Jeep Wj 4.7 2001 Yan Aynalardan Biri Tam Olarak Kapanmıyor

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan North wind Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,652

North wind

Ana Kamp
Merhaba,WJ 4.7 2001 model aracımda yan aynaları kapatma dügmesine bastıgım zaman söför tarafındaki ayna tam olarak kapanmıyor,yani yaklasık 3te /2 si kapanıyor,araçla paralel hale gelmiyor,aynanın yanındaki ücgen plastigine aynanın cercevesi carpıyor,fakat diger sağ taraftaki ayna tam olarak kapanıyor yani araçla paralel.
Katlanan bölüme pas sökücü sıktım fakat ise yaramadı,yağlamak mı gerekiyor?Katlanırken mekanizmanın motor sesi duyuluyor fakat belli bi bölümde takılıyor herhalde.Kapı döşemesi sökülmeden aynanın mekanizmasına ulaşılamaz gibime geliyor.Acaba bu sorunla karsılasan arkadaşlar var mı?Çözümü ne olabilir?Teşekkürler.

Etiketler
Ynt: Jeep Wj 4.7 2001 Yan Aynalardan Biri Tam Olarak Kapanmıyor

WJ lerdeki birkaç kronik sorundan birisi de aynalar malesef. Aynanın camını, camın dış taraflarından eşit oranda kanırtarak(bükmeden tabiki) çekerseniz çıkartabilirisniz. Belki içeride birşeyler takılmıştır.

KLL' Alıntı:
WJ lerdeki birkaç kronik sorundan birisi de aynalar malesef. Aynanın camını, camın dış taraflarından eşit oranda kanırtarak(bükmeden tabiki) çekerseniz çıkartabilirisniz. Belki içeride birşeyler takılmıştır.

Dediginiz gibi bana da aynanın icindeki mekanizmada bi takılma var gibi geliyor,aynanın camının o şekilde cıkartıldıgını bi yerde veya videoda gördünüz mü yoksa tahmin mi ediyorsunuz?Teşekkürler.

bizzat biliyorum. WK da da bu şekilde yeni kırıldığı için camı değiştirdim

http://www.wjjeeps.com/mirrors2.htm

KLL' Alıntı:
bizzat biliyorum. WK da da bu şekilde yeni kırıldığı için camı değiştirdim

Aynanın icinde, aynanın camını hareket ettiren mekanizmada var ,aynanın camını cıkarttıgım zaman, aynanın dısını hareket ettiren mekanizmanın resimlerden anladıgım kadarıyla sadece icte kalan bölümü görünüyor,fakat belki ordanda mudahale edilebilir,linki incelerim.Linki paylaştıgınız icin de çok sağolun.

bence kapıyı sökmekten iyidir. kapının çıtçıtları kırılınca yenisini uydurmak dert çünkü.

KLL' Alıntı:
bence kapıyı sökmekten iyidir. kapının çıtçıtları kırılınca yenisini uydurmak dert çünkü.
haklısınız ,kapı döşemesini sökmeyi bende göze alamıyorum.Verdiginiz linkteki site wj ye özel oldugu icin cok faydalı ayrıntılı bilgiler var,zj ile ilgili parcaların sökülüp takılması ve tanıtılması ile ilgili wj deki gibi bi site bulamadım malesef.Bazı siteler var fakat konular o kadar düzenli degil ya da ben bulamadım.

kapıyı sökmek aslında zor değil ancak hava soğuduğu için kesin çıtçıtların çoğu kırılıp gövdede kalacaklar. o nedenle yeni çıtçıtları almadan kapıyı sökmemek lazım. ZJ için böyle site yok doğru.

Ayna camı sökümünü aşağıda ki linkte anlatmışlar. Sakın kanırtma yoluna gitmeyin. Bende de aynı sorun vardı. Ama biri aynayı tekrardan manuel olarak kapamayı deneyince düzeldi. Sanırım tekrar yerine oturdu.

holydevil' Alıntı:
Ayna camı sökümünü aşağıda ki linkte anlatmışlar. Sakın kanırtma yoluna gitmeyin. Bende de aynı sorun vardı. Ama biri aynayı tekrardan manuel olarak kapamayı deneyince düzeldi. Sanırım tekrar yerine oturdu.

Cevabınız icin sağolun,
Biri kapanmayan aynayı mı manuel olarak kapatmıs?Sonra dügmeden acıp kapatınca mı düzeldi?Benim sürücü tarafındaki aynanın 3te 2si kapanıyor ama camın bittigi yerdeki aynanın ücgen plastigine, aynanın cercevesi carpıyor,carptıgı icin duruyor,eger carpmasa daha gider,fakat dönme açısında hata oluşmus,yani diger aynada yani yolcu tarafındaki aynada tam kapandıgı halde ücgen plastige değme yok,ve aracla paralel,fakat sürücü tarafında aynanın dönüsünü yapan sistemde ne olduysa ordaki dönüs acısı bozulmus,acarken bi sorun yok,tam olarak acılıyor,aynanın motoru oldugu icin ellede kapatmak sakıncalı olabilir,fakat ellede kapatsam yine üçgen plastige carpıyor.Dıstan dönen kısma wd 40 pas sökücü sıktım ama malesef düzelmedi,bi ara dönen kısmı yağlamayı düsünüyorum.Olmazsa sitedeki acıklamayı yaza dogru uygulamayı düsünüyorum.Sizin aracınız hangi model?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,757
Kayıtlı Üye Sayımız
166,572
Kaydolan Son Üyemiz
hakan arpakçı

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR