Jimny LPG Sorunu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan serkan35 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 25
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,873
Ynt: Jimny LPG Sorunu

Yarı yarıya yağ ömrü? Bence biraz fazla. 8.000 de anlaşalım :smiley:

Ben motor ısısını dengeli düşürmek için motoru kapatmadan bir 30 saniye beklerim her zaman...

Etiketler

Pazarliga basladiysak bence bu rakkam 7500 un uzerine cikmaz, lpg li arac satan daihatsu servislerinin verdigi rakkam bu oradan biliyorum. Ne seytani gor ne salavat getir demisler o yuzden 5000 iyi bir rakkam bence. Tabi 10W-40 icin gecerli olan rakkamlar bunlar. Siz baska yag koyuyorsaniz onun omru degisik olabilir. Mesela 20w-50 benzinle bile en fazla 5000 dayaniyor. Tabi bir de soyle bir durum var. 10W-40 bozulursa geriye kalan yagin kalinligi sabit 10, 20W-50 bozuluyorsa geriye kalan yag kalinligi 20. 20 lik yag motoru 10`dan daha iyi korur ama ote yandan 20W-50 daha cabuk bozuluyor ve daha fazla yag camuruna sebep olur bu sebeple. Ama yag degisimi unutulan bir motorun icinde 20W-50 lik yag olmasi felaketin boyutlarini azaltacaktir ama ne kadar sure ile unutuldugu da kritik bir parametre tabi, ayrica yag camuru motor icindeki yag akis noktalarindaki olasi filtreleri vs tikayip motorun tamamen yagsiz kalmasina da sebep olabilir ki bu tam bir felaket olur. Ben risk almamayi tercih ederim o yuzden en fazla 5000 diyorum 10W-40 icin.

Pazarlığa falan başlamadık tabi herkes kendinden mesul. Bana yine de fazla geldi. 2 farklı aracı toplam 250.000 km boyunca bu şekilde kullandım. Bir sıkıntı yaşamadım. Umarım herkes sorunsuzca tasarruf eder bu işlerden...

İyi akşamlar.

O biraz da arabanın hangi şartlarda kullanıldığına bağlı. Motor yağı ömrü aslında saat ile ölçülür kilometre hesabı ile değil ama motorun kaç saat çalıştığını ölçen bir gösterge yok. Bu nedenle şehirlerarası yollarda sabit bir hızla kullanılan arabaların motor yağı kilometre hesabı ile daha fazla dayanır şehir içinde dur kalk trafiğinde kullanılan yağ aynı kilometre içinde daha fazla yıpranır. Bu nedenle çok garantili bir hesap değil servisler de genel ortalamaya göre bir km belirlerler bir de maksimum ay süresi koyarlar ki iki tahminden biri aşağı yukarı tutsun, mesela "10000km/6 ay hangisi önce dolarsa" gibi. Bu nedenle herkesin tecrübesi değişir kiminin kullanımına göre 10000km dayanan yağ başka birinin kullanımına göre de 15000 km dayanabilir ama kesin bir şekilde ölçmenin pratik bir yolu olmadığı için "ne şeytanı gör ne salavat getir" kaidesi motor yağı söz konusu olunca uyulmasında fayda olan bir prensiptir. Yani birine bu ay lpg ile 8000 km dayanır dersiniz, sizin için dayanıyordur, ama o kişinin kullanım tarzına göre 5000km de bozulabilir ve motora ciddi bir zarar verebilir. Yağ ömrü tavsiye edilirken bunlar da düşünülmesi gereken faktörler.

selamlar 2004 model jımy sahibiyim aynı sorunla bende karşılaştım ,sibob ayarı yapıldıktan sonra,birde gazın enjektör memelerini değiştirdiler sorun kalmadı

1 hafta oldu yaptıralı ,usta o akşam tatile çıkmış dönünce hallederiz demiş hesabı,rakamı bende bilmiyorum

Hakan bey İzmirde 360 tl istdiler araç 1,5 gün serviste kalcakmış falan,tornacıda kumlama yapılcakmış ,bende karadeniz gezinden sonraya bırakcam ,belli olunca yazarsanız çok sevinirim,

Arkadaşlar,

LPG işinin içinde birisi olarak söylemek isterim ki. en az takılacak marka kadar işçilik önemlidir. Herkes LPG ci oldu..... :mad: Gerçek usta arayın markadan önce...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,807
Kayıtlı Üye Sayımız
166,611
Kaydolan Son Üyemiz
erdemkiramer

Geri