JİMNY UYGUN LPG TAVSİYESİ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan suziki jimny Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,479

suziki jimny

çok okuyan değil gezenbilir..!
Yer
Istanbul
Selam,

2007 manuel araç 2*2 de ş.içinde 9/100km yakıyor (guncel benzin fiyatına gore 4.74 tl den km de 0,43 krş civarı). Yılda ortalama 12-15bin km yol yapacağım. LPG taktırma niyetim var sorularım;

--Bu araca en uygun sorunsuz lpg marka model fiyat ve varsa adres ricadır.
--Marka model iletecegınız lpg ile 100 km de kaç litre yakar?
--Son olarak lpg jimny i yorarmı? Yani randuman alırmıyız, sürüş baygınlığı vs yaparmı?

çok teşkler,

Etiketler
uygun
Ynt: JİMNY UYGUN LPG TAVSİYESİ?

Kabaca araştırma yaparsanız Jimny ve lpg dönüşümünün pekte randımanlı olmadığını bu motorun lpg'yi sevmediğini görürsünüz.Benim aracım benzinli ancak bu işe girmiş çok kişiden duyduklarımı paylaşayım.

Çekiş düşüyor, bagaj iptal oluyor, benzinde 9 litre yakan araç lpg de 12 litre yakıyor ve aman aman bir tasarruf yapılamıyor ve uzun vadede bu motorda sorun çıkarma riski(tüm motorlarda olmakla beraber bu motorda daha fazla) olduğu için 30bin kilometre sonra karşınıza çıkarsa masrafı lpgden elde ettiğiniz karı da götürüyor(boğaz kelebeği en spesifik lpgden etkilenen parça ve 2bin TL yi geçecek masraflar çıkarması söz konusu).Motorun ömrü kesinlikle azalıyor.Ben bu aracı herkese orjinal haliyle binmesini tavsiye ederim.Ama karar sizin.Bu etkenleri göz önünde bulundurun derim.Araştımanız da kolaylıklar..

Bill187 güzel özetlemiş, ilave olsun:
bende de 2007 70binde manuel var, atiker marka lpgli
ben de yılda ort 15bin km yapıyorum
şehir içinde kaç defa ölçtüm 10lt/100km lpg, şehir dışında 90-100 arasında 8,7-9lt/100km
bence lpg değer diyorum

4xdoga' Alıntı:
Bill187 güzel özetlemiş, ilave olsun:
bende de 2007 70binde manuel var, atiker marka lpgli
ben de yılda ort 15bin km yapıyorum
şehir içinde kaç defa ölçtüm 10lt/100km lpg, şehir dışında 90-100 arasında 8,7-9lt/100km
bence lpg değer diyorum

peki kaç km dir tüp var? (kaçlık depo, marka model?) ve lpg kaynaklı arıza, masraf vs oldumu?

çok teşkler,

bu arada h.sonu Bursa ya gittim, 175 TL ye depoyu fullledım (36 litre) gidişte otobanda 3000 devır 90 km hız ile devam ettim, dönüşte 3500-4500 arası 100-140 bastım (malum git git bitmiyor körfez yolu) toplamda 540 km yaptım ışık hala yanmadı..! (sanırım 30*40 km daha gider. Uzun yolda 30 krş diyebiliriz. Virajda atmadı, rüzgarda sallamadı, 6.vitesi olsa şahane olacakmış, bastıkça devir çıldırmasa tadından yenmez.. bilg.

beyler şu tüp tavsiyeniz benim için önemli acil önerilerinizi rica ediyorum,
jimny -tüp randman nasıl?
hangi marka model tüp önerilir?
olası çıkan arıza vs. varmıdır?

atiker 1100 TL 10 taksıt kampanyası var değermi?

tşkler,

jimny'yi alalı 4 ay falan oldu. 5bin km kadar yaptım.
atiker var, 26lt'ye yakın alıyo, şu ana kadar hiç problem olmadı
uzun zamandır kullananlar daha iyi bilirler

Benim de Atiker marka 10-12 litre şehir içi yakıyor.10.000 km yaptım yalnızca lpg filtresi değiştim şimdilik bir problem yaşamadım.fazla km. yapan arkadaşlar daha sağlıklı bilgi verebilir.

merhabalar benimde 2006 jimny vardı yaklaşık 8 ay kadar kullandım.üzerinde atiker 4 siralı sistem lpg takılıydı ...hiç bir sorun yaşamadım..ayrıca bugünde başka bir jimny satın alarak aanıza tekrardan dönüş yapacağım arkadaşlar ve yeni aracımada atiker taktırmayı düşünüyorum

thrace' Alıntı:
Benim de Atiker marka 10-12 litre şehir içi yakıyor.10.000 km yaptım yalnızca lpg filtresi değiştim şimdilik bir problem yaşamadım.fazla km. yapan arkadaşlar daha sağlıklı bilgi verebilir.

istanbul mu? hangi ustada yaptırdın hocam? tüpden ziyade usta daha mühim diyor herkes..

4xdoga' Alıntı:
jimny'yi alalı 4 ay falan oldu. 5bin km kadar yaptım.
atiker var, 26lt'ye yakın alıyo, şu ana kadar hiç problem olmadı
uzun zamandır kullananlar daha iyi bilirler

istanbuldaysanız hangı ustadır tavsıyenız?

Ynt: Jimny Uygun Lpg Tavsiyesi?

Benden başka kımse JİMNY başlığı altında kımse ne konu açıyor ne yorum yapıyor, Memlekette tek jimny bende demek neguzel :smiley:

Bu akşam atiker taktirmak için 4.levent Kadıoğlu servisine gideceğim atiker için, Kadıoğlu servısı-ustayı tavsıye edermısınız? Kağıthanede oturuyorum, mennun kaldıgınız usta var ıse paylasırmıısnız lutfen?

teşekurler,

Ynt: Jimny Uygun Lpg Tavsiyesi?

Fiyat fayda kiyaslamasi ile atiker takilabilir.
Sorun olacagini sanmiyorum. Benzin deposuna lpg katkisi atarsaniz (wurth uretiyor)
Subap omru uzar. Asla antifitizsiz kullanmayin. Beynide mumkunse iceri alsinlar aracla suya girerseniz
Beyin bozulmaz. Maslaktada off road araclarina uygun lpg takan bir firma var orayada ugrayabilirsiniz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,926
Kayıtlı Üye Sayımız
166,705
Kaydolan Son Üyemiz
fayda70

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.