JIMNY HAKKINDA

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ozkalpbugra Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 14
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,209

ozkalpbugra

Acemi
Yer
Bursa
Herkese Merhaba Diyorum. Adım Buğra Özkalp googleda ararken rastgele bu forumu buldum arabalara merağım oldugundan oturu hemen uye oldum. Lafı uzatmadan 1 sene oncesine kadar offroadla yakından uzaktan alakam yoktu daha doğrusu merağımda yoktu taki amcam cheeroke 4.0 full arazi donanımlı bi jip alana kadar araba o kadar gosterişliki hayran kalmamak mumkun değil. bir hafta sonu benide çağırdı araziye çıkarken. Ben arabadan bu kadar zevk aldıgımı bilmiyorum offroad beni resmen büyüledi. Kia Rio dizel bir aracım var 2006 model aracımdan memnunum fakat satıp 2006-2007 jimny almakta karar kıldım. Ufak ve sevimli olması nedeniyle. Bilmiyorum iyimi yaparım kotumu yaparım. Ben hem hafif arazide hemde asfaltta kullanmak için almak istiyorum doğru bir tercih olurmu acaba kız gibi arabayı satıpta jimny almak? Tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkur ediyorum herkese selamlar.. Bu arada 21 yaşındayım resimdeki de benim aracım

big_11132291_bzp.jpg

Etiketler
Ynt: JIMNY HAKKINDA

jimny arazi için biçilmiş kaftan tam şasili arazi şanzımanlı benim fikrim 2006 öncesi arazi vitesli olanlar daha kullanışlı ve sağlam gibi dezavantajları içi dar aileye pek gelmez silindir hacmi 1300 üstü olması sebebiyle bandrolü biraz ağır

cevap için teşekkur ederim. aslında benim amacım sizler gibi extreme offroad yapmak değil engebeli arazide yada normal araçların çıkamayacağı yerlerde gezinmek. belki 4 adet kar lasiğide alıp uludağ yollarında buzda eğlenmek. 2004 model jimnylerin içi 90 model araçlar gibi o yuzden beğenmedim açıkçası.

Küçük olması (yolcu sayısı ve iç hacim anlamında) bir dezavantaj olsa da pire gibi alet.
Arazide çok iş yapar, yaptığını gördüm. Makul bir yükseltme, 1 takım çamur lastiği, arkaya kilit, oluyor çiçek gibi.
Lakin kamp vs, malzemeleriyle beraber sadece 2 kişilik denebilir, arka koltuklar kamp malzemesi için..

acaba jimny standart haliyle daha once jip kullanmamış birini tatmin etmezmi mesela ben ?? :smiley: bu tur şeyleri düşünmek için çok çaylak sayılırım. Bu arada ondeki cheeroke amcamın aşık oldum kendisine o pazar günü

8423_148095537727_714777727_2572693_5778486_n.jpg

Standart hali alçak, otomobil kıvamında, yine de pire piredir.
Lakin araziye girende, yapabildiklerini görünce daha fazlasını istemeniz kaçınılmaz, o yüzden yukarıda bahsettiğim gibi hazırlanırsa uzun süre keyifli bir şekilde arazide dolanırsınız.
Misal yükselmediği için abuk bir kanalda gövdeden oturmak sıkıntı verir..

ben bu aracı ayrıyetten binek olarak ta kullanıcam o yuzden kilit olayına girmek istemiyorum. amcamın jipi ramazan bayramında 3 gün bendeydi. arazide tam bir canavar fakat asfaltta dar donuslerde kilit oldugundan oturu sıkıntı oluyordu. yukseltme kitide jabası yuksek hızlarda misal 80-90 pek guven vermedi bana çamur lastiklerindende acayip bi ses geliyor. belki bunlar çok normal şeyler bugune kadar offroad aracı kullanmadıgım için garipsedim Takaslık bir jimny bulursam kafamada yatarsa aracımla takaslıcam. ondan sonrası Allah kerim belki dediğiniz gibi aracı modlama işi kendiliğinden gelir :smiley:

Arazide bazı revizyonlar gerekli.
Hele ki, amcanızın XJ'sinin peşinden gideceğinizi de düşünürsek gerekli ekipmanı Jimny'ye yüklemek gerekir.
Sabit kilit için normal reflekslerinizi değiştirmeniz gerekiyor o kadar. Kilit takmanız şart değil ama aracın yeteneklerinin artması anlamında olması iyi.
Misal aşağıdaki geçişteki Jimny Becce'nin yükseltme kiti, arka aksta kilit ve Federal Couragia MT lastiklere haiz. Hava filtresi çamurluk içinde ve yeterince yüksekte olmasına rağmen standart haliyle bu geçişte sıkıntı çekebilirdi..

DSC_0163.jpg

Eklemeliyim, sahibi aracı bu haliyle günlük araç olarak kullanıyor ve İstanbul'da her gün kilometrelerce yol da tepiyor..

Fiyatlar hakkında bir bilgim yok.
Suzukilerinde muhtelif revizyonlar yapan arkadaşlar sağlıklı bilgi vereceklerdir..

ozkalpbugra' Alıntı:
2004 model jimnylerin içi 90 model araçlar gibi o yuzden beğenmedim açıkçası.
benimde en çok hoşuma giden yönü klasik ön göğüsü safkan arazi araçlarına bakın çoğu elektronik aksamdan kaçınır

son sorum olucak sizlere binek aracımı satıpta boyle bir makina almak sizce mantıklımı yarın obur gun kafamı duvara vururmuyum. maddi durumum olsa aracımı satmam. ama merak meselesi 21 yasındayım jimnyi alırsam 5. arabam olucak hevesimide almak istiyorum..

Arazide dolanmak caddede dolanmaktan daha keyifli (bana göre).
Bu durumda öncelikle amcanızın XJ ile arazide dolanın bir süre, caddeden daha fazla keyif aldığınızı düşünürseniz ona göre karanızı verirsiniz.

Benim tek aracım 4 ceker. Şehir içinde, uzun yolda, arazide aynı araç. Ben memnunum örneğin..

ilgilendiğiniz için çok teşekkur ederim yavuz bey. kafamdaki bir kaç soru işaretini attım. bundan sonrası aracımı satmaya yada takaslamaya bakar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR