Jeep Xj Check Engine Sorunu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan highoutput Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 43
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,075
Avukat bey Anti-Amerikancı hislere sahip yapacak birşey yok ama şunu unutuyor ki, Cherokee XJ'nin alt yapısında Japon imzası da var,yine 2.7 WJ, Alman altyapısına sahip olmadı XJ 'ye Unimog aksı atarız sorun tamamen biter :D Amerikan motoruna her yol offroad,kaldıramaz diye bir derdin yok,sonradan turbo atayım,olmadı çipleyim biraz motor güçlensin bizim bilmediğimiz,duymadığımız şeyler.

Son düzenleme:

Etiketler

Ben aracı aldığımda antifiriz vardı zaten çünkü alır almaz gidip radyatör hortumlarını baypass hortumunu devirdaimini değiştirttim dağda bayırda sorun yaşamamak için ve yine antifiriz kondu soğukta sorun yok klima buzz sıcakta da fan düşük devirde sıcak açınca ılıyor kış şartlarında dondurur muhtemelen pazartesi makineye bağlatıp basınç uygulatacaktım ama elektrikçi ustamız boşver dedi önümüz yaz zaten sıcağa ihtiyacın yok direk açılabilirde patlatabilirde dedi kışa girerken yaptır boşa masraf olmasın dedi bilmiyorum banada mantıklı geldi..ben ilk defa amerikan kullandığım için aca dedim ısı sensörü vs varda ondanmı böyle sürekli antifiriz olan araba radyatör tıkarmı yada daha evvel su olan araca antifiriz koyunca patlatmazmı zaten(daha evvel başıma geldi ) merak ettim

Aradığım huzur sendin sende gittin geriye dağ taş kalan..
Hocam isitmiyorsa kalorifer radyatorun tikali o sislenecek cok zor olmamasi lazim

ASUS_T00J-D cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Benzinli araca arazi tasiti demem )

ASUS_T00J-D cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Arazi deyince akla sadece dereler ırmaklarmı geliyor burada bulunan birçok 4.4 kullanıcısı teker boyu sudan daha derinine zaten girmez bunun maliyeti çok yüksek kaldıki dizeli de girmez her suya girip çıktığında taban halısına kadar söktürüp ya kurumasını bekleyeceksin yada değiştireceksin yoksa çürür ,bunları düşünmeyense ya pro offraod çıdır araç tabanı kauçuktur yada 3. Arabasıdır parasıda çoktur vurup kırıp parçalar dizelle benzinliyi ayıran tek fark bu bence..yakıt tasarrufu sakın deme yok öyle birşey aynı yola çıkıyor benim l200 arazide 75 krş yakıyordu şuan zj v8 e biniyorum lpg ile 58 krş yakıyor arazide

Yakıt tasarrufu sakın deme yok öyle birşey aynı yola çıkıyor benim l200 arazide 75 krş yakıyordu şuan zj v8 e biniyorum lpg ile 58 krş yakıyor arazide

Bir XJ'i düşün ne kadar az yakıyor.İnandıramıyoruz niyeyse, geçen birisine söyledim 4 bin motor 35 krş yakar mı diye çıkıştı bana :D Yakmıyor kardeşim işte zorla mı yaktıralım :smiley: Arazi için benzin+lpg'yi her zaman tek geçerim özellikle Amerikan motorlarını hem uyumlu hem de uzun ömürlü.

Suya gelince diferansiyel suya gömülüyorsa o suya girmeyin derim.Ne kadar yalıtırsanız yalıtın o su,difflere,şanzımana giriyor,yağı sulandırıyor erkenden araç aşınıyor.Bir defalık gezide suya giren aracın ön diff'inin yağını gördüğümde çok şaşırmıştım,çamurlu sulu bir yağ vardı ki yeni değişmişti.Sudan kaçının kısacası benim tavsiyem ki birçok offroad sürüş kitabında da aynısı yazar.

Bir XJ'i düşün ne kadar az yakıyor.İnandıramıyoruz niyeyse, geçen birisine söyledim 4 bin motor 35 krş yakar mı diye çıkıştı bana :D Yakmıyor kardeşim işte zorla mı yaktıralım :smiley: Arazi için benzin+lpg'yi her zaman tek geçerim özellikle Amerikan motorlarını hem uyumlu hem de uzun ömürlü.

Suya gelince diferansiyel suya gömülüyorsa o suya girmeyin derim.Ne kadar yalıtırsanız yalıtın o su,difflere,şanzımana giriyor,yağı sulandırıyor erkenden araç aşınıyor.Bir defalık gezide suya giren aracın ön diff'inin yağını gördüğümde çok şaşırmıştım,çamurlu sulu bir yağ vardı ki yeni değişmişti.Sudan kaçının kısacası benim tavsiyem ki birçok offroad sürüş kitabında da aynısı yazar.
Üstad biliyorum xj nin yakıtını inanıyorum daha evvel söylemiştim arkadaşımda var diye benim zj de 41 krş yakıyor 41 kere maşallah banada inanmıyorlar 5200 motor böle yakmaz diyorlar doğan slx le aynı yakıyor evet kitapta yazıyor ama suyun belli bir basıncı olmalı dereden geçerkende su girmez

Merhaba
Rica etsem aracınızın yakıt tüketimini nasıl ölçüyorsunuz,yakıt tüketimini ölçme tekniğini buraya yazarmısınız?
Saygılar

Aynı istasyonundan alıyorum eğer uzun yol ise aynı markanın istasyonlarını tercih ediyorum, LPG ve/veya benzin pompası ilk attıktan sonra ilave yakıt almıyorum aracın km'sini sıfırlıyorum. Tekrar yakıt aldığımda yine aynı şekilde depoyu dolduruyorum ,arada yaptığım kmyi ve pompaya ödediğim ücreti oranlayınca tüketim ortaya çıkıyor.

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,914
Kayıtlı Üye Sayımız
166,687
Kaydolan Son Üyemiz
Zazizizo

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR