Jimny LPG Sorunu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan serkan35 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 25
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,851

serkan35

Kamp III
Yer
İZMİR
Jımny 2004 otomatik vites aracımda Tartarini sıralı sistem lpg takılı fakat sürekli sorun çıkarı 15 gündür kaç yere ayar yaptırdım bende bilmiyorum,en son kendi servisinde ısı ölçerleri değiştirildi probelmi gazda giderken araç titreme yapıyo ve benzine geçiyo hem benzin hem gaz kıvamında gidiyoz sürekli girip çıkıyo bi süre sonra düzeliyo lakin bu durum çook can sıkıcı,
Lpg nin filtreleri 5.000 km evvel değişti ,
Suziki serviste sibop ayarı ister dediler lakin 1,5 gün araç kalcakmış ve 360tl tututuyomuş motor zincirlere kadar sükülüp tornoda bi işlem yapılıyoumuş(tamda anlamadım ya)ama benzinde araç normal çalışıyo tüpcü ısrarla siboptandır diyo bende haftaya karadeniz e geziye çıkçam sinirlerim bozuldu ,
Aramızda bu tip sorun yaşayan varmı varsa önerilerinizi bekliyorum ,

Etiketler
Ynt: Jimny LPG Sorunu

Ben 98 model toyota rav4 e teleflex taktirdim. Montaj sirasinda bir kez ayarlandi birdaha sorunsuz calisti. Montaj sirasinda emme manifoldunu sokuyorlar motora capak vs de kacmiyor ikide birde ayar da istemiyor.

Ben aldığımda Tartarnini Takılmıştı ben taktırmadım aslında sorunsuz Çalışıyodu fakat arıza yaptı ve malesef izmirde doğru dürüst servisi yok yapamıyorlar bi türlü,

Katkili lpg kullandiysaniz enjektorler tikanmis olabilir. Tornada yapilan isin sibop ayari oldugunu pek zannetmiyorum ne oldugunu dogru durust aciklasinlar ondan sonra yaptirin bence.

Serkan bey benimde 2004 model terios aracım var.üzerinde lovato marka tüp var ben taktırmıştım 2 yıl önce.2 yıl sorunsuz kullandıktan sonra sizin yaşadığınız sorunları yaşamaya başladım.lpd ustası aracıma kabakat buldu sizinkiler gibi.aman efendim sibop,buji,v.s.bir sürü şey.en sonunda çözüm olmayınca arabamı serise götürdüm. baktılarki motorla ilgili en ufak bir problem yok zaten bemim arabam daha 59,000 de.neyse sonra lpg yi taktırdığım yere bi daha götürdüm arabayı bayağıda kızdım çünkü.beni çok uğraştırdılar .ya arızayı bulun yada sökün arabamdan dedim.ve lpg nin ekü denen beyninin bozuk olduğunu en sonunda bulabildiler.yani sizin anlayacağınız lpg deki sorunu bulmaya çalışmayıp baştan savma iş yapıyorlar.bence sizdede bu tür bir sorun olabilir.çünkü benim arabamdada sizin bahsettiğiniz sorunlar lpg de iken yapıyordu.bu nedenle düzgün bir lpg ustasına gidip bence eküsünden başlayarak bütün parçalarını kontrol ettirin.
Benim çok başımı ağrttılar inşallah siz benim kadar yorulmazsınız.kolay gelsin diliyorum.

Murat bey çok teşekkürler anlatım ve iyi dilekleriniz için çok başım ağrıdı malesef sabah gene lpg ayarlatmaya gittim ilk ayardan sonra birebir aynı şeyi yaptı araba tekrar gittim tekrar aynışey tekrar gittim benzine geçmeyi kesti titremeyide ama ne kadar basarsan bas 60 la gidiyo ve 4000 devirde çalışıyo neyse bi daha gittim tekrar ayar yapıldı şimdi normal gidiyo araç gerçi sadece 4 km yol geldim ayardan sonra ama olmadığını biliyorum,ve bilgisayara bağlayıp bişey yok diyolar arıza vermiyomuş araç ama ben deli olcam resmen sinirlerim bozuldu basit bir mekanizma tüp olayı hepsini söktürsen taktırsan 1 gün sürmüyo ama ben tam 4 gün gittim çok sinirliyim bide karadeniz e gitçem eşimle birlikte budurumda sıkıntı yaratıyo ,

Bu LPG işi sevimsiz iş,
Sanırım benim aracın şamandırası bozulmuş
Benzinlikte 40 litrelik depoya 41 litre LPG bastılar
durdurmasam patlatana kadar basacaklardı.

Acayip soğudum LPG işinden...

Sizin sıkıntınızın hallolmasına sevindim. Hayırlı olsun...

Arabanizdan sogumaniza gerek yok. Lpg yaklasik 100000 km de bir motorun ust kisminin acilip yaptirilmasini gerektirebilir ama buyuk capta bir rektefiye gerektirmez. Actirmisken subaplar ve yuvalari celik mi diye baktirin degilse mumkunse degistirsinler. Neticede motor 300 derecede yanan benzinle calismak uzere tasarlanmis lpg 500 derecede yaniyor. Bazi parcalarin bu sicakliga dayanmamasi normaldir, dayananlarla degistirin uzun sure rahat edersiniz.

100.000 Km LPG kullanmak
aracına göre 15 bin ile 35 bin TL arası tasarruf demek...

Aslında LPG o kadar da kötü değil galiba ;D ;D ;D

olasiliksiz' Alıntı:
Arabanizdan sogumaniza gerek yok. Lpg yaklasik 100000 km de bir motorun ust kisminin acilip yaptirilmasini gerektirebilir ama buyuk capta bir rektefiye gerektirmez. Actirmisken subaplar ve yuvalari celik mi diye baktirin degilse mumkunse degistirsinler. Neticede motor 300 derecede yanan benzinle calismak uzere tasarlanmis lpg 500 derecede yaniyor. Bazi parcalarin bu sicakliga dayanmamasi normaldir, dayananlarla degistirin uzun sure rahat edersiniz.

Haklısınızda benim anlatmak istediğim git gel kötü ustalar yıldırdı beni yoksa arabamı aslında seviyorum,

Degil ama ne yaptiginizi bilirseniz. Motor yaginin da omru 500 derecede calisan bir motorun icinde kisalacaktir. Misal 10W-40 yag benzinle 10000km gidiyorsa lpg ile en fazla 5000km dayanacaktir.

olasiliksiz' Alıntı:
Degil ama ne yaptiginizi bilirseniz. Motor yaginin da omru 500 derecede calisan bir motorun icinde kisalacaktir. Misal 10W-40 yag benzinle 10000km gidiyorsa lpg ile en fazla 5000km dayanacaktir.

Haklısınız ona dikkat ediyorum bir hayli yağ değişimlerinde limit bekleden değiştiririm çok önemli bir konu bence,tüp işi biraz daha zahmetli ama ekonomik olduğunu düşünürsek dikenine katlancaz,

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.