Jeep GC mi Volvo XC90 mı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Alkhan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 26,584

Alkhan

Yeni Üye
Merhaba,
genelde asfalt ve hafif arazide kullanılacak, 70-80 bin TL bir bütçeyle alınabilecek arazi araçları arasından eleme yaptığımda
jeep GC 3.0 CRD motorlu 2006 ve yukarısı ve volvo xc90 dizel 2.4 AWD arasında kaldım.
Fiyatları yakın. Sürüş konforu ve güvenlikte Volvo öne çıkıyor. Jeep in ise bu alanda bir tarihçesi var. Volvo motorun gücü ise soru işareti.
siz olsaydınız tercihiniz hangisi olurdu ? Bu ikisi dışında öneriniz varsa ona da açığım elbette ..
zaman ayırıp görüş bildirecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
Alkan.

Etiketler

Ynt: Jeep GC mi Volvo XC90 mı

alkhan hoşgeldin.ikisi arasındaki bence en önemli fark jeeple heryere gidersin ama volvonun bu konuda eksikleri var.volvo ise gerçekten güvenli ama belli bir yere kadar.ikisinide kullanıp kararınızı ona göre vermeniz daha uygun olur.bakarsınız başka bir araca geçivermişsiniz

volvo awd yani low gear yok.zorda kalırsa bu sistem yetmez.ayrıca bi lift kit yada tampon gibi donanımlarını hic görmedim.bunları azari icin eksileri.ama şehir kullanımında da bildigimiz volvo eksigi yok desem yeridir.
gc ise tam bi arazi aracı.2005-2006 model limited versionlarında quad-drive2 standart donanımdı(üst model yılında opsinonel oldu) bu sistem sizi heryere götürür.yükseltme ve diger donanımları da mevcut.
aracı ne icin istediginize karar verirseniz tercihiniz daha kolay ve daha işlevsel olur.

Kesinlikle Grand Cherokee . Heleki işin içinde arazi varsa ... Araç zaten JEEP . Bahsettiğiniz Kasa Kodu WK dır . WK Mercedesle ortak geliştirilmiştir . Motor Mercedestir örneğin . Gücü zaten ortada motorun ...

Crone Güzel açıklamış . QD2 en gelişmiş çekiş sistemidir . Her tekere yüzde yüze kadar güç aktarabilir . Tüm diffler elektronik kilitlerle donatılmıştır . Çıktığından beri arazide denenen ve sorunsuz kullanılan bir sistem ...

Tabi bu benim bakım açım . Aslında gerçekten test sürüşü yapmanız gayet sağlıklı olur ...

ayrıca tekrar sattığınızda volvo çok nazlı giderken,gc çok daha çabuk satılır
selamlar

arkadaşlar çok teşekkür ediyorum yanıtlarınız icin..
araç %90 asfaltta kuıllanılacak . arazi şartları sadece tatillerde dağ ve orman yolları vs gibi hafif arazi şartları olacak.
2005 model 2.7 crd motor jeep GC ye bindim. virajlarda biraz güvensiz hissettim kendimi. bilmiyorum binek araç (520) alışkanlığından sonra mı öyle geldi.. yoksa araçta bir sorun mu var..ikincisi iç malzeme kalitesi ve dizayn kalite hissi vermedi. alman arabalarından sonra çok zayıf geldi hatta..
henüz volvo denemedim. ikisini ancak o zaman kıyaslayabileceğim.
onu da begenmezsem mecburen ya düşük model x5 veya ml ya da bütçeyi arttırmak gerekecek.
bu araçları kullanıp deneyen arkadaslar kıyaslayabilir mi?
teşekkürler

xc90 kullandım cok keyifli bir arac benim aracim xc 70 idi bu gunlerde jeepten yana biraz eyilimmim var. cunku daha cok arazide kullanacam
arazide az kullanacam diyorsaniz bence volvo.
ilginctir xc70in yol tutuşu ozellikle virajlarda daha iyidir.
xc90 t6 alın az sorunlu t5 lerin sanzuman arızaları herzaman onde. volvo japon aısım marka beyin kulllanır ki cok sorunlu bir beyin ozellikle t5 lerde
Daha dusuk bir arac diyorsaniz xc 70 derim ama siz alacagınız aracı 1 gunlugune kıralayın testedin derim............ben oyle yaptım

İkisini de test edin en iyisi . Kullandığınız 2005 model olan WJ kasadır . Altaypı olarak ZJ benzer ön-arka sabit akstır . Sizin almak istediğiniz WK kasanın asfalt performansı WJ ye göre çok daha iyidir . ama şunu unutamak gerekir . Altınızdaki büyümüş bit otomobil değil JEEP tir . Ve Kullanma klavuzunda da yazdığı gibi nasıl diğerleri sizin gittiğiniz yerlere gitmeyi hayal bile edemiyorsa sizde bir spor araç kullanmadığınız unutmamalısınız(mealen) .

Dediğim gibi siz bir test edin . bana göre Grand Cherokee , XC90 , X5 , ML çokta kıyaslanamayacak farklı sınıf araçlar . Daha doğrusu Grand cherokee diğer 3 seçenekten farklı bir sınıfta gibi geliyor bana ...

bu tip araçlarda iki tip kullanım öne çıkmakta,car handling ve truck handling
ayrıca alt yapı ,süspansiyon sistemleri ve ayarlarıda öyle,yani birbirini tamamlıyor
genelde otomobil kullanmışlara truck handling tarzı araç sürmek alışılmadık ve daha kaba gelir
eğer alışamıyorum derseniz car handling tarzı araçlara yönelmeniz gerekmekte
tam anlamak için her iki tarzı içeren örnekleri denemeniz lazım

selamlar

Son zamanlarda benim de aklım volvo ya doğru kayıyordu. Yorumları okuduktan ve 17 yıllık Jeep dostluğumu hatırladıktan sonra 2011 GCL i beklemeye karar verdim. Yorum yapan herkese çok teşekkür ederim.

Bu fiyat aralığında biraz daha önceki bir model güzel bir range rover (2003 - 2004) veya boyut olarak biraz daha küçük ama oldukça yetenekli bir 2007 - 2009 bir Land Rover Freelander 2 alabilirsiniz.

Ben Freelander2'ye bakmadan önce epey burun kıvırmıştım, ancak asfaltta yol tutuşu eski Audi otomobilimden pek farklı değil, ve terrain response sayesinde hiçbir yere girmek problem değil. Uygun bir HSE bulursanız hem donanımının zenginliği açısından hem de sürüş dinamiği açısından çok iyi olduğunu görebilirsiniz. Bir deneme sürüşüne değer kanısındayım.

Şimdiye kadar kullandığım Jeep'lerin sürüş dinamiği beni de tatmin etmemişti bu arada. Aynı şeklide GLK ve Q5'in de sürüş dinamiğinden memnun kalmamıştım. Aradığımı Freelander 2'de buldum.

çok yararlı bir başlık oldu gerçekten arkadaşlar. Bu foruma üye olduğuma çok memnun oldum bilgi dolu satırları okuyunca...
land rover seçeneğini baştan elemiştim iç hacmi az gibi gelmişti. xc90 ın 7 koltuklu modeli beni en başta iç hacim açısından cezbetti.
jeep gc sever arkadaşların haklı oldukları pek çok yön de var elbette ama freelander 2 ile neredeyse aynı ebatlarda olduklarını görmek de bir hayal kırıklığı gerçekten. bir de limited modelde standart donanımı çok düşük. xenon farı bile opsiyonel yapmak nasıl bir mantık anlamadım.
- wintermute arkadaş LR tercihinde haklısın ama o yaşta bir LR sıkıntı yaşatmasın sonra.. suspansiyon ve şanzıman gibi bir arıza insanı bu kadar para verdikten sonra üzer gerçekten.2004 model bir vogue motor ömrü ne kadardır sence? elektronik sistemi arıza verir mi? bilemiyorum
- unc arkadaşım haklısın en başta bir tercih ve beklenti meselesi tabii her şeye aynı anda sahip olmak mümkün değil(sanırım tek istisna LR )
- ssbman çok yararlı bir bilgi verdiniz gerçekten. geçen hafta az daha alıyordum 2005 model bir GC iyi ki iş olmamış. benim kafama motor hacmi takıldı sizin dediğiniz daha önemli bir mevzu
- uzunada dostum bu hafta sonu deneyeceğim XC 90 dizelini .. bir de benzinlisini arıyorum denemek için.. Ankara'da bir tane buldum ama LPG li olması kafamı karıştırdı. XC70 in performansını kullananlardan hiç olumsuz bir şey duymadım gerçekten. ama benim aradığım o değil. UNC arkadaşın dediği gibi 2. eli ağır gidiyor diyorlar ama bakacağız artık. kendim kullandıktan sora belki eşime veririm arabayı.
- crona ve bahçıvankurt arkadaşların görüşlerine de çok teşekkür ederim. Gireceğim arazinin niteliğine göre ise yol tutuş benim için daha öncelikli faktör gibi..

2006 sonrası jeep kullanan arkadaşlar bakım parça yakıt ve 2. el konularında ne diyorlar?
hepinize teşekkürler

İyi bakılmış bir araçta pek bir motor problemi yaşanacağını sanmıyorum. Ancak benim amerikan araçlarına alerjim olduğu için LR tercih ettim.

Freelander 2'leri görmediyseniz bir bakın, boyut açısından eskilerine göre oldukça genişlemiş araçlar. Bu bütçeyle oldukça iyi araçlar bulabilirsiniz. Motor olarak 2,2 TDI motor elbette büyüüük hacimler gibi değil, ama 400 NM tork ta azımsanacak gibi değil. Ben amerikan araçlarının yol tutmayışlarını sevmediğim için Jeep bana soğuk gelmişti. Sanırım sizde de benzer bir bakış açısı var. ;D

Chevrolet Tahoe veya Jeep Liberty gib araçlara bakmanızı tavsiye ederim denemekte yarar var hiç ummadığınız bir anda birde bakmışsınız aklınızın ucundan bile geçirmediğiniz bir aracın sahibi oluvermişsiniz neden olmasın.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,621
Kaydolan Son Üyemiz
Gamze Erol

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.