Jeep Grand Cherokee slalom testinde sınıfta kaldı!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan GokhanHizal Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 22
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,373
Ynt: Jeep Grand Cherokee slalom testinde sınıfta kaldı!

diablo2barbar' Alıntı:
Bence Cherokee nin yükselişini kesmek için yapılmış aldatmalı bir test, diğer araçların hızları aynı değil hem hemde lastik basınçlarını çok yükseltmişler cherokee nin.
Jeep i olupda beğenmeyen varsa bana verebilir :p

İlk test için istenilen denilebilir ama sonraki testler Jeep mühendisleriyle birlikte yapıldı...

Etiketler

acaba bu test den sonra firma ne açıklama yaptı bilen yada araştıran varmı? yada firma bu araçları bu tür testlerden geçirmedenmi piyasaya sürüyor

Ben cidden burada yazılanlara inanamıyorum. 1,5 sene önceki yazılardan bir tanesindeydi sanırım, 1993 model 5,2 GC ZJ olan bir arkadaşımız oldukça hızlı şekilde bir kaza atlatmıştı ve o hızla frene dokunmayıp sağ sol direksiyon manevrasıyla (hatta yoldan bile çıkıp kenardaki toprak kısma geçmiş, manevrayı orada yapmıştı) kazayı atlatmıştı. Bunun üzerine de "başka bir araç olsaydı o hızla kesinlikle kurtaramazdım" demişti. Ben de aynı model araca sahibim ve şimdiye kadar birkaç kez ani frenleme ve manevra yapmak zorunda kalmama rağmen aracın kontrolünün elimden çıktığına hiç tanık olmadım. Başka bir arkadaşımız Porshe ile kapışırken 200'lü km'lerin üzerine çıktığını hatta sunroof'unun uçtuğunu yazmıştı. Böyle bir tehlike olsa bu hızlarda, bu tecrübelerde hissedilmez mi? Bu forumda hiç mi konusu olmazdı? Hiç mi tartışmazdık? Bahsedilen araçlar ise daha yeni modeller ve daha çok güvenlik ekipmanı taşıyan araçlar. Kaldı ki burada hepimiz araçlarımızla ilgili iyi-kötü her şeyi (ister Jeep sahibi olsun, ister olmasın) soran herkesle paylaşıyor, tüm iyi ve kötü tecrübelerimizi anlatıyoruz. Nasıl araçlarımızın difransiyelinden ses gelmesi, termiklerinin arızalabileceği,...vs gibi olumsuz yönlerinden bahsediyorsak, bu kadar adamız mutlaka böyle bir tehlike birimizin başına gelirdi? Kim ne derse desin altımızdaki araçlar 1980'li modellerden 2012'i modellere kadar hep kaliteli ve harika işçilikle yapılmış, kullanma klavuzuna göre de kullandıktan sonra kesinlikle güvenlik sorunu çıkartmayan araçlardır diyorum ben. Hem kendim, hem de buradaki yüzlerce dostumuzun Jeep'ler hakkındaki hayranlıkla dolu tecrübeleri, istedikleri zaman, istedikleri markaya çamur atabilecek nüfuza sahip olan test firmalarının sonuçlarına inanmama engel oluyor. Bu iş sanırım devletlere ve şirketlere kredi notu veren kredi derecelendirme şirketlerine döndü. İsteyen istediğini iddia etsin. Burada 20 yıldan fazla bu araçları kullanan, artık vidasına kadar aracı ezbere tanıyan üstadlarımız var. Jeep bir dünya markasıdır ve ne zaman yeni bir model çıkartmışsa o zaman hep yer yerinden oynamıştır. Bunun en güzel ve güncel örneği yeni Grand Cherooke'dir. Uçuk fiyatına rağmen Türkiye'de insanlar almak için sıraya girdiler ve şu anda yollarda o kadar çok görüyorum ki... Bu fiyata bu araçları alan üst gelir gruplarının hiç mi aklı yok da bu kadar güvensiz bir aracı alıyorlar? Boşversenize...

kulaksizcumhur' Alıntı:
Ben cidden burada yazılanlara inanamıyorum. 1,5 sene önceki yazılardan bir tanesindeydi sanırım, 1993 model 5,2 GC ZJ olan bir arkadaşımız oldukça hızlı şekilde bir kaza atlatmıştı ve o hızla frene dokunmayıp sağ sol direksiyon manevrasıyla (hatta yoldan bile çıkıp kenardaki toprak kısma geçmiş, manevrayı orada yapmıştı) kazayı atlatmıştı. Bunun üzerine de "başka bir araç olsaydı o hızla kesinlikle kurtaramazdım" demişti. Ben de aynı model araca sahibim ve şimdiye kadar birkaç kez ani frenleme ve manevra yapmak zorunda kalmama rağmen aracın kontrolünün elimden çıktığına hiç tanık olmadım. Başka bir arkadaşımız Porshe ile kapışırken 200'lü km'lerin üzerine çıktığını hatta sunroof'unun uçtuğunu yazmıştı. Böyle bir tehlike olsa bu hızlarda, bu tecrübelerde hissedilmez mi? Bu forumda hiç mi konusu olmazdı? Hiç mi tartışmazdık? Bahsedilen araçlar ise daha yeni modeller ve daha çok güvenlik ekipmanı taşıyan araçlar. Kaldı ki burada hepimiz araçlarımızla ilgili iyi-kötü her şeyi (ister Jeep sahibi olsun, ister olmasın) soran herkesle paylaşıyor, tüm iyi ve kötü tecrübelerimizi anlatıyoruz. Nasıl araçlarımızın difransiyelinden ses gelmesi, termiklerinin arızalabileceği,...vs gibi olumsuz yönlerinden bahsediyorsak, bu kadar adamız mutlaka böyle bir tehlike birimizin başına gelirdi? Kim ne derse desin altımızdaki araçlar 1980'li modellerden 2012'i modellere kadar hep kaliteli ve harika işçilikle yapılmış, kullanma klavuzuna göre de kullandıktan sonra kesinlikle güvenlik sorunu çıkartmayan araçlardır diyorum ben. Hem kendim, hem de buradaki yüzlerce dostumuzun Jeep'ler hakkındaki hayranlıkla dolu tecrübeleri, istedikleri zaman, istedikleri markaya çamur atabilecek nüfuza sahip olan test firmalarının sonuçlarına inanmama engel oluyor. Bu iş sanırım devletlere ve şirketlere kredi notu veren kredi derecelendirme şirketlerine döndü. İsteyen istediğini iddia etsin. Burada 20 yıldan fazla bu araçları kullanan, artık vidasına kadar aracı ezbere tanıyan üstadlarımız var. Jeep bir dünya markasıdır ve ne zaman yeni bir model çıkartmışsa o zaman hep yer yerinden oynamıştır. Bunun en güzel ve güncel örneği yeni Grand Cherooke'dir. Uçuk fiyatına rağmen Türkiye'de insanlar almak için sıraya girdiler ve şu anda yollarda o kadar çok görüyorum ki... Bu fiyata bu araçları alan üst gelir gruplarının hiç mi aklı yok da bu kadar güvensiz bir aracı alıyorlar? Boşversenize...

her aracın artı ve eksileri vardır tabiki güvensiz bir araç değil fakat geyik testinde sınıfta kaldığı ortada jeep mühendisleri bile bunu inkar etmemişler sonuçları görünce.test dergileri otomobil üreticilerine muhtaçtır .neden gereksiz karalasınlar ki artı yoruma dayalı bir şey değilki .testleri uzman kişiler yapiyor. pickuplardada hilux sınıfta kalmıştı .

http://www.youtube.com/watch?v=aZF8N9NItHI

selam ben Jeep 4.7 Grand Cherokee kullanıyorum. Bence araç 2001 model kullandığım araç güvensiz... Viraja 130 ile girmeye korkuyorum hiç güven vermiyor ayrıca çukura filan girince araç gayet iyi sallıyor, süspansiyon yumuşak deniyor bir de? Benim araç ta mı sorun var üstadlar?

Konfor verelim derken yumuşatılan süspansiyonların sonucu işte.. Hoş Jeep'in var arkadaşım, kırmayıver direksiyonu dümdüz git zaten.

GokhanHizal' Alıntı:
İlk test için istenilen denilebilir ama sonraki testler Jeep mühendisleriyle birlikte yapıldı...

evet, bu testten sonra chrysler yetkilileri dergiyi adil olmamakla suçlamış, onlar da gelin beraber yapalım demişler sonuç yine aynı.

tamam grand cherokee arazi aracı kimse sürüş dinamikleri konusunda cayenne x5 ml gibi olmasını beklemiyor ama 64 km böyle araçlar için problem olmamalı. Hele ki renault kangoo'nun hatta çinli landwind markasının minivanının bile geçtiği bir testte. Buyrun bu da videosu:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=ozTSj1W9kec#t=63s

şimdi yolladığım da grand cherokee'nin rakipleri ve chrysler yetkililerinin kontrolünden geçtikten sonraki geyik testi videosu. Aracın elektronik sisteminde sorun olabileceğini düşünerek yeniden yazılım yüklüyorlar sanırım, bu sefer de lastik patlama sorunu çıkıyor

http://www.youtube.com/watch?v=n2iSM6nhWWw

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,622
Kaydolan Son Üyemiz
mustgok

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR