Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Wj 2001 Gaza Fazla Basınca Uyarı Sesi Neden Geliyor?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan blueplane Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 27,492

blueplane

V8 4.7 WJ
Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Wj 2001 aracımı yaklasık 20km/h hızda giderken biraz yokus yukarı bir yolda aniden gaza basıp ve gaza basmaya devam ettiğimde uyarı sesi geliyor ama sesin tam olarak nereden geldigini anlamadım,sanki orta konsolda klima dügmelerinin o taraftan geliyor gibi,aracımın cekisinde bi sorun yok,performansı iyi,gaz pedalından ayagımı cekince uyarı sesi kesiliyor.Klimam ve kalorifer sistemim o an kapalı,motor devrine de baktım 5200den asagıda idi.emniyet kemerim takılı,kapılarım hepsi tam olarak kapalı,yokus asagı yolda aynı sekilde gaza aniden bastıgımda oyle bi uyarı sesi duymadım,ama yokus asagı belki digeri kadar cok fazla gaza basmamıs olabilirim.Neden olabilir yardımcı olursanız sevinirim,aracım 86000 kmde.

Etiketler
Ynt: Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Wj 2001 Gaza Fazla Basınca Uyarı Sesi Neden Geliyor?

Lpg'niz az kaldı ya da göstergesi bozuldu da siz basınca bitiyor uyarısı vermiş olmasın? Çok basit bir düşünce oldu ama, bazen lpg olduğunu unutup uyarı sesi gelince afalladığım oluyor..

Ynt: Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Wj 2001 Gaza Fazla Basınca Uyarı Sesi Neden Geliyor?

aracımda lpg yok,benzinim göstergede ceyrek depo olarak gösteriyor,yani gösterge cok dipte degil,göstergelerde de benzin deposu isareti yanmıyordu.Acaba motorla ilgili bi sorun olabilir mi?Ya da sensörlerle ilgili?Bu konuda biraz panik yaptım,cünkü aracımı 1,5 ay once aldım.Aracımı satın almadan once yetkili servise ekspertiz yaptırdım,aracımda bi sorun cıkmamıstı,elektronik bi sorunda cıkmamıstı.Motorun calısması gayet düzgün.

nasıl bır ses bu?

uyarı sesi,yani mekanik bir ses degil,elektronik bir ses,ilk araca binince aracı calıstırmadan onceki ses gibi degil,daha farklı bir uyarı sesi,dıt,dıt dıt diye bir ses,gecenlerde,hafif yokus asagı egimli bir yolda,4500 devire cıktım fakat uyarı sesi gelmedi,belki gecici olarak bi sensör dev reye girmiştir,yokusta bir daha denemedim.Bir arkadasa sordum,belki egzos eskidiyse cok basınca yapabilir dedi ama 4500 devirde bile yapmadı.Fren balatalarımda aracı durdurdugum zaman ses yapıyor gart gurt diye,ama hareketli halinde hızı yavaslatırken sadece ince ses yapıyor,balataları degiştirmeyi düsünüyorum.Baska biride fren balataları bitmiş olabilir,onla ilgili sensör devreye girmiş olabilir dedi,tabi hep bunlar tahmin,bir cok nedeni olabilir ama icim biraz rahatladı.Hüseyin brc bey ilgilendiginiz icin teşekkür ederim,kullanıp ses yapmadıgını bildiginiz fren balatası markası tavsiye edebilir misiniz?

Yanıt ; Sorun.

otomatik araçlarda nasıl olur henüz bilmiyorum ama debriyaj balatası ile ilgili bir sorun olabileceği kanaatindeyim. bir kaç gün öncesine kadar aracımız bozuktu. gaza aniden fazla basınca ( bayır yukarı gaza basmakla benzer bir durum ) devir yükseliyor araba bağırıyor ama hız ibresine yavaş yavaş etki ediyordu.

Aracımın çekişinde herhangi bi sorunum yok,daha sonra yolda giderken araç motor ikaz ışığı yandı,ve kenara cektim,kontagı yanılmıyorsam 3 veya 4 kere kapatıp actıgım zaman hata kodunu p0320 diye verdi,krank mili pozisyon sensörü bozuk,onu degistirticem.Önceki ses bundan mı kaynaklanıyor emin degilim.Fakat motor arıza lambası aracın hızı yüksek ve devir saatide yüksekken yandı.Araçta bir anlık titresim oldu,aracımın ateşleme sistemiyle ilgili bi sorunuda ayrıca olabilir.

Selamlar cok oldu siteye bakamadm suan aklimda degil hangi balatayi kullandgm orenir yazarm ins ama motor ariza isigi yanmissa acilen servise gitmeniz gerek check engine isigi...

2001 Gaza Fazla Basınca Uyarı Sesi Neden Geliyor?

huseyin brc' Alıntı:
Selamlar cok oldu siteye bakamadm suan aklimda degil hangi balatayi kullandgm orenir yazarm ins ama motor ariza isigi yanmissa acilen servise gitmeniz gerek check engine isigi...

dostum anlattığın ses airbag uyarısına benziyor. bu araçların kronik arızası var bu konuda. airbag beyni montajı düzgün değil. bu şekil deparlarda dınnnn diye bir uyarı verip ekranda kırmızı lamba yakar. benimkinde de ilk başlarda ani deparlarda veya frenlerde yapıyordu. şimdi kafasına göre sürekli yapıyor. bu konuda recall da var ama servisler sallamıyor. eğer sende kırmızı airbag lambası yanmıyorsa belki ampülü patlamıştır. ğer ses benim anlattığım tanıma uyuyorsa. çünkü bu araç arıza lambası yakıyor fakat sesli uyarı yapmıyor normalde.

Fren balatasi olarak piyasada kanada mali olarak var ama orj mopar sknti yasatmaz...

konuyla ilgili bi acaıklama yapayım,bu dedigim bazen olan uyarı sesinden sonra aracımı 2 ay daha kullandım ve yaklasık 300 km yapmısımdır,daha sonra 155 km hızla giderken motorda sarsıntı oldu ve motor arıza lambası yandı,burnuma kablo kokusu geldi,daha sonra p0320 hata kodu aldım,kontagı 3,4 kere acıp kaparınca gösterdi,sonra usta cagırdım,cihazını bagladı ve p0320 hatasını söyledi,aracımla 25 km gittikten sonra ustalar tekrar baktı bve bu seferde ciahaz aracın beynini okuyamadıgını söylediler,krank mili sensörünü mopar olarak yenisiyle degistirtirttim,fakat aynı gün cihaz okumayınca tcm den süphelendiler ve tcmyi cıkartıp actılar,tcmde devrelerin üzerindeki vernik tas gibi olmalıyken,benim vernik yumusamıs jöle haline gelmişti,eski tcmnin arızasının büyük oldugu söylendi ve yüksek fiyatlara tamiri yapılır dediler o yuzden daha sonra araca cıkma tcm takıldı,immobilizerda eski tcmden cıkarılıp cıkma beyne takıldı,Artık gaza yüklendigimde uyarı sesi almıyorum,fakat baska bi sorunum var,sonraki sorunumu Grand Cherokee 2001 4.7 V8 Wj Vites Geçişi Vuruntu Yapıyor baslıgında bulabilirsiniz.

Aynen asiri hiz felakettir ilk zamanlar bende hiz yapardim ama araclarimiz yuksek savrulma riski yuksek kazasiz surusler...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,620
Kaydolan Son Üyemiz
questahotel

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR