Jeep Willys CJ2 Off-Road Canavarı Hazırlanıyor V8 Motor

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan jose andrio silva Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 29
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,489

Etiketler

Ynt: Jeep Willys CJ2 Off-Road Canavarı Hazırlanıyor V8 Motor

Evet resimler i bekliyoruz ??? Bende 7 sene önce m 38 toplamıştım yapım aşaması 9 ayı bulmuştu ve o zamanın parasıyla 15 bin doları bulmuştu. İş v 8 i atmakla bitmiyor.Uygun aktarma uygun diferansiyel ve uygun orantılı şanzumanla bitiyor. Şaseleri u şase olduğu içinde takviye istiyor (o şase tarzı). En son topladığım aracımda 26 m ford motoru kullanmıştım o bile arka şaftı çamaşır sıkar gibi büküp atıyordu yani bu işler hep hesap kitap işi kolay gelsin :smiley:

cj8 dir muhtemelen..
:D ama garibim m38 in şase ne modifikasyonlar görcek, yada gördü o motoru kucaklayıp bağrına basmak için merak ediyorum..
:p

cj5 ci' Alıntı:
v8 ne motoru kaç beygirki?

cj8lerde 4.2 sıralı 6 silindir motor bulunur ben v8den bahsediyorum..

böyle hurda şekilde cj2a bulsam 1000 1500 liraya alırım kendim yaparım :smiley: sahibinden de bile var fakat böyle kısa kaput yok. rizede vs 10-15 sene öncesine kadar oldukça çok vardı fakat hurda indirimi vs çoğu trafikten çekildiler..5 6 sene önce rizede mahallede kullanmak için arkadaş almıştı parasıyla 1500 lira mı ne vermişti. köy yerinde adamlar bu araçların değerini bilmiyorlar..hurda indiriminde 5000 lira yaptığını duyunca çoğu elden çıkardı ??? :'(

arkadaşlar ruhsatsız kupa varmı satılık? (alçak kaput olarak varsa cevap bekliyorum.)

bitane cj2a gördüm rizede mahalleye çıkarken..geri döndüğümde araç gitmişti..onu ben de almayı düşünüyorum uygun fiyata rizede bulunuyor. ben normalde istanbulda yaşıyorum orada olsaydım gider sorardım.

benim alırsam alacağım kasalardan biri kısa kaput cj2a yada m38..kısa kaput dediğim kısa kasalardan bahsetmiyorum motor kaputu kısa olanlardan bahsediyorum. yani çamurluğun üzerindeki kaput kısa olacak aynı bu tireboludaki arkadaşın willy de olduğu gibi. yoksa uzun kaput piyasada oldukça fazla bulunmakta. sahibinden.com da 3000 liraya izmirde satan var aracı komple satıyor kaporta istiyor motorda vs herhangi bir sorun yokmuş aradım konuştum..2000 liraya düşer gibime geliyor...sonuçta sadece kupa değil.

ilan bu

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-klasik-araclar-klasik-arazi-araclari-jeep-1954-model-orjinal-boylesi-bulunmaz/detay

bu aracın kupası kısa fakat kaputu uzun o nedenle düşünmedim yoksa orjinal bir araca benziyor. :smiley:

bu ilandaki araç kısa kaput fakat 5500 lira istiyor..çok fazla..

en fazla 2000 lira verilir..rizedeki araçlar bunlardan. :smiley:

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-klasik-araclar-klasik-arazi-araclari-jeep-50000-km-de-1952-model-satilik-jeep-m38/detay

bir arayıp konuşmakta yarar var. belki 5500 ü temsili yazmıştır. çünkü araç hakikaten hurda durumda. en az 4000 lira masrafı var bu haliyle. 2000 liradan fazla etmeyeceği kanaatindeyim. şahsen daha fazla vermem :smiley: dediğim gibi bir arkadaşım bunlardan almıştı 2500 liraya yapılı halde sattı diye hatırlıyorum..1300 1600 motoru vardı tam hatırlamıyorum mahalleye çıkarken bütün gençler binerdi oturacak yer kalmadığından herkes ayakta yolculuk yapardı. ayakta diyorum çünkü 15 kişi binerdi. banamısın demez heryeri tırmanırdı..bunlara 5500 lira vermek delilik. tamam klasik araç ama resimdeki de hurda be kardeşim :D yapacaksın orjianale sadık kalsanız zaten 10.000 lirayı gözden çıkaracaksınız ki 24.000 liraya dacia nın son model jeeplerini mağazadan alabilirsiniz..

buna 5500 vereceğime 90 model eli yüzü düzgün suzuki samurai sj alırım ki zaten şimdilik düşüncem bu yönde..willy ve eski model bu tarz araçlar günlük kullanımı kaldırmaz kanaatindeyim..willys 1940 lı yılların teknolojisiyle yapılmış ve piyasadaki willy lerin hemen hepsi 60 yaşına merdiven dayamış..nerede ne zaman sorun çıkartacak belli olmaz. ha arazide kullancam param bol 10000 15000 :D lira bu işe ayırdım derseniz sorun yok tabiki :D 8)

rizede bundan 10 sene öncesine kadar bu araçlara 5500 lira vereceğim bana satarmısınız şeklinde sahibine teklif verseydiniz sizi onunla dalga geçiyorsunuz diyerek kovalardı :smiley: en fazla ederi 2000 liradır ki bu fiyata kupa değil gider durumda willy alınır..sahibinden.com da ilanların abartılı olduğunu düşünüyorum. istanbulda bu araçlara klasik gözüyle bakılır fakat rizedeki amcalar dedeler bu araçlara hurda gözüyle bakarlar..

amerikan pleymut dodge motor 375 lik http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-v8-komple-motor-77237768/detay linki tiklayip görebirirsin
isteyene cj3 b ile birlikte 3500 e brakirim plakali temiz kagitli sase toplanmis motoru attim ama kupa toplanmasi gerek

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,622
Kaydolan Son Üyemiz
mustgok

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR