Jimny 4WD geçişte problem - yardım ihtiyacı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan umutdikim Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,260

umutdikim

Yeni Üye
Merhaba, 2007 model 63.000km'de bir Jimny sahibiyim. Aracım elektronik düğmeler ile geçişi sağlanan 2WD-4WD-4L modlara sahip. Bundan 2 ay önce ne oldu ise oldu, 2WD ile giderken 4WD'ye takmak için düğmesine bastım, şanzıman ön şaftı devreye soktu fakat hub'ları ittiren pnömatik sistem görevini yerine getiremedi. Böyle olunca da ön paneldeki yeşil 4WD ışığı yanıp söner bir halde ve düğmeler tepki vermez durumda kaldı. Durumu çözmesi için götürdüğüm ustaların önerdiği yöntem, başka bir jimny bulup arızalı olduğunu düşündükleri parçayı deneme yapmak için bir araçtan söküp diğerine takmak şeklinde. Bir ustanın servisinde 20 gün, diger bir ustanın servisinde 15 gün bekledi ve beklemeye de devam ediyor, bu sürede de ne hikmetse hiç Jimny servise uğramıyor.
Özetle, 2006 model ve üzeri modelli Jimny sahibi arkadaşlardan ricam, 1 saatlerini ayırabilirlerse Bostancı Oto Sanayi'de buluşup gerekli parça değişimini yapıp sonucu görmek ve hemen geri takmak.
Vakti olan arkadaşlar bana ulaşabilirlerse çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Umut Dikim
+90 532 607 05 71
umutdikim@gmail.com

Etiketler
Ynt: Jimny 4WD geçişte problem - yardım ihtiyacı

Bir deneme için araç 15 - 20 gün bekletilir mi ? Yazık.... Sanırım ön hub ın birinin bozulmuş olmasından şüpheleniyorlar, Yetkili bir servise gitseniz yardımcı olurlar. Okmeydanindaki Suzuki Özdoğan'ı tavsiye ederim.

Ayrıca sizin hub larin çıkması ikitelli Atatürk sanayi sitesinde Hurdacı Aksoylarda mevcut, parçayı alıp kendiniz bile değiştirirsiniz. Benim elimde bı tane var ama ben İstanbul'dayim parca Artvin'de, haftaya Artvin'e gidince anca gonderebilirim.
http://aksoykardesler.com/

umutdikim' Alıntı:
Merhaba, 2007 model 63.000km'de bir Jimny sahibiyim. Aracım elektronik düğmeler ile geçişi sağlanan 2WD-4WD-4L modlara sahip. Bundan 2 ay önce ne oldu ise oldu, 2WD ile giderken 4WD'ye takmak için düğmesine bastım, şanzıman ön şaftı devreye soktu fakat hub'ları ittiren pnömatik sistem görevini yerine getiremedi. Böyle olunca da ön paneldeki yeşil 4WD ışığı yanıp söner bir halde ve düğmeler tepki vermez durumda kaldı. Durumu çözmesi için götürdüğüm ustaların önerdiği yöntem, başka bir jimny bulup arızalı olduğunu düşündükleri parçayı deneme yapmak için bir araçtan söküp diğerine takmak şeklinde. Bir ustanın servisinde 20 gün, diger bir ustanın servisinde 15 gün bekledi ve beklemeye de devam ediyor, bu sürede de ne hikmetse hiç Jimny servise uğramıyor.
Özetle, 2006 model ve üzeri modelli Jimny sahibi arkadaşlardan ricam, 1 saatlerini ayırabilirlerse Bostancı Oto Sanayi'de buluşup gerekli parça değişimini yapıp sonucu görmek ve hemen geri takmak.
Vakti olan arkadaşlar bana ulaşabilirlerse çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Umut Dikim
+90 532 607 05 71
umutdikim@gmail.com

selamlar öncelikle geçmiş olsun. 2 sebepten yapabilir
1 akünün altınta seloleyit dediğimiz elektronik bir parça var % 90 o arızalıdır
2 içerideki düğme arızalıdır

1. şık daha kuvvetli çünkü aynı arızayı yapan jmnny e o dediğim parçayı değiştikten sonra düzeldi.

Herkese selam, yanıt geldiğinde maille bilgilendirileceğimi zannettiğimden hiç siteye girip de başlığı kontrol etmedim. Yardımcı olan herkese teşekkürler.
Serkan Bey, zaten o bahsettiğiniz düzeldi dediğiniz jimny de benim jimny'm :smiley: Tanıştığımıza memnun oldum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,846
Kayıtlı Üye Sayımız
166,628
Kaydolan Son Üyemiz
Rigor

SON KONULAR

Geri