Merhaba, dün şehir trafiğinden birazcık çıkıp dolaşayım dedim. Farkettim ki araba 4.vitese geçmiyor. E ne oldu şimdi durup dururken ? Şanzımanımda hiç bir sorun yoktu, geri kaçırma yok vites geçişleri yağ gibi ama şimdi 1-2-3 normal ama 3 te kalıyor bir türlü 4 e geçmiyor. Aklımda deli sorular şanzıman mı inecek bir sürü masraf pfffff.
Neyse gece oldu ev ahalisi yattıktan sonra internete girdim biraz forumlara baktım bizim forumlarda yeterli cevap bulamayınca, yabancı forumlara girdim ve sadece benim başıma gelmediğini gördüm.
Amerikalı bir abi aynı sorunla servise gitmiş 3000 dolar istemişler şanzıman tamiri için ama sonra arkadaşının tavsiyesi ile arabanın içindeki 10 nolu 15 amperlik sigortanın değişmesi ile tüm olayını çözmüş.
Birisi de roket teli çok gergin olduğu için aynı şikayeti yaşamış filan.
Bugün öğlen bakabildim benim arabadaki sigorta kutusuna durum bu idi.
Bingo !!! 10 nolu sigorta boş. Niye mi boş 3 gün önce sanayiye gittim gitmişken elektrikli radyo antenini değiştirmem gerekiyordu davlumbaz filan söküleceği için üşendim ve tanıdık elektrik ustasının çırağına rica ettim.
Çocuk sökerken sigorta attı ve atan sigortayı bulmak için sırayla söktü sigortaları, takarken karıştırmış, ben de bakmadım açıkçası.
Şu anki durumu bu elimdeki diyagrama göre yeniden dizdim.
Soldaki 15 amperlik sigorta doğru yere takılınca 4.vites sorunum basit ve masrafsız olarak çözüldü.
Deneme sürüşü ile de çözüldüğünü test ettim.
Belki birilerinin işine yarar diye bu yazıyı yazdım.
Selamlar.
Neyse gece oldu ev ahalisi yattıktan sonra internete girdim biraz forumlara baktım bizim forumlarda yeterli cevap bulamayınca, yabancı forumlara girdim ve sadece benim başıma gelmediğini gördüm.
Amerikalı bir abi aynı sorunla servise gitmiş 3000 dolar istemişler şanzıman tamiri için ama sonra arkadaşının tavsiyesi ile arabanın içindeki 10 nolu 15 amperlik sigortanın değişmesi ile tüm olayını çözmüş.
Birisi de roket teli çok gergin olduğu için aynı şikayeti yaşamış filan.
Bugün öğlen bakabildim benim arabadaki sigorta kutusuna durum bu idi.
Bingo !!! 10 nolu sigorta boş. Niye mi boş 3 gün önce sanayiye gittim gitmişken elektrikli radyo antenini değiştirmem gerekiyordu davlumbaz filan söküleceği için üşendim ve tanıdık elektrik ustasının çırağına rica ettim.
Çocuk sökerken sigorta attı ve atan sigortayı bulmak için sırayla söktü sigortaları, takarken karıştırmış, ben de bakmadım açıkçası.
Şu anki durumu bu elimdeki diyagrama göre yeniden dizdim.
Soldaki 15 amperlik sigorta doğru yere takılınca 4.vites sorunum basit ve masrafsız olarak çözüldü.
Deneme sürüşü ile de çözüldüğünü test ettim.
Belki birilerinin işine yarar diye bu yazıyı yazdım.
Selamlar.