Jeep Grand Cherokee Ltd Yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan endüstri Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 77
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 31,125

endüstri

Kamp III
Yer
bozüyük
Jeep Grand Cherokee ltd sahibiyim aracımla ilgili pek bilgi bulamadım. Aracım arazi değilde şehir için üretilmiş gibi geliyor bana.Yani biraz kibar gibi gerçekten böylemi? Aracı kullanan test eden arkadaşların tecrübelerini bilmek isterim. Aracımla arazi koşullarında ilgili olarak tecrübeye sahip arkadaşlardan bilgi istiyorum selamlar.

Etiketler

Ynt: Jeep Grand Cherokee Ltd Yardım

Tabiiki çıtkırıldım bir araç değil..Bu haliyle normal koşullardaki çayır çimen hafif off-road gezileri yapabilirsiniz...daha fazlasını isterseniz aracınızda bayağı bir dizi modifiye yapmak gerekir.. Mükemmel uygun lastiklerle beraber aracı yükseltmek v.s...süspansiyon,dif.kilidi.alt koruma v.s
Ve böylece sadece hafta sonu gezebileceğiniz ama asfaltta ise bir şey beklememeniz gereken canavarı yaratabilirsiniz..Aslında 1997 model 4.0 L cherokee niz olsaydı daha iyi olurdu..(eletroniği az)

Yok mevcut hakini bozmak istemiyorum derseniz...Araçlarında modifiye yapmadan gezen tüm suv lar gibi olursunuz..Diğer suvlar standart haliyle cherokee den iyi olduğunu sanmayın...:smiley:)

Bu arada standart haliyle ..arka sabit aks olması lastiğin dikey ve yanal uzaklaşma açıları bakımından bence bir çok 4x4 ten daha iyi modifiye edilir...sağlam bir şasesi vardır...

yardımlarınız için teşekkür ederim.bu bahsettiğiniz işler için nereden kimden yardım alabilirim.

araçta quadra trac (doğru yazdımmı bilmiyorum)diferansiyel sistemi ve diferansiyel kilidi mevcut

Gerçekten aracınızle ilgili bir dizi modifikasyon isterseniz ,bu sitedeki arkadaşlar size bilgi verecektir..çünki bu işleri anahtar teslim yapan yer yok sanırım..araştırıp falanca usta ..filanca mekaniker diyip dolanmak lazım...Avrupada rahatlıkla bulunan parçaları Türkiyede pat diye bulunamıyabilirsiniz.
AMA BU SİTE DOĞRU ADRESTİR..BEKLEYİN GÖRÜN:smiley:)

Öncelikle aramıza hoşgeldiniz. :smiley:
Aracınızın transfer kutusu model numarası NV249 olup,diferansiyel sistemlerinde viscous coupling'i kullanmaktadır.
Bu transfer kutusunun arazi performansında sahip olacağı negatif etkilerden biri,kışın sıvıların soğudukça akışkanlık kaybetmesinden dolayı tork dağılımında ve diferansiyel kilitleme işlemlerinde performans kaybı yaşayacak olmasıdır.

araçta quadra trac (doğru yazdımmı bilmiyorum)diferansiyel sistemi ve diferansiyel kilidi mevcut

Bu doğrudur...Ve standart 4x4 lerden yola çıkarak,işleyiş bakımından mükemmeldir.ve bir çok suv dada yoktur...aracınız light bir araç değildir.. 1997 model olmasına rağmen nice 2007 lerden üstündür..
Zaten konfor adına güncel araçlar arazi aracı olmaktan çıkmıştır..
HİÇ BAĞIMSIZ SÜSPANSİYONA SAHİP ARAZİ ARACI OLUR MU?..ŞİMDİKİLERİN ÇOĞU BÖYLE ..YANİ LİGHT...:smiley:)

Arazi performansınızı direkt etkileyecek bir öneri;
Ön aksa ARB Air Locker takmanızı öneririm.Arkaya da takabilirsiniz ki bu daha da yüksek performans almanızı sağlar.Sistem ne kadar sürücü kontrollü olursa,o kadar performanslı olur.

Bir de ek bilgi;
Aracınız 4H konumundayken,normal sürüş şartlarında motordan alınan torkun büyük bir kısmı arka aksa iletilmekte.Ön ve arka tekerlekler arasında sürat farkı(çekiş kaybı) yaşandığında ise tork dağılımı durum düzelene kadar iki aks arasında paylaştırılır.

Can arkadaşım...peki sence aracını yükseltmeside gerekmez mi? En büyük sıkıntı genelde aracın standart yüksekliğinin yetersiz oluşu değilmidir..(unimog hariç:smiley:) )..tabiiki burada yükseltme kitleri de ayrı masraf..ama hamam giren terler ne yapıcan...bu arada nasılsın? :smiley:)

mogzilla ceyar' Alıntı:
Arazi performansınızı direkt etkileyecek bir öneri;
Ön aksa ARB Air Locker takmanızı öneririm.Arkaya da takabilirsiniz ki bu daha da yüksek performans almanızı sağlar.Sistem ne kadar sürücü kontrollü olursa,o kadar performanslı olur.
arb air locker nedir

Jeep34' Alıntı:
Can arkadaşım...peki sence aracını yükseltmeside gerekmez mi? En büyük sıkıntı genelde aracın standart yüksekliğinin yetersiz oluşu değilmidir..(unimog hariç:smiley:) )..tabiiki burada yükseltme kitleri de ayrı masraf..ama hamam giren terler ne yapıcan...bu arada nasılsın? :smiley:)
Teşekkür ederim,sizi sormalı? :smiley:
Tabii ki yükseltmek de engel aşma kapasitesini arttırır fakat yükseklik açısından benim önerim ilk elden lastikleri değiştirmek,ondan sonra gerekli ise yükseltme işlemi uygulamak olur.

endüstri' Alıntı:
arb air locker nedir
Ah kusura bakmayın açıklamayı unutmuşum.
ARB Air Locker,pnömatik çalışan bir diferansiyel kilididir.Araca yerleştirilen bir kompresör vasıtasıyla tetiklenir ve sürücü istediği zaman bir düğmeye basarak diferansiyel kilidini aktif hale getirir.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,846
Kayıtlı Üye Sayımız
166,647
Kaydolan Son Üyemiz
Pw250

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR