yugun
YÜCEL GÜNDÜZ
Kış aylarında kifayetsiz gelen solar sistemim (sistem:260w Panel 100A jel akü, SCC) Bana gerekli olduğunu düşündüğüm 45A akü şarjını sağlayamadığı için aküm bitiyor ve kampa dönüyordum. Bu soruna 15A Şarj cihazı ve 700w çanta tipi jenaratörle aynı zamanda bir alternatif yaratarak çözüm aramayı tercih ettim. Evdeki hesaba göre üç saatte 45A şarj yapacak cihaz ile üç saatte iki litre civarı benzin yakarak günlük elektrik ihtiyacımı karşılamayı hesap ediyorum. Umarım pratikte de böyle olur.
45 Amper olduğunu düşündüğüm tüketimimin 30 Amper kadarının webastonun ihtiyacı olan elektrik olduğunu düşünüyorum. Webasto bir gecede iki litre civarı mazot tüketmekte ayrıca. Jenaratörü üç saat ve gündüz çalıştırmayı planlıyorum.
Konu üzerine düşüncesi olan ve özellikle de aynı yollardan geçmiş arkadaşların fikirlerini bekliyorum. Jenaratör desteği ile de olsa sonsuz döngüye sahip olursam bu beni mutlu edecek. Yani esas amaç kapalı havadan (Kapalı veya yağışlı) etkilenmeden bir yerde sonsuz süre ile kalabilmek. Tabii 220siz durumlar için...
Selamlar...