaya götürdüm hepsi aynı şeyi söyledi.Ancak gösterdiğim ustaların hiç biri off-road ile ilgilenen ustalar değillerdi.Kiti biz taktırtmadığımız için tahmini konuşuyorum 3 inç yükseltme kiti var ama kitin takıldığı zaman değişmesi gereken tüm parçalar değiştirilmiş mi bilmiyorum.Yani yarım yamalak bir kit uygulaması yapılmış gibi geliyor ancak Ankara da aracı gösterecek bir yer bilmiyorum bu konuda da yardımlarınızı bekliyorum.Ön iki amortisörün üstünde 4xfourART yazıyor arka amortisörler farklı ve arka helezonların üzerinde get vardı serviste bunlar aracı zıplatır diyerek çıkardılar.Yani şuan aracın ön kısmı arkaya göre daha yüksek duruyor.10 gündür sanayide geziyorum ancak bir yol gösteren bulamadım herkes standart haline geri getirelim araç kasıyor diyor.Ne yapmalıyım fikirlerinizi almak istedim. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim

Etiketler
Ynt: Jimny Yükseltme Kiti Problemi

Jimmny'ye özl bir bilgim yok ama kendi aracım Vitara üzerinden genel bir yorum yapayım.
Yükseltme işlemlerinde ister kit ile ister get tabir edilen amortisör ve helezonlar üzerine parça koyularak yapılsın yükseklik 3-4 cm'yi aşıyorsa;
1- Ön diferansiyel uzatma kolları takılarak diferansiyel ön süspansiyonla uyumlu hale gelmeli
2- Arka diferansiyel üzerindeki rotilli salıncağa da yükseltme miktarı kadar parça konmalı.
bunlar yapılmazsa araçta ayarlar, dengeler bozulur.
Zannedersem sizin araç sadece amortisör ve helezonlardan yükseltilmiş.
Bu durumda yoldaki tehlikenin yanısıra aks ve diferansiyellerde büyük arızalar yaşayabilirsiniz.
Ayrıca 3 inch yükseltmelerde ön aksa ve şafta flanş gerekebilir.
Ankara'da tanımadığım fakat off road araçlarına bakan forumda adını duyduğum Sena Jeep var.
Forumda Ankara grubu muhabbet köşesi var, ordaki arkadaşlarla irtibaa geçmenizi öneririm, yardımcı olacaklardır.
Bilinçli birileri aracı inceledikten sonra, sizin de aracı kullanacağınız ortamı ve maliyetleri de dikkate alarak ya yükseltmenin eksiklerini tamamlar ya da orjinale dönersiniz.
Teşhis konulup çözüm üretilene kadar da aracınızı dört çekerde kullanmanızın ciddi sıkıntılar doğurma riski vardır.

yükseltme kitimi yoksa sadece get mi var araçta
bende jimny sahibiyim 10cm yükseltme var. hiç bir sıkıntısı yok zaten kitin amacı sorun çıkarmamak, ankarada yım
arkadaşında dediği gibi ahmet usta işinin ehlidir.
birde nasıl bi sorun yaşadın açarsan

veteriner' Alıntı:
Jimmny'ye özl bir bilgim yok ama kendi aracım Vitara üzerinden genel bir yorum yapayım.
Yükseltme işlemlerinde ister kit ile ister get tabir edilen amortisör ve helezonlar üzerine parça koyularak yapılsın yükseklik 3-4 cm'yi aşıyorsa;
1- Ön diferansiyel uzatma kolları takılarak diferansiyel ön süspansiyonla uyumlu hale gelmeli
2- Arka diferansiyel üzerindeki rotilli salıncağa da yükseltme miktarı kadar parça konmalı.
bunlar yapılmazsa araçta ayarlar, dengeler bozulur.
Zannedersem sizin araç sadece amortisör ve helezonlardan yükseltilmiş.
Bu durumda yoldaki tehlikenin yanısıra aks ve diferansiyellerde büyük arızalar yaşayabilirsiniz.
Ayrıca 3 inch yükseltmelerde ön aksa ve şafta flanş gerekebilir.
Ankara'da tanımadığım fakat off road araçlarına bakan forumda adını duyduğum Sena Jeep var.
Forumda Ankara grubu muhabbet köşesi var, ordaki arkadaşlarla irtibaa geçmenizi öneririm, yardımcı olacaklardır.
Bilinçli birileri aracı inceledikten sonra, sizin de aracı kullanacağınız ortamı ve maliyetleri de dikkate alarak ya yükseltmenin eksiklerini tamamlar ya da orjinale dönersiniz.
Teşhis konulup çözüm üretilene kadar da aracınızı dört çekerde kullanmanızın ciddi sıkıntılar doğurma riski vardır.

Verdiğiniz bilgiler ve önerileriniz için teşekkür ederim.Dediğiniz gibi galiba yalnızca amortisör ve helezonları takıp bırakmışlar.Yarın ilk işim Sena jeep'e gitmek olacak.

HAKKIM' Alıntı:
yükseltme kitimi yoksa sadece get mi var araçta
bende jimny sahibiyim 10cm yükseltme var. hiç bir sıkıntısı yok zaten kitin amacı sorun çıkarmamak, ankarada yım
arkadaşında dediği gibi ahmet usta işinin ehlidir.
birde nasıl bi sorun yaşadın açarsan

Arkalarda get vardı servis de çıkardılar ama önlerde 4xfourART markalı amortisör ve orjinalinden farklı helezonlar var. Yaşadığım probleme gelince 60-70 km hızdan sonra araç asfalt yolda hafif kasisler ya da çöküntülere girince direksiyon kasisin doğrultusunda ya da çöküntünün doğrultusunda gitmeye çalışıyor ve direksiyon o taraflara çekmeye başlıyor ve beşik gibi sallanmaya başlıyor.

Bu arada konuyu iki yerde açmışım lastikten bahsetmişsiniz diğer tarafta elimde 1 takım aşağıdaki lastikler var ama dişleri daha büyük olduğundan problem yaratacağını düşündüğümden taktırmadım sizin yorumunuz nedir..

IMG_1454.JPG

IMG_1456.JPG

Ön difi tutan tandır kollarındaki burçları çıkartıp eksantrik burçlar sayesinde ön difransiyeli aşağı almadıysanız lastikleriniz normal olması gereken yerde değil bir taraf dışarı da bir tarafta içeridedir.Bu sıkıntının olması normaldir....

GetAttachment.jpg

GetAttachment (1).jpg

GetAttachment (2).jpg

Ankara da Ahmet Ustaya götürdüm dediğiniz gibi ön difransiyel aşşağı alındı ve eskiyen amortisör ve helezonları değiştirdik standart bakımlarını yaptırdık ve çıkardık hiç bir problemi kalmadı hatta yaklaşık 15 günde doğu karadenizde yaklaşık 5 bin km yaptım.Sena jeep'e cok teşekkür ederim tabi ki önerilerinizi eksik etmeyen sizlere de çok teşekkür ederim

2012-07-22 12.37.38.jpg

sorunu haletmenize sevindim düzgün ve kit tam olarak takılmamışsa bu gibi problemler olabiliyor .

slm bendede 2005 model jimmy var.3 inç yükselttim.235*75*15 federal m t lastik ve ofsetli jant kullanıyorum.evet bahsettiğniz gibi 80 90 km hızla giderken araç geziyor.bende araştırdım çaresiz gibi görünüyor.ama ki arazide çok mükemmel.siz eğer şehirde kullanacaksanız orjinal yükseklikte ve orjinal lastik ebatı ile kullanmanız tavsiye ederim.saygılar

Ankara da Ahmet Ustaya götürdüm dediğiniz gibi ön difransiyel aşşağı alındı ve eskiyen amortisör ve helezonları değiştirdik standart bakımlarını yaptırdık ve çıkardık hiç bir problemi kalmadı hatta yaklaşık 15 günde doğu karadenizde yaklaşık 5 bin km yaptım.Sena jeep'e cok teşekkür ederim tabi ki önerilerinizi eksik etmeyen sizlere de çok teşekkür ederim
merhaba ankaradaki ahmet ustanın numarasını ala bilirmiyim sizden

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,709
Kayıtlı Üye Sayımız
166,548
Kaydolan Son Üyemiz
scinier

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR