Jeep Grand Cherokee 2.7 Hararet Göstergesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ask Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,491

ask

Ana Kamp
Arkadaşlar Merhaba,
2004 Model 2.7 CRD Grand Cherokee sahibiyim. Aracımı yeni aldım. Birbirimize alışmaya çalışıyoruz.
Aracın hararet göstergesi 75 derecenin üzerine hiç çıkmadı. Aslında hiç sıkışık trafiğe girmedim. Uzun yolda kullandım. Merak ettiğim; 2.7 CRD si olan arkadaşlar sizlerde de durum aynımıdır? Yoksa benimkinde bir problem mi var?
Teşekkürler...
Sinan

Etiketler
Ynt: Jeep Grand Cherokee 2.7 Hararet Göstergesi

Mesaja 690 kişi bakmış ama herhalde hiç 2.7 CRD kullanan bakmamış...
Hararet göstergeniz normal kullanımda nerede duruyor? Bilgi verecek 2.7 kullanıcısı yok mu????

Bende 2013 Ocak da yani tam 1 yıl önce aldığım 2002 2,7 crd kullanıyorum ilk aldığım da hararet sizin araç gibi 75/80 derecelerde idi ustaya söyledim daha yüksek sanırım 90 lık termostat taktık.Dizel lerin yüksek ısıda daha verimli çalıştığını söyledi usta yaklaşık bir yıldır böyle kullanıyorum memnunum.

selamlar öncelikle hayırlı olsun bu araçların hararet sorunu yok 2.5 senedir kullanıyorum çok nadir hararetin 100 olduğunu gördüm oda çok normal

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim...

100 derece çizgisinin biraz altında olması gerekiyor. Daha düşük olan arkadaşlar termostatlarını değiştirme yoluna gitsinler. (MB parçası alın çk daha hesaplı) Zira soğuk çalışan dizel aşırı yakıt tüketir.

Selamlar.

Ama şöyle bir durum var. Araç motoru en ideal sıcaklık değer 90 derece.. Termostad 75-80 derece gösteriyorsa motorun içerisi 90 derecedir. Devir daim su termostada gelinceye kadar 10 derecelik bir ısı kaybına uğrar. Bir de bu açıdan bakmak gerekir..

Benim araç da 70 dereceyi geçmiyor, ama 100 derecenin biraz altında olması gerekiyor diye biliyorum. Termostat değişmek gerekiyor, özellikle kış aylarında soğuk havalarda 60 derecelere kadar düşüyor sıcaklık.

Benim ki de yazın 70 derecenin biraz üzerinde,kışın rampa çıkarken dahi 70 dereceyi görmüyorum,radyatörün yarısını gazete ile kapatıp sürüyorum.yoksa arabanın içi buz kesiyor. Belli ki termostat arızası,açık kalıyor. Behr almayı düşünüyorum.Tavsiyesi olan var mı?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR