jimny de gördüğüm eksi ler artılar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aytac007 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,745

aytac007

Yeni Üye
merhaba ben aracı 2 gün evvel bayiiden aldım fakat sıfır araçta hiçte hoş olmayan bazı noktalar gözüme çarpti sizlerle paylaşmak istedim.sizinde yorumlarınızı bekliyorum belki bunlar normaldir yada ben çok titizim.
1-) aracın tabanındaki halılar çok gevşek ön kısımda pedalların üst bölümü 20 santim kadar kısa yukarısı kapanmamış aynı şekilde diğer yolcu koltugunun ön kısmıda aynı gögüs bölümüne giden bölümden bahsediyorum umarım anlamıssınızdır.halılar arkadada çok bol gibi üzerinde gelen orjinal paspasları araca 2 santim kadar büyük(-)

2-)en önemli gördüğüm eksi yönü motoru açtığımda gördüm.motor da plastik bir kapak var onun hemen altında motor bloğu ve sağ tarfdan ayrı bir parça birleşiyor tam adını bilemiyorum siz anladınız umarım birleşim yerinde 1 santimlik dar bir alan var orası nedense korozyon oluşmuş.vd40 ile temizleyeyim derken parmağımı kestim daha sonra servisi aradım ve aracı getirmemi özel bir spreyle temizlenebileceğini söylediler.sizce orada korozyon (pas)oluşumu normalmidir?bu araç sanki uzun süre beklemiş gib bir yerde yinede sıfır bir araçta pas oluşumu açıkcası midemi bulandırdı temizlense bile tekrarlayacaktır.(-)
diğer gözlemlerime gelince kliması oldukça iyi ve yeterli.(+)
saklama gözleri yetersiz özellikle kapı gözleri sadece kağıt ve kitap yada harita koyulabilir(-)
sürüş gayet konforlu(+)
virajlar binek araçlara göre oldukça güvensiz ben daha evvel ufak jeep kullanmamıştım şehirde alt geçitteki biraz tatlı keskin viraja 60 km ile girdim sanki arka tekerlerim yan yan gitmeye başladı oldukça korktum(-)buda tartışılır daha aracı yeni tanıyorum
bagaj ufak ama ben bunu bilerek aldım zaten 2 kişiyiz bizim için koltukları yatırınca yeterli ayriyeten sehir içindeki bozuk yollarda artık gönlüm rahat geçiyorum çukurdan kaçayım derdim bitti çok şirin bir görünümü var ayriyeten antalya da yasıyorum aracın hiç bir yedek parçası sanayide yok gibi birşey.sadece servis den alınabilirr oda sipariş ile kaç ayda gelir orası belli değil:smiley: ben şimdilik sadece camlarıma hafif koyu film çektirdim yan ve arka koruma barlarını halen bulamadım.
korozyon konusunda yorumları bekliyorum biraz acil ama yarın yada bugün servise gidebilirim.krom koruma satan yer bilen varsa oda bir zahmet adres verirseniz sevinicem daha evvel konu açtım kimse birşey yazmadı.birde halı konusunda yapabileceğim herhangi bir işlem varmıdır?çok bol üzerindeki alt taban halıları.

Etiketler
Ynt: jimny de gördüğüm eksi ler artılar

paslı sandığım bölüm eksoz bağlantı yeriymiş sanırım bakırdan herneyse pas mas yokmuş bunu yazayım dedim

2008 senesinde sıfır aldığım peugeot 207 aracımda da ön sağ yağmur suyu tahliye ızgarasının orada bulunan somun paslıydı, değiştirmesi de bir hayli zor biyerdi, servise gösterdiğimde normal olduğunu söylemişlerdi. Ama bence normal değil, çünkü daha 1 yılını doldurmamış arabadaki bir somun bu kadar sürede paslanır mı? Nasıl bir ortama maruz kaldıysa korozyonu hızlanmış =) Arabanızı güle güle kullanın bu arada.

Bazi araclar bayide uzun sure durmakta ve sonra satilmakta. Eger bayi elimide yok diyor ise aslinda bu durum biraz daha iyi cunku fabrikadan getirtebilirler buda aracin daha yeni bir model oldugunu gosterir. Korozyon olayi olmamasi guzel fakat olanlar icin, Araclarin bekletildigi yerlerden dolayi bu tip sorunlar olmasi normal. Bayiler artik tasima esnasinda cizilen, bozulan yeni araclari degistirip sifir olarak sattigi yada test araclarinin km leri ile oynanip tekrar satildigi gibi olaylar gerceklesmis oldugu icin bu tip olaylar normaldir diye dusunuyorum.
Bu arada araciniz hayirli ugurlu olsun. Basiniza gelebilecek olaylarin en kotusu bu olsun :smiley:

Bayiinin elinde bir adet otomatik vardı ona baktım ertesi gün öğlen gittiğimde üzerinde satıldı yazıyordu :smiley: bende sipariş geçtim zaten manuel alıcaktım.1 hafta bekledikten sonra geldi araç ama paslı sandığım bölge bakırmış yani pas olayı yok eksoz bölümü ile motorun bloğunun birleştiği araymış.fakat söylediğiniz gibi sanırım sıfır araçlar bayağı beklemede kalıyorlar yada transfer aşamasında toz toprağa mağruz kalıyorlar buda her araç için geçerli gayet normal arabamı aldığım günden bu yana seviyorum çok şirin fotoğraflarını korumaları takınca ekleyiceğim

Üyeliğinizi iptal etmediğinize sevindim, inşallah bundan sonra faydalı-keyifli paylaşımlar olur.
Başka bir mesajınızda Antalya'da olduğunuzu okumuştum yanlış hatırlamıyorsam.
Bu nedenle aracınızı Durmazlar Suzuki'den aldığınızı tahmin ediyorum. Ben şu ankullandığım Vitara'yı 2. el olarak Durmazlar'dan almıştım.
Test sürüşü yaparken, hub'lardan birinden, hub çalışmasına rağmen hafif bir tıkırtı geliyordu. Sorun nedir anlamak için serviste hub'ı söktüler ve ilerisi için sıkıntılı olacağı kanaatine vardılar. Bana aracı alırsam ellerinde hub olmadığından, temin edip kargo edeceklerini söylediler.
Tanımadığım bir yer, şehir dışından gelmişim, bana sonradan hub yollayacaklarına hiç inanmadım ama aracın genel durumu iyi, fiyatı makuldü. Hub'ın fiyatının yüksek olduğunu bilerek, dışardan alacağım sıfır hub fiyatını da araca eklesem yine de makul diyerek aracı aldım.
Bir süre sonra gerçekten adresime kargo dahil hiç bir masrafı bana yüklemeden sıfır hub yolladılar.
Daha sonra iki defa ağır bakım için gittim.
Mutlaka yetkili servislerde parça, işçilik fiyatları sanayiye göre yüksektir, ama kimileri bu yüksek fiyatı almalarının yanında üçkağıtçılık da yaparken Durmazlar bu noktada dürüst bir yer.

ben yaklaşık 5 aydır 2004 model kullanıyorum. Sürüşüne alıştım hatta, onunla ağır gezmek çok daha keyif vermeye başladı. Bagaj sorununu ise port bagaj ile çözdük, biraz fazla sallanma yapıyor rüzgarda ama keyif veriyor.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR