Jımny Hararet

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan serkan35 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 17
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,628

serkan35

Kamp III
Yer
İZMİR
Suzukilerin pek hararet sıkıntı olmaz ama benim jımny dün akşam işten eve giderken klıma açık (izmirliler için yazıyorum imamhatip yokuşu)yokuş çıktım ve hareret yükseldi en tepeye değil ama ortada duran ibre birazdaha yukarı çıktı,düzlükte sıkıntı yok hararet normal seviye iniyo ben bunu test edttim bi rampada daha denedim sonuç aynı araç tehlikeli sınırlara kesinlikle çıkmadı buna müsade etmezdim zaten ama bu normal mi ?

Etiketler
Ynt: Jımny Hararet

dün eve dönerken sahil yolunda klıma açıktı izmir malum bu aylarda cehennem gibi,hararet sorunu yok sıkışık trafikte bile sanırım sadece rampalarda yapıyor ,neyse yokuş çıkarken kapatırım artık ;D ;D ;D

bana jimny konusunda yardımcı olurmusun Serkan Abi siteden 2 kişinin msn adresini ekledim hala iletişim kuramadım kendileriyle. sen yardımcı olurmusun msn den konu hakkında biraz sohbet etmek isterim

SAYGILARIMLA
FARUK İLİKLİ

Serkan Abi bu iyi birşey değil bence :smiley: tek senin jimny bu sorunu çıkarıyorsa senin arabada birşey var demektir :smiley:
(tanışalı 2-3 saat oldu ama dost acı söyler) :D :D

Serkan Bey, diğer modelleri bilmiyorum ama, Vitara'da hararet ile ilgili şöyle bir durum var ; Genleşme kabında sıvı yoksa, yada olması gerekenden az ise, hararet göstergesi gerçek değeri göstermiyor. Genleşme kabı ve radyatördeki sıvı seviyesini sık sık kontrol etmek gerekiyor. Selamlar.

Mustafad' Alıntı:
Serkan Bey, diğer modelleri bilmiyorum ama, Vitara'da hararet ile ilgili şöyle bir durum var ; Genleşme kabında sıvı yoksa, yada olması gerekenden az ise, hararet göstergesi gerçek değeri göstermiyor. Genleşme kabı ve radyatördeki sıvı seviyesini sık sık kontrol etmek gerekiyor. Selamlar.
Mustafa bey teşekkürler bilgiler için ,normalde bi sıkıntı yok,klıma açıkken rampada yapıyo,araba c.tesi servisten çıktı eksik olcağını sanmam ama yine akşam kontrol ederim,

KAYSERİ' Alıntı:
Serkan Abi bu iyi birşey değil bence :smiley: tek senin jimny bu sorunu çıkarıyorsa senin arabada birşey var demektir :smiley:
(tanışalı 2-3 saat oldu ama dost acı söyler) :D :D
yok yok arabam bayaa iyi sıkıntısı yok gibi,küçük motor rampada kastırıyo biraz,

Allah kaza bela vermesin abi güle güle kullan darısı bana :smiley:

Mustafad' Alıntı:
Sanırım haklısınız Mustafa bey bu geçen ayda oldumuştu s.hisarda köy yolunda ,köye çıktığımda araçta su vardı fakat yarımın altında ,bu seferde durum aynı,, sanırım su yarımın üzerinde olmalı,işin garibi ise geçen hafta aracın servisten çıkması hani suyuna bakılmamış olması garip,

serkan35' Alıntı:
Sanırım haklısınız Mustafa bey bu geçen ayda oldumuştu s.hisarda köy yolunda ,köye çıktığımda araçta su vardı fakat yarımın altında ,bu seferde durum aynı,, sanırım su yarımın üzerinde olmalı,işin garibi ise geçen hafta aracın servisten çıkması hani suyuna bakılmamış olması garip,

Merhaba, sistemde kaçak olabilir. Özellikle dikkat ediyorum, serviste silecek suyunu bile tamamlıyorlar.

Mustafad' Alıntı:
Merhaba, sistemde kaçak olabilir. Özellikle dikkat ediyorum, serviste silecek suyunu bile tamamlıyorlar.
[/quote
gerçekten servis iyi şikayet için yazmadım ,kontrol ediyorum otoparktan çıkarken yada sabahevin önünde birşeye rastlamadım motorun aldında ,sadece birkere ön sağtarfata bi akıntı vardı ama benim arabadan mıydı emin olamamıştım takibe devam,,,

Aracın hararet yapması için bir gerekçe/arıza vs bulamazsanız, Lada forumunda hararet sorununu saç radyatörü bakır radyatörle değiştirerek çözdüklerini okumuştum, bir sorun belki bir faydası olur...

kilima açıkken dediğiniz için belirteyim, klima fanının normalde hararetide düşürmesi lazım. büyük bir ihtimalle fanı arızalı. ilk önce fanı kontrol edin. basit yolu araç calışırken klimayı çalıştırıp fanın dönüp dönmediğini görmektir. bi kontrol edin ... (fan radyötörün önündeki)

size bazı önerilerim var ;)

suzukilerin tamamında komple aliminyum motor vardır karterden kapaga kadar tamamı ,,normal antifiriz kesinlikle kullanmayın yeşil-mavi renk olanlardan ,bunlar yapısı geregi ince delikler acabilir orayı burayı delebilir ,kırmızı antifiriz aliminyum motor içindir yapısı farklı petrolden degil organik maddelerden üretilmiştirr.
sistemdeki tüm suyu boşaltıp (sıcakken) suyun rengini gözlemleyin bu arada dikkatli olun haşlanmayın ! kahverengi paslı su cıkıyorsa başınız belada demektir kapagı söküp taşlatıp conta degiştirmeniz gerekebilir .paslı cıkarsa normal suyu doldurup hemen motoru actıracagınız mekana gidin derim .su da eksiltiyorsa buda bir işaretidir ..

su eksiltme yok sa ,paslı suda cıkmadı ise kırmızı antifiriz koyun .

ön panjuru 3-5 vidasından sökün oto yıkamacıya gidin öndeki radyatör kilima radyatörüdür tabancayı 15-20 cm den fazla yaklaştırmadan öndeki radyatöre su tutturun fazla tazzikli su radyatör aliminyum panellerini yamultup haşat edebilir ! sinek ,böçek ve off road da varsa camur bu radyatör tıkanıp arkadaki motor radyatörüne hava-rüzgar geçişini engellemektedir .

kolay gelsin inşallah çamur cıkar .. :smiley: :D ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,808
Kayıtlı Üye Sayımız
166,612
Kaydolan Son Üyemiz
KAMİL ZEYTUN

Geri