Ynt: JİMNY KULLANANLAR TAVSİYENİZİ BEKLİYORUM..
Jimny motoru lpg'yi seven bir motor değil.Bazı motorlarda olduğu gibi çekiş kaybı ve özellikle uzun vadede masraf ve sıkıntı çıkarması yüksek ihtimal. 100 km de 9 Litre yakan aracı lpg taktırıp 12 litre lpg tüketerek edeceğiniz kilometre başına 7-8 kuruşluk kar uzun vadede sizden benim şahsi görüşüm mutlaka çıkacaktır(en spesifik sorun çıkaran parça buğaz kelebeği ki 2.000TL gibi rakamların üzerinde masraflarla karşılaşmak ihtimal dahilinde).LPG taktırırken başta ödenen para, ufakta olsa iki orta boy çantanızı koyabileceğiniz bagajın iptal olması gibi unsurlar düşünüldüğünde Jimny ve LPG kelimeleri yan yana pek gelemiyor, gelse de tam randıman veremiyor.Ancak standart bir jimny benzinde 40-42 kuruş lpg'de aşağı yukarı 30-32 kuruş yakmakta.Rakamlar kullanıma, araca, yükseltme kiti olup olmamasına ve lastiklere göre değişkenlik gösterebilir.
Jimny öyle bir araçtır ki onu beğenmeyenlerin tamamı;
güzel araç=büyük araç
rahat araç=çok yer kaplayan araç
iyi 4x4=en kocaman 4x4
şeklinde kafasına kodlamış ve ekseriyetle hiç bir teknik bilgisi olmayan bırakın kullanmayı yolcu olarak dahi bir Jimny'nin içine oturmamış insan guruhudur. Onu tanıyıp, tekniğini ve yeteneklerini bilip ondan övgüyle söz etmeyen kişi ben şimdiye kadar görmedim.
Size tavsiyem böyle bir zevk aracı alıyorsanız benzinli kullanmanızdır.Sakin kullanım, doğru lastik seçimi, aracı doğru devirde kullanma ve yakıt ekonomisine dikkat ederek kilometrede 35 kuruş gibi rakamlara ben yaklaştığımı biliyorum(100 km de 7,5 litre).Bilginize...