jimny için performans artırmak istiyorum önerileriniz nelerdir

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan burhankaynar Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 28
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,881
Ynt: jimny için performans artırmak istiyorum önerileriniz nelerdir

nezitic' Alıntı:
2 üstteki yazı yardımcı olmak niyetiyle değilde sanki 1.3 motorlu bir araçla biraz dolaylı alay etmeye benzemiş!! tabiki saygım sonsuz ama jimny in performansı çok tartışılacak bir performans değildir güçü 200 beygir olmaya bilir ama performansı 300 beygire tekabül eder.. çok merak eden ulusal yarışlara baksın hep derecesi vardır. saygılar

milletin işine burnumu soktum kim parasını nerde car çur etmek isterse edebilir..yani paranı yeme cebinde kalsın demek dogru degil haklısız ..isteyen saz da cazda pavyonda da yiyebilir..zaten adres de vermedim..şurda burda yiyin diye ,,kimsenin amcası babasıda degilim bana düşmezdi o konuda da haklısınız.. ;)

tv yada you tubeden izlemek yerine imkanlarım dahilinde canlı gözle cok defa suzukinin tüm modellerini izledim..arazide 3 para etmiyen bir aractırda demedim hakir görmedim..
m.becce'nin de kendi için hazırlayıp bindiği özel aracı beyaz bir jimy dir.. ;)

beygir hissedilmez ölçülür varsa vardır yoksa yoktur sizlere örnek olsun amacı ile 2 ayrı aracımla yaptığım modifiyelerin ölçümlerini vereyim..
standartı 95 beygir olan aracı 150 beygire cıkarmışımmı..? yoksam cıkaramamışımmı..bakınca anlarsınız..>>cizgiler alttan ve üstten toplanarak kw bulunuyor.. ;)
DSCF1834.jpg

ilk yaptırdığımda acemiydim ilk defa milli oldugumdan kagıdı kırıştırmışım.. ;)
usta olunca yaptırdığım arac.. ;) kagıt kırışmadı üstünde 3 ayrı ölçüm hatiçe cok vites aralıklarında uzama var ama eşek beygir gözükmüyor..netiçe yok..
>>gercek = olmayan beygirler gözükmez..
DSCF1836.jpg

izahını yapayım 1. ölçümstandart hali..dalgalı cıkan ölçüm arıza..debimetre ..temizlendi ..2. ölçüm >standart beygiri anca aldım..3.ölçüm remap sonrası = maya tutmadı olmadı fark yok.. ;) hatta yüzüme gözüme bulaştıda denilebilir.. ;D

bir şeyi ne kadar bilirsen bil ne kadar anlatırsan anlat karşınızdaki kişi nin anlıyabileceginle sınırlıdır anlattıklanız. ;)
anlatma işine son veriyorum.
genede yanlış anlaşılmaya devam ediyorsam yada sizlere öyle geldiysem özür dilerim..

Etiketler

koroglu1414' Alıntı:
Dereceleri tartışılmaz.
Benim'de sevdiğim bir araçtır jimny,fakat"hangi araç olursa olsun" orjinal yapısın dışına çıkıldığı an performans kaybedilmesi olağandır diye düşünüyorum şahsen..

işin aslı performans dediğimiz şey nedir? bir offroad aracı yaparsak asfaltta performans çok azalır tam tersi de geçerli. tabi burda kullanıcının ne beklediği kaç lira harcadığı ve bunun karşısında ulaştığı seviyenin onu ne kadar tatmin ettiği önemli. ölçü birimi kullanıcının tatminkarlığı olduğu için kıyas yapmak doğru değil diye düşünüyorum. her araç belirli parçalar değişmek şartıyla orjinalinden daha başarılı hale getirilebilir bu her işi yapacak anlamına gelmez daha önce de dediğim gibi ölçü birimi kullanıcıdır ben jimny e yaptıklarımla harcadığım parayla aldığım sonuçtan gayet memnunum başkası olmayabilir bu tamamen tercih meselesidir. sonuçta amacımız tek neyle bu amaca ulaştığımızın bi önemi yok... ulaşmak yeterli. saygılar

oguz1134' Alıntı:
milletin işine burnumu soktum kim parasını nerde car çur etmek isterse edebilir..yani paranı yeme cebinde kalsın demek dogru degil haklısız ..isteyen saz da cazda pavyonda da yiyebilir..zaten adres de vermedim..şurda burda yiyin diye ,,kimsenin amcası babasıda degilim bana düşmezdi o konuda da haklısınız.. ;)

tv yada you tubeden izlemek yerine imkanlarım dahilinde canlı gözle cok defa suzukinin tüm modellerini izledim..arazide 3 para etmiyen bir aractırda demedim hakir görmedim..
m.becce'nin de kendi için hazırlayıp bindiği özel aracı beyaz bir jimy dir.. ;)

beygir hissedilmez ölçülür varsa vardır yoksa yoktur sizlere örnek olsun amacı ile 2 ayrı aracımla yaptığım modifiyelerin ölçümlerini vereyim..
standartı 95 beygir olan aracı 150 beygire cıkarmışımmı..? yoksam cıkaramamışımmı..bakınca anlarsınız..>>cizgiler alttan ve üstten toplanarak kw bulunuyor.. ;)
DSCF1834.jpg

ilk yaptırdığımda acemiydim ilk defa milli oldugumdan kagıdı kırıştırmışım.. ;)
usta olunca yaptırdığım arac.. ;) kagıt kırışmadı üstünde 3 ayrı ölçüm hatiçe cok vites aralıklarında uzama var ama eşek beygir gözükmüyor..netiçe yok..
>>gercek = olmayan beygirler gözükmez..
DSCF1836.jpg

izahını yapayım 1. ölçümstandart hali..dalgalı cıkan ölçüm arıza..debimetre ..temizlendi ..2. ölçüm >standart beygiri anca aldım..3.ölçüm remap sonrası = maya tutmadı olmadı fark yok.. ;) hatta yüzüme gözüme bulaştıda denilebilir.. ;D

bir şeyi ne kadar bilirsen bil ne kadar anlatırsan anlat karşınızdaki kişi nin anlıyabileceginle sınırlıdır anlattıklanız. ;)
anlatma işine son veriyorum.
genede yanlış anlaşılmaya devam ediyorsam yada sizlere öyle geldiysem özür dilerim..

Oğuz bey kastınız ben isem sizi yanlış anlamadım şahsınızada bir lafım yoktur. sadece arkadaş performans için bişeyler sormuş fakat siz ( gördüğümüzle sabit ) bu konularda baya bilgi birikimine sahip olmanıza karşın arkadaşa cevaben kısaca uğraşma demişsiniz :smiley: benim anladığım. neyse sonuç olarak 5 beygir bir araç bile olsa arazi için yapılacak herzaman birşeyler vardır demek istiyorum. tabiki bu aracın yetenekleriyle sınırlıdır. çok fazla bir şey beklememek daha tatminkar sonuç doğurur. saygılar

arkadaşa cevaben kısaca uğraşma demişsiniz

Bence kısaca doğru söylemiş ama uslup tartışılabilir tabi. 3-5 beygir performans arttırabilmek böğüren egzozlarla sokakta dolaşan araçları görünce sadece gülümserim, tabi bu böğürme işi gece yarısı ben uyumaya çalışıyorken olmuyorsa.

Her eşşeğin bir yük haddi vardır. O yüzden yok şu takılınca yok bu takılınca efendime söylelyim şöyle artar denilmesine kulak asmayın. 2 tane Jimny eskittim. eğer performansı memnun etmiyorsa ya araç değiştirin yada olduğuyla idare edin derim. Yoksa 5 beygir için 1000 1500 TL harcamaya değmez.

Mehmet_Can' Alıntı:
Her eşşeğin bir yük haddi vardır. O yüzden yok şu takılınca yok bu takılınca efendime söylelyim şöyle artar denilmesine kulak asmayın. 2 tane Jimny eskittim. eğer performansı memnun etmiyorsa ya araç değiştirin yada olduğuyla idare edin derim. Yoksa 5 beygir için 1000 1500 TL harcamaya değmez.
Son nokta :smiley:

Mehmet_Can' Alıntı:

kusura bakmayın ama katılmıyorum bu söylediklerinize.
bu tamamen kişisel bişeydir. ve bence göreceli olarak kimisi için vazgeçilmez bi olguyken kimileri içinde gereksiz bir uygulamadır.
japon araçlarını farklı kılan makinesidir. şöyle söyleyeyim sadece açık hava filtresi ve son susturucu ile alt devirlerin ne kadar canlanacağını görmelisiniz.. he her araca farklıdır ama bu araca gereklimidir? bu da zevk meselesidir.

1tan' Alıntı:
kusura bakmayın ama katılmıyorum bu söylediklerinize.
bu tamamen kişisel bişeydir. ve bence göreceli olarak kimisi için vazgeçilmez bi olguyken kimileri içinde gereksiz bir uygulamadır.
japon araçlarını farklı kılan makinesidir. şöyle söyleyeyim sadece açık hava filtresi ve son susturucu ile alt devirlerin ne kadar canlanacağını görmelisiniz.. he her araca farklıdır ama bu araca gereklimidir? bu da zevk meselesidir.

Saygi duyarim ta ki dinamo ya kadar. 40 beygir arttirabilor misiniz makinayi? bunlari yaptiginizda en fazla 8 beygir fark eder.

Mehmet_Can' Alıntı:
Saygi duyarim ta ki dinamo ya kadar. 40 beygir arttirabilor misiniz makinayi? bunlari yaptiginizda en fazla 8 beygir fark eder.

dyno üzerinde de saygı kazanırız onda da sıkıntı yok. 40 hp tabiiki alınabilir. sadece n/a (atmosferik) yükleyerek 25 net hp almak mümkün. düşük basınçlı turbo ve 400 cc enjektörlerle +35hp. suzukinin 1.0 hatta 800 cclik k sınıfı aracı alto works turboyu incelemenizi öneririm.. jimny de k sınıfı aracıdır. sadece biraz maddiyatla sahil yolunda ışıklarda bir çok araca şaka yapabilirsiniz.. bkz: www.google.com :smiley:

turbolusu > hiç gaz vermeden kullanıyor müthiş bir tork artışı var.. ;) aynı pilotajı buz ve camurda denemeli.. ;)

http://www.youtube.com/watch?v=DcCyFMVrG6A

dogru yol >> Rotrex Supercharged

http://www.youtube.com/watch?v=pzkSc000QAI

http://www.youtube.com/watch?v=yJXMEKTI8hw kapılardaki desenlere dikkat aynı arac hem daynoda ;) hemde firma sayfasında..

% 23 + ecnebiler bu kadar becerebilmiş. ;) dayno öyle söylüyor.. :smiley:

sayfasında ki reklamı..>> Standard HP:84 / Rotrex HP:132 daynoda > 97,5 ;)

http://www.rotrex.com/Home/Supercharger_Experience/Details?kit_id=e17a583c-d11e-4ce7-944f-ca4952ed8d97

fiyatı için ..> http://www.bulletcars.com/superchargers/suzuki/

1tan' Alıntı:
dyno üzerinde de saygı kazanırız onda da sıkıntı yok. 40 hp tabiiki alınabilir. sadece n/a (atmosferik) yükleyerek 25 net hp almak mümkün. düşük basınçlı turbo ve 400 cc enjektörlerle +35hp. suzukinin 1.0 hatta 800 cclik k sınıfı aracı alto works turboyu incelemenizi öneririm.. jimny de k sınıfı aracıdır. sadece biraz maddiyatla sahil yolunda ışıklarda bir çok araca şaka yapabilirsiniz.. bkz: www.google.com :smiley:

Sizin aracınızda var mı bu modifikasyon?

aracımı yeni aldım. k&n açık filtrem,iridium bujilerim,katalızor iptalim var şuanda. el yapımı headers ve 51mm hks hi power egzostum takılı değil henüz. ecu fastte re map yapılıp çıkan değerleri paylaşıcam burada.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,703
Kayıtlı Üye Sayımız
166,547
Kaydolan Son Üyemiz
Tsukuyomi

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR