Jimny veya Vitara

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan HAKKIM Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 37
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 22,063
Ynt: Jimny veya Vitara

Bence öncelikle her aracın içerisine bir binin sonra karar verin.

Ben de aynı soru işaretleri ile kararsızdım aracımı almadan önce (G.Vitara 1,6 2005)
Eşim ve 15 aylık oğlum ile araca biniş iniş talimleri yaptık. Jimny den vaz geçtik. G.Vitara kısa saşi aldık.(ki ona zor sığıyoruz)
Yüksek model olsun (2004-2005), 1,6 motor hacminden büyük olmasın deyince zaten ya Jimny ya Grand Vitara 1,6 3 kapı kalmakta.
Araç içi genişlik ve yaratılan konfor hissi Grand Vitara da daha iyi.
Bununla beraber ön sabit aks olan Jimny nin yükseltme vs de daha avantajlı olduğunu düşünmekteyim. Arazide nekadar ufak o kadar iyi (tabiki Jimny)diye düşünmekteyim.

Ben aracımdan memnunum ,zaten 3 kapı G. Vitaralar daha düşük fiyatta alırken de avantaj.
Tabiki tamamen sizin ihtiyacınıza yönelik olan araç doğru seçimdir. Yoksa bu sorunun doğru yanıtı yok aslında.

Etiketler

Tabii öncelikle insanlar genellikle kendi kullandığı arabaların tarafını tutar:smiley:
Ben de 2004 model Tek kapı 1600 cc Suzuki Grand Vitara kullanıcısıyım.
Arabayı 2006'da ikinci el olarak aldım.
Kayak meraklısı oldugumdan arabayı karlı buzlu dağ yollarında çok kullandım, açıkçası performansı benim beklediğimin çok üzerinde.
Jimny ile kıyaslandığında iç hacimin biraz daha geniş olması bence avantaj. Ama daha düşük fiyata daha yüksek model Jimny alabilme ihtimali de cezbedici. Ama yalan yok jimnylerin dış görünüşü gerçekten çok hoş ve araziye uyumlu bir araba gibi duruyor.
Jimnyi açıkçası hiç denemedim performansı hakkında bir şey diyemem. Suzuki grand vitaram ile ilgili olarak; Yarı arazi yarı otoban lastiklerim haricinde, arabamda henüz herhangi bir modifikasyon yaptırmadım, ama yine de Kartalkayanın, Elmadagın karlı buzlu yollarında, Aladağların, Yedigöllerin çamurlu ve sarp yollarında hiç mahçup etmedi beni:smiley:
Ama iyi bir aile arabası olabilir mi sorusuna gelince: Bagaj kısmı doğal olarak çok küçük. Eşyaları yerleştirmede farklı teknikler denemek zorunda kalabilirsiniz:smiley:
Saygılarımla

Dostum sözü edilen araçların hepsi çok güzel çok başarılı araçlar.Ama bir gerçek varki iki çocuk (biri muhtemelen koca bir çocuk koltuğunda) ve iki yetişkin artı bu insanların valizleri,torbaları,ıvır zıvırları kesinlikle ne tek kapı vitaraya nede jimnye sığar.Sizin ihtiyacınızı ancak 5 kapı bir vitara veya grand vitara karşılar.Yol yakınken iyi düşünüp karar verin,sakın jimnynin ve 3 kapı vitaranın o cici duruşuna,albenisine kapılmayın.

Hem ayıracağınız ufak bir bütçeyle 5 kapı vitarada en az kısa şaseleri kadar canavar bir arazi aracı olur..

Merhaba,
Bende sizinle aynı durumdaydım, iki araç arasında kaldım. Sonunda Jimny otomatikte karar verdim. Daha yeni modeli vitaraya göre daha ucuz. Daha derli toplu. Arazide iki araçta çok başarılı. Hafta sonundaki yarışta açılışı yapan kurtarıcı arac bir otomatik jimny idi. Parkuru en hızlı tamamlayanda o idi. Bana göre tek dezavantajı bagaj hacmi. Bagajıda roof-rack ile çözebilirsiniz. Uğraşmak istemezseniz ve daha rahat yolculuk yapmak için 5 kapı vitarayı öneririm. Modifikasyon maliyetleri bu araçların hepsinde yaklaşık aynı.

selamlar ,
konu açılalı uzunca bir süre geçmiş.cevap olarak değil ancak,her iki aracı da kullanmış biri olarak fikrim,jimny arazide başarılı,şehir içinde hız yapmamak ve ani hareketlerde bulunmamak kaydıyla kullanılabilecek bir araç.ancak g.vitara hem arazide hem de şehir içinde ihtiyaç karşılayabilecek durumda.arazide ağır şartlarda jimny üstünlük sağlayabilir.ama şehir içi kulanımda kesinlikle g.vitara derim.yakıtları da birbirine çok yakın.

hakkı arkadaş basit yolla şunu diyeyim sana ne lazım; özelliklerini iyi incele artıları ve eksileri iyi ölç biç ona göre karar ver sana en doğru cevabı sen vereceksin

Jimny deki hacim sıkıntısına roof-rack ( tavan sepeti) iyi bir çözüm olabilir. Ben geçenlerde Jimnym ile tepesinde bir demonte kütüphane ve bir dağ bisikleti ile 200 km yol yaptım ve çok memnunum. Küçük olması ve aslında kilo başına beygir gücü hesabı ile arazide inanılmaz başarılı. Diff lock almadım aklımda idi ama şimdiye kadar ihtiyacım bile olmadı
sevgiler

Arkadaşım,
Her güzelin bir kusuru olur derler ya... Jimny için en büyük kusur küçük oluşu bence. İki kişinin kamp malzemesini tavan sepeti yoksa yerleştiremezsiniz. Ben kürek kazma vb gibi arazi ekipmanı bile koyamıyorum. Tepeye yerleştirilebilir ama bu sefer de park edince onların başka yere konulması gerekiyor ki çalınmasın. Bunun dışında ikinci handikapı zayıf bir motorunun olması. Ama daha önce dediğim gibi kg başına düşen beygir hesabi birçok başarılı araçtan iyi. Ama öyle yırtıcı bir gücü yok tabii. Çok dik ve çamurlu arazide debriyaja basmayıp motoru istop ettiğimi hatırlıyorum. Zaten güç gerektiren yerlerde 4x4 low konumda 1. vitesden yukarı asla çıkamazsınız, gücün yetmediğini hissedersiniz (gerçi çıkmak da gerekmiyor ya neyse). Ama sonuçta makineyi zorlayınca bi arkadaşın 3.8 benzinli discovery I için bu sitede bir yerlerde dediği gibi yüzünüzde nedeni belirsiz bir tebessüm oluşmaz. Bu da sizin beklentileriniz doğrultusunda sizi etkileyecektir.

Jimny'de vitara gibi gercek mustakil sase'ye sahip bir aracmi yoksa lada nivalar yada binek arabalar gibi gibi sac aksamini sase gibi mi kullaniyor

Teşekkür ederim.Daha detaylı şekilde, tecrübeli arkadaşlarında konu ile ilgili paylaşımlarınıda beklerim.Saglıcakla kalın...

serkann' Alıntı:
jimny deki 2 wd,4 wd gibi seçenekler ne anlama geliyor acaba..?

selam,

2wd aracı iki çekerde kullanmanızı , 4 wd aracı 4 çekere geçirmenizi , 4wl ise takviyeye almanızı sağlar.düğmelere sırasıyla basarsanız geçişleri rahatlıkla yaparsınız.örneğin 4 wl den 2wd ye geçmek için önce aradaki 4wd ye daha sonra 2wd ye basmalısınız.bazen 4wl den geriye doğru geçişlerde düğmeye bastığınız zaman geçiş sağlanamayabiliyor.bunun için aracı çok düşük bir hızla 5-10 m harakat ettirirseniz geçiş sağlanacaktır.

ilkin' Alıntı:
selam,

2wd aracı iki çekerde kullanmanızı , 4 wd aracı 4 çekere geçirmenizi , 4wl ise takviyeye almanızı sağlar.düğmelere sırasıyla basarsanız geçişleri rahatlıkla yaparsınız.örneğin 4 wl den 2wd ye geçmek için önce aradaki 4wd ye daha sonra 2wd ye basmalısınız.bazen 4wl den geriye doğru geçişlerde düğmeye bastığınız zaman geçiş sağlanamayabiliyor.bunun için aracı çok düşük bir hızla 5-10 m harakat ettirirseniz geçiş sağlanacaktır.
bilgiler için teşekkürler ama ben satılık ilanlar sayfasında çıkanları sordum..jimny modelinin altında 2 wd 4 wd gibi seçenekler çıkıyor..bildiğim kadarıyla jimnyler donanım olarak aynı..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,622
Kaydolan Son Üyemiz
mustgok

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR