JİMNY KULLANANLAR TAVSİYENİZİ BEKLİYORUM..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ekimutku Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,649

ekimutku

doruklara sevdalandık
Yer
Artvin
arkadaşlar 2006 veya 2007 manuel Jimny almayı düşünüyorum.ancak forumdaki yorumlara baktığımda yakıt tüketiminin fazla olduğu yazıyor. lpg'de aracınız ne kadar yakıyor yazarsanız sevinirim.

Etiketler
Ynt: JİMNY KULLANANLAR TAVSİYENİZİ BEKLİYORUM..

Jimny motoru lpg'yi seven bir motor değil.Bazı motorlarda olduğu gibi çekiş kaybı ve özellikle uzun vadede masraf ve sıkıntı çıkarması yüksek ihtimal. 100 km de 9 Litre yakan aracı lpg taktırıp 12 litre lpg tüketerek edeceğiniz kilometre başına 7-8 kuruşluk kar uzun vadede sizden benim şahsi görüşüm mutlaka çıkacaktır(en spesifik sorun çıkaran parça buğaz kelebeği ki 2.000TL gibi rakamların üzerinde masraflarla karşılaşmak ihtimal dahilinde).LPG taktırırken başta ödenen para, ufakta olsa iki orta boy çantanızı koyabileceğiniz bagajın iptal olması gibi unsurlar düşünüldüğünde Jimny ve LPG kelimeleri yan yana pek gelemiyor, gelse de tam randıman veremiyor.Ancak standart bir jimny benzinde 40-42 kuruş lpg'de aşağı yukarı 30-32 kuruş yakmakta.Rakamlar kullanıma, araca, yükseltme kiti olup olmamasına ve lastiklere göre değişkenlik gösterebilir.

Jimny öyle bir araçtır ki onu beğenmeyenlerin tamamı;

güzel araç=büyük araç

rahat araç=çok yer kaplayan araç

iyi 4x4=en kocaman 4x4

şeklinde kafasına kodlamış ve ekseriyetle hiç bir teknik bilgisi olmayan bırakın kullanmayı yolcu olarak dahi bir Jimny'nin içine oturmamış insan guruhudur. Onu tanıyıp, tekniğini ve yeteneklerini bilip ondan övgüyle söz etmeyen kişi ben şimdiye kadar görmedim.

Size tavsiyem böyle bir zevk aracı alıyorsanız benzinli kullanmanızdır.Sakin kullanım, doğru lastik seçimi, aracı doğru devirde kullanma ve yakıt ekonomisine dikkat ederek kilometrede 35 kuruş gibi rakamlara ben yaklaştığımı biliyorum(100 km de 7,5 litre).Bilginize...

mrhb;
yaklaşık 1 yıldır 2007 model otomatik standart brc lpg kitli jımny kullanıyorum normal kullanımda sakin 80 - 100 arası yakıtı 230 krş kmde arazide işler değişir tabiki çok eglenceli bir arac ben tavsıye ayrıca suzukının sıtesınde inceleye bılırsınız fabrıkasyon brc lpg ile satısı yapılıyor

ilginize ve verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim . aklım jimny ile grant vitara 1.6 arasında gidip geliyor.ben biraz daha arştırayım sonucunu burdan yazrım.

Fabrikasyon LPG Jimny de ne bundan önce ne şimdi var.LPG'li Jimny'lerin tamamı sonradan yapılan dışardan uygulamalardan ibaret.Fabrikasyon lpg ile satılan suzuki SX4 modelidir.Kendi sitesinden bakarak veya yetkili servisi bizzat arayarak doğruluğunu teyit edebilirsiniz.Bilginize..

sevgili ekim utku kardeşim

benimde 1,3 jlx mt aracım var. aracım off road donanımlı olup hem sehir içi hemde arazide rahatlıkla kullanıyorum. şehir içi kullanım yaklaşık 100 km de 9- 10 lt tüketimi arazı sartlarında 12-15 lt aracında oluyor yanlız benim aracım donanımlı olması ve ağırlık olarak 1600 kğ civarında olması yakıt tüketimini etkiliyor. bence jimny alacaksan görüntüsünü değiştirmen gerekir zira ben standart görüntüsünü pek sevmiyorum kedi gibi kalıyor, aldıgın araça yükseltme kiti ofset jant, dişli lastikler bagaj sepeti 6-8 dış aydınlatma farları sarı beyaz, gibi donanımlar ekletirsen o kedi varya aslan oluyor
araçında yapacagın değişikliklerin sonu gelmiyor bir girersen bidaha çıkamazsın ona göre bence grand vitara alacagına 2008 - 2007 jimny al vitara ile arasındaki fark ile aracını donanım ekletirsin bence.. ama her eklettiğin donanımlar san yakıt olarak geri döner ona göre donanımlı aracın 100 km de 9-10 lt, standart aracın 100 km de 7-8 lt yakıt sarfıyatı olur tabii kullanım yol hava sartları vs vs etkiler araça lpg taktırmayı düşünme bence jimnyler lgp sevmiyor vede pek yaramıyor bence sen de bi jimny al memnun kalacaksın .. ben bir iki resim ekliyorumsen karar ver.
sevgiler..
hoşçakalın..

P7170034.JPG

P7170035.JPG

P7170036.JPG

P7170031.JPG

P7170050.JPG

gerçekten araban mükemmel olmuş.güle güle kullan...teşekkürler

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,846
Kayıtlı Üye Sayımız
166,631
Kaydolan Son Üyemiz
Gezginjasmin

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR