Jeep Grand Cheroke 4.0 İle İlgili Herşey

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan skay Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 49
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,364
kumanda orjinal değil. orjinal kumandada lock unlock panic yazar. hadi bazı versiyonlarda panic yok ama lock unlock mutlaka yazar. sonradan yapılmış kumanda.

vic ekran krnoik olarak zamanla arızalanırç lehimleri atar. bi elektronikçiye baktırmak lazım. yalnız yağ seviyesi ile ilgili uyarı vermez vic ekran. su seviyesi olmasın o? tam olarak ne yazıyor?
Vic ekranıda sorun yok. Üst yol bilgisayarında sorun var. Vic düzgün çalışıyor. Üst ekranın ayrı bir sigortası var mıdır acaba? Kararan dikiz aynada üst ekran soketinden besleniyor. O çalışıyor. Tavan ışıklarıda otdan besleniyor oda çalışıyor. Ekranda görüntü yok ama. Ayrı bir konu mu açsam acaba?

Etiketler
Bu aradanahsettiğim tavandaki sensör buydu.

745A2BE3-8BFD-4630-B7B6-15A0188AD985.jpeg

ilk olarak;

Sormak istediklerim.
1. Grand Cherokee 4.0 aracımın bakımlarını kaç mil de bir yaptırmam gerek? Genel bakım harici hangi bakımları hangi aralıkla yaptırmalıyım?
2. Aracımın kullanım kılavuzunu bulabileceğim bir yer var mıdır?
3. Arabamın kumandasında ön tarafta 3 tane tuş var. Arkasında 1 tane kırmızı tuş var. Bu kumanda orijinalmi ve kırmızı buton ne işe yarıyor.
4. Aracımda bazı kontrol butonlarında aka aydınlatma yok. Normal mi? Örnek; far grubu açma kapama ve seçim
5. Kararan dikiz aynasının üzerinden tavana doğru bir kablo gidiyor bu nedir?
6. Dijital klima santigrad olarak göstermiyor. Normal mi?
7. Tavan ekranı hiç çalışmıyor neden olabilir?

Merhaba ,
XJ JEEPS | 1984 - 2001 Jeep Cherokees
Buradan kullanıcı dökümanlarını indirebilirsin.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

4.0 sıralı 6 silindir motor , bulunabilecek en basit ve sağlam motordur. 1965 model AMC rambler motorunun varyantıdır. Doğru parçalarla bakımı yapılırsa hiçbirşey olmaz. Bu motoru kabaca bir benzinli amerikan traktör motoru gibi düşünün. Sadece daha güçlü. O nedenle günümüz yaklaşımları geçerli değil. Tenekede toptan satılan ama bilinen markalı 10-40, kamyon yağlarından alıp koyabilir ve bakım aralığını 15 20 bin km arasında tutabilirsiniz. Çinko oranı çoktur ve koruma özelliği iyidir. TPS sensörü bozulur, bozulmadan yenisini çantaya atın. Distribütör kapağı ve kabloalr mutlaka MOPAR yada dengi üst seviye olmalı yoksa missfire olur silindirlerde. Titreşimli çalışır. Susturucu bozuksa transit minibüs susturucusu takabilirsiniz aynı boyda olanından. En kötü parçası kesinlikl edireksiyon kutusunun kendisidir, süspansiyon sistemi tamamen yeni olsa bile eskiyen kutuda boşluk olur ve oraçlar her zaman sağa çeker.

Şu an için araçta yürümesi ile ilgili bir sorun yok. Ancak elektronik sorunlar oluyor zaman zaman.
Abs ışığı sönmüyor araç çok ısınınca
Washer sensör bad diyor
Oil level check diyor.
Abs ışığını abs beyninin soketi söküp takınca düzeliyor. Kesin çözüme bakacağım.
Cam suyu sensörüne bakacağım
Yağ seviye sensörüne bakacağım.
Başka bir sorun yok şimdilik

Bayram tatilinde yaklaşık 1250km yol yaptım. Ankara-bolu- düzce-sakarya-izmit
Şükür bana abs ışığının yanık kalması dışında bir sorun çıkarmadı. (Abs beyninin sokeyini söküp takınca düzeliyor‍♂️) onun haricinde çok keyifli bir yolculuk oldu. Hafif off road kıvamında köy yollarından geçtik. Çok mutlu etti beni. Aracı tanımamda çok faydalı oldu benim için. Zaman zaman 4x4 kullandım.
Bu arada aklıma geldi. Arazi vitesine alınca vıc ekranında 4wd swicth service gibi bişey yazdı. Tam hatırlayamadım. Ama arazi vitesi çalışıyordu. 4x2 alınca yazmıyor. Nedir bilmiyorum. Bilen varsa aydınlatırsa sevinirim.
4x2 kulkandım genelde. Lpg 3,30tl den aldım karma 0,550 kuruş yaktı. Gayet iyi.

Bayram tatilinde yaklaşık 1250km yol yaptım. Ankara-bolu- düzce-sakarya-izmit
Şükür bana abs ışığının yanık kalması dışında bir sorun çıkarmadı. (Abs beyninin sokeyini söküp takınca düzeliyor‍♂️) onun haricinde çok keyifli bir yolculuk oldu. Hafif off road kıvamında köy yollarından geçtik. Çok mutlu etti beni. Aracı tanımamda çok faydalı oldu benim için. Zaman zaman 4x4 kullandım.
Bu arada aklıma geldi. Arazi vitesine alınca vıc ekranında 4wd swicth service gibi bişey yazdı. Tam hatırlayamadım. Ama arazi vitesi çalışıyordu. 4x2 alınca yazmıyor. Nedir bilmiyorum. Bilen varsa aydınlatırsa sevinirim.
4x2 kulkandım genelde. Lpg 3,30tl den aldım karma 0,550 kuruş yaktı. Gayet iyi.
arkada soketi var onun sökersen yanmaz. ama yansın diye takmışlar o soketi :smiley: bi zararı yok yani. arazi değişiminden sonra çoğu kişi vic'te bu değişikliği yapmaz. satan adam işi biliyormuş.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR