Jeep'imi Yükseltmek İstiyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Crash Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 26
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,170
Ynt: Jeep'imi Yükseltmek İstiyorum

makaslardan ne kadar yaprak cikartirsan kalan yapraklarin kirilma riski o denli cok olur.
Sonucta bu araba arazi araci, yoksa zirt pirt yaprak kirarsin.

Etiketler

lastık basınclarını yarın kontrol edıyım uzun zamandır bılgım yokdu gercekten bakmadım goz kararı baktım sadece.

makasdan kat eksıltmek benım ıcın tehlıkelı olur sanırım benim nerde nereye dalıcagım bellı olmuyo otobanda gıderken bı bakmıssın ben arazıye kaymısım cok sert gecısler yapıyorum ara sıra kaldırımdan atlamalarım da oluyo
tehlıkelı bır cj surucusuyum galıba

ozanyur' Alıntı:
makasdan kat eksıltmek benım ıcın tehlıkelı olur sanırım benim nerde nereye dalıcagım bellı olmuyo otobanda gıderken bı bakmıssın ben arazıye kaymısım cok sert gecısler yapıyorum ara sıra kaldırımdan atlamalarım da oluyo
tehlıkelı bır cj surucusuyum galıba

yok o CJ nin genlerinde olan bişey direksiyona geçende birden değişiklik oluyo ;D

sonuçları bekliyorum paylaşırsanız sevinirim ozan bey

tamam yarın denıycem lastıklere 30 ps bascam bakalım nasıl olucakl
daha once benımle aynı lastıgı kullanan bır arkadas 24 e kadar dusurmustu ama ben denemedım o rahat oldugunu ıdda etmıstı bana cok az gelmıstı o basınc aracı yorar sanırım

ozanyur' Alıntı:
tamam yarın denıycem lastıklere 30 ps bascam bakalım nasıl olucakl
daha once benımle aynı lastıgı kullanan bır arkadas 24 e kadar dusurmustu ama ben denemedım o rahat oldugunu ıdda etmıstı bana cok az gelmıstı o basınc aracı yorar sanırım

eğer 30 üzerinde ise 30 inip deneyin ama 30 falan ise 28 26 denemekte fayda var.

tuncaaayy' Alıntı:
benim kastikler 35'' ve havası 18ps çokta memnunum.siz bence iyi bir araştırma yapın sanki fazla hava basıyorsunuz gibi..

bence 18 az. lastikler inik gibi durmuyor mu ? genelde 24 üzeri kullanılıyor

normal araçlardaki lastiklerde 28-30 ps büyük teker iş makinesi vb lerde bu daha az seviyelerde benim araçta bi ara 22 bastım. en ufak kasisden uçarak gidiyorbu sefer 18 ideal bence

Arkadaşlar direksiyonu hidrolik olan için farketmez tabi 24-32 arası ideal olur... az basınçta lastik de geç eskir.. çok basınçta sürtünmeler de fazla oluyo gümlemelerde, çatlamalarda.. ama ben de hidrolik direksiyon yok ve mecburen 32 ve üstü basıyorum... yapacak başka bişey yok...

lastiklerin basıncını 28 yaptım çok güzel oldu artık daha rahat aslında birazdaha düşürücektim ama yanımda bir taksici vardı düşürme kışın karda tutunması iyi olmaz dedi bende 28 de bıraktım

VİRAJLARDA SORUN OLUYO,VRAJLARA DAHA YAVAŞ GİRMEK GEREKİYO BEN BUNU İNÖNÜ YAYLASINDA 2005 YILINDA CJ Mİ YATIRARAK YAŞADIM.EĞER İLLA Kİ YÜKSELTMEK İSTİYORSAN BUNU BİR BÜTÜN HALinde yapman gerekiyo.Sırasıyla anlatayım;difransiyeli makasların altına alıyoruz,fren hidrolik borularını uzaltıyoruz,şaftlar dikleştiği için bunların dikliğini şanzumanı,aracı yükselttiğimiz oranda alçaltıyoruz bu sayede şaftlar düz bir konuma geliyor,ayrıca bunu difransiyellere kama koyarak da yapabiliriz.Ve direksiyon kutusundan rotillere giden düz boruyu Z şeklne büküyoruz.Bu da arazide direksiyon kutusunun kasılmasını engelliyor.Ben bu şekilde 3 adet cj 5 yükselttim.Bu şekilde yaparsanız hiçbir sorun olmuyor.Ve aracı aynı gün içinde yüksek konuma getirebiliyosunuz.Ayrıca sitemizin garaj bölümden diğer arkadaşlarımızın yaptığı yükseltme çalışmalarını da incelemenizi tavsiye ederim.Ve bunu bilen bir kişiye yaptırmanızı tavsiye ederim.Maliyeti yok denilecek kadar az.İzmit yakınlarındaysanız size yardımcı olabilirim.Ve hiçbir ücret karşılığı olmaksızın.

Crash' Alıntı:
Arkadaşlar direksiyonu hidrolik olan için farketmez tabi 24-32 arası ideal olur... az basınçta lastik de geç eskir.. çok basınçta sürtünmeler de fazla oluyo gümlemelerde, çatlamalarda.. ama ben de hidrolik direksiyon yok ve mecburen 32 ve üstü basıyorum... yapacak başka bişey yok...

Lastiklerin hava basıncının az olması, lastiğin yıpranmasını geciktirmediği gibi omuz kısımlarının daha çabuk aşınmalarına neden olur. Basıncın az olması aracı kesinlikle yoracaktır. En basit örneği bisikletinize az hava vurun ve sürmeye çalışın. Fazla havaya göre yorulduğunuzu farkedeceksiniz. Ayrıca direksiyonunuz hidrolikse pompasını, değilse de sizi daha fazla zorlar. Kısacası ne fazla nede az, ortasını bulmak lazım.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,878
Kayıtlı Üye Sayımız
166,664
Kaydolan Son Üyemiz
d1esell

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR