Ben cidden burada yazılanlara inanamıyorum. 1,5 sene önceki yazılardan bir tanesindeydi sanırım, 1993 model 5,2 GC ZJ olan bir arkadaşımız oldukça hızlı şekilde bir kaza atlatmıştı ve o hızla frene dokunmayıp sağ sol direksiyon manevrasıyla (hatta yoldan bile çıkıp kenardaki toprak kısma geçmiş, manevrayı orada yapmıştı) kazayı atlatmıştı. Bunun üzerine de "başka bir araç olsaydı o hızla kesinlikle kurtaramazdım" demişti. Ben de aynı model araca sahibim ve şimdiye kadar birkaç kez ani frenleme ve manevra yapmak zorunda kalmama rağmen aracın kontrolünün elimden çıktığına hiç tanık olmadım. Başka bir arkadaşımız Porshe ile kapışırken 200'lü km'lerin üzerine çıktığını hatta sunroof'unun uçtuğunu yazmıştı. Böyle bir tehlike olsa bu hızlarda, bu tecrübelerde hissedilmez mi? Bu forumda hiç mi konusu olmazdı? Hiç mi tartışmazdık? Bahsedilen araçlar ise daha yeni modeller ve daha çok güvenlik ekipmanı taşıyan araçlar. Kaldı ki burada hepimiz araçlarımızla ilgili iyi-kötü her şeyi (ister Jeep sahibi olsun, ister olmasın) soran herkesle paylaşıyor, tüm iyi ve kötü tecrübelerimizi anlatıyoruz. Nasıl araçlarımızın difransiyelinden ses gelmesi, termiklerinin arızalabileceği,...vs gibi olumsuz yönlerinden bahsediyorsak, bu kadar adamız mutlaka böyle bir tehlike birimizin başına gelirdi? Kim ne derse desin altımızdaki araçlar 1980'li modellerden 2012'i modellere kadar hep kaliteli ve harika işçilikle yapılmış, kullanma klavuzuna göre de kullandıktan sonra kesinlikle güvenlik sorunu çıkartmayan araçlardır diyorum ben. Hem kendim, hem de buradaki yüzlerce dostumuzun Jeep'ler hakkındaki hayranlıkla dolu tecrübeleri, istedikleri zaman, istedikleri markaya çamur atabilecek nüfuza sahip olan test firmalarının sonuçlarına inanmama engel oluyor. Bu iş sanırım devletlere ve şirketlere kredi notu veren kredi derecelendirme şirketlerine döndü. İsteyen istediğini iddia etsin. Burada 20 yıldan fazla bu araçları kullanan, artık vidasına kadar aracı ezbere tanıyan üstadlarımız var. Jeep bir dünya markasıdır ve ne zaman yeni bir model çıkartmışsa o zaman hep yer yerinden oynamıştır. Bunun en güzel ve güncel örneği yeni Grand Cherooke'dir. Uçuk fiyatına rağmen Türkiye'de insanlar almak için sıraya girdiler ve şu anda yollarda o kadar çok görüyorum ki... Bu fiyata bu araçları alan üst gelir gruplarının hiç mi aklı yok da bu kadar güvensiz bir aracı alıyorlar? Boşversenize...