Jeep Liberty CRD Nasıl Bir Araçtır? (Güvenlik, Malzeme, Servis, Sorunsuzluk)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan genco1973 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,701

genco1973

hakli mi olmak istersin, mutlu mu?
Yer
kadikoy
Web
www.genbar.com
JEEP, liberty CRD almak istiyorum. Ama daha once kotu bir freelander tecrubesi yasadigim icin (2002 model 78.000km'de olan arac motor haric ne problem cikarabilirse hepsini bazen tek tek bazen de ustuste cikardi) jeep'te de yanilmak istemiyorum. En iyi, gezenbilir dusuncesinden hareketle, bu araci kullanan tecrubeli arkadaslar; lutfen bana yardim edin.

::smiley:

Etiketler
Ynt: Jeep Liberty CRD Nasıl Bir Araçtır? (Güvenlik, Malzeme, Servis, Sorunsuzluk)

Liberty'i kullandım, CJ gibi %100 arazi aracı olduğunu söyleyemem ama Freelander gibi asfalt aracı değil (2. generasyon freelander Ford s-max platformu kullanır... Ilk defender'ı tasarlayanların kemikleri sızlamıştır ;D) Modifikasyonla başarılı bir arazi aracı haline getirilebilir. 2.8CRD motoru halen Rubicon JK'da kullanılıyor ve performansı tatminkar, Daimler Chryslerin yatırımı olan Italyan VM Motorinin imal ettiği bir motor..

Bildiğim kadarıyla 2 tip arazi şanzımanı var;
Selectrac ve Command Trac
Command Trac: 2-HI, 4-HI, N(boş) ve4-LO ( Low da dişli oranı 2.72:1)
Selectrac : 2-HI, 4-HI Part-Time, 4-HI Full-Time, N(boş) ve 4-LO
detaylar için;
http://www.jeep.com/en/4x4/how_systems_work/

Geçenlerde 3.7L Liberty Renegade tipini almaya niyetlendim ama bir eve 2 erkek çocuk fazla diye yine Corolla alıcam heralde.... Bence hem asfaltta, hemde tatlı modifikasyonlarla arazide keyif verecek bir araç... Renegade Trim'nin tipide çok iyi!

Bence hatta yapmazsınız! Motorundan problem yaşayan duymadım, Servisi ve yedek parçası mevcut..

Ynt: Jeep Liberty CRD Nasıl Bir Araçtır? (Güvenlik, Malzeme, Servis, Sorunsuzluk)

30-35bin ytl civarlarında renegade'ler mevcut.. bikaç modifikasyonla çok güzel olur, Türkiye'de de hiç görmedm öyle extreme liberty.. Freelander arkadaşta var problem yaşadıklarını söyledi o da.. Orkun abi gibi Libery'de problem yaşayan duymadım bende..

Ardag rumuzlu Arda arkadaşımız kendi atölyesinde yükselttiği ve vinç taktığı yeni kasa benzinli Cherokee'si ile geçtiğimiz haftalardaki gezilerde oldukça zorlu yerlerden geçiş yaptı. Bu başlığı görürse mutlaka fikir verecektir.
2-3 sene önce Jeep Club isimli Jeep marka araç satın alanlara araçlarının yeteneklerinin anlatıldığı ve birebir bu iş için hazırlanmış parkurda uygulamalı pratik yaptırılan organizasyonda olayı düzenleyen şirket için çalışmıştım. Aklımda kalan süspansiyon hareket mesafesinin G.Cherokee modellerinde Cherokee'lere göre daha fazla olduğuydu. Parkur en az Land Rover Experience parkuru kadar zorlu ama standart bir Jeep'in geçebileceği bir şekilde yapılmıştı.
Ama bahsettiğiniz kriterlerde bir ölçüt değil bu tabi ki. Zaten araziye giren yükseltme kiti ile başlayan bir sürü modifikasyona giriyor.

Arda'dan yardım istedim...Bu aracı (benzinlisi) Off-Road a hazırlayan bir arkadaşımızdır..Faydalı olcağını tahmin ediyorum :smiley:

Arkadaşlar merhaba. Beni tanıyanlar bilir, forumu açan arkadaşımız gibi bende eski bir freelander zedeyim. Daha sonra uzunca bir süre cj5 tecrübesinden sonra biraz konfora ihtiyacım olduğunu düşünerek 2003 model bir 3,7L KJ Liberty sahibi oldum. İlk iş olarak 4 helezonu kestamid malzemeden kendi hazırladığım takozlar ile 2'' kadar yükselttim. 265x75x16 Cooper SST lastikler ile toplamda 4'' kadar yükselmiş oldum. 9000lb'lik vinç'i kendi ürettiğimiz konstrüksiyonla araca bağladık. (ARB tampon tavsiye olunur.) Arkada zaten mevcut olan kaydırmalı kilitlere ilave olarak ön difransiyele elektrik kumandalı %100 kilit takmayı düşünüyorum. Bunun dışında aracın arazi performansından oldukça memnunum. Özellikle ön takımın sağlamlığı ve difransiyel korumalarının xj modellerine göre daha avantajlı olduğunu düşünüyorum. Şimdilik aklıma gelenler bunlar. İlaveler olur ise bilgilerinize sunarım.

Asfalt kullanımı için alsam 3 sene işe gidip geldikten sonra tavanı felan kesip boyunu bir kapı kısaltıp KJ-7 mi yapsam ;D...tipi tanıdık geliyor çekiyor beni nedense  ::smiley: ..Arda Bey tam şase mi?

Ben bu araçla yarışmayı düşünmediğim için çok radikal değişiklikler yapmadım. Şu aşamada hem off-road, hem de asfalt kulalanımından çok memnunum. Biraz dikkat çekmesinin dışında işe gidip gelmede bir problem yok :smiley:

Sorunsuz ve sağlam bir araç olarak bilinir. Benzinlisinin tahmin edilenin üstünde yakıt tüketimine sahip olduğunu hatırlıyorum. CRD bulunursa çok isabet olur.

Araç sağlam ve güvenilir.

Bildiğim kadarıyla Arda arkadaşımız, yakıt tüketimi ile ilgili araştırma yapıyor.

2,8 CRD JEEP Cherokee Liberti üzerinde İtalyan WM motor bulunmaktadır. Motoru km bağlı olarak örneğin 120.000 ve üzeri ise daha sesli çalışıy ve her 100 km de enjektöeler komple değişmesi gerekiyor. her yüz binde triger seti değişecek ortalama fiyatı: 1.500 ytl civarında oluyor. ön ve arka defrasiyellerde sorun yok - otomotik vites kutusunda sorun yok arazi şanzumnında sorun yok .bu araçlarada yakıt olarak ero dizel kullanmak gerekiyor.Düşük km de ise tavsiye edilir. NASCAR JEEP & GM SERVİCE . 212 5496949

Ynt: Jeep Liberty CRD Nasıl Bir Araçtır? (Güvenlik, Malzeme, Servis, Sorunsuzluk

peki şafttaki boşluk için görüşleriniz nelerdir???

birazdaha açarsam demek istediğim şu ki;
mesela araba durduğu yerde vites D konumundayken N konumuna alındığı zaman (tabi araba hareket halindeyken durunca) şaftan bir ses KÜTTT aynen böyle herhalde doğru tarif ettim bu nedemek oluyor bir hastalıkmı bu arabalarda yoksa bi boşlukmu oluşmuş bizdemi arıza var?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,677
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR