Ynt: Jeep'imi Yükseltmek İstiyorum
VİRAJLARDA SORUN OLUYO,VRAJLARA DAHA YAVAŞ GİRMEK GEREKİYO BEN BUNU İNÖNÜ YAYLASINDA 2005 YILINDA CJ Mİ YATIRARAK YAŞADIM.EĞER İLLA Kİ YÜKSELTMEK İSTİYORSAN BUNU BİR BÜTÜN HALinde yapman gerekiyo.Sırasıyla anlatayım;difransiyeli makasların altına alıyoruz,fren hidrolik borularını uzaltıyoruz,şaftlar dikleştiği için bunların dikliğini şanzumanı,aracı yükselttiğimiz oranda alçaltıyoruz bu sayede şaftlar düz bir konuma geliyor,ayrıca bunu difransiyellere kama koyarak da yapabiliriz.Ve direksiyon kutusundan rotillere giden düz boruyu Z şeklne büküyoruz.Bu da arazide direksiyon kutusunun kasılmasını engelliyor.Ben bu şekilde 3 adet cj 5 yükselttim.Bu şekilde yaparsanız hiçbir sorun olmuyor.Ve aracı aynı gün içinde yüksek konuma getirebiliyosunuz.Ayrıca sitemizin garaj bölümden diğer arkadaşlarımızın yaptığı yükseltme çalışmalarını da incelemenizi tavsiye ederim.Ve bunu bilen bir kişiye yaptırmanızı tavsiye ederim.Maliyeti yok denilecek kadar az.İzmit yakınlarındaysanız size yardımcı olabilirim.Ve hiçbir ücret karşılığı olmaksızın.