Jeep Cherokee ile İlgili Bilgi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mettan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,752

mettan

Yeni Üye
Yakında elime para geçecek ve küçüklükten beli hayalim olan suv aracına kavuşacağım. Hiç arabalara ilgim olmamasına rağmen ama doğa aşığı biri olarak her zaman bu tür arabaları isterdim. Ama fiyatlarına bakınca ve 17.000, 20.000 rakamlarını görünce neden olmasın dedim. Eskiden bir sürü suv aracını beğenirdim Taki Jeep Cherokee leri görene kadar.
Artık gözüm başka modelleri görmüyor. Ama benim derdim 1 haftadır aramama rağmen pek gözüme çarpmadığı için isteklerime uygun araba olup olmadığını merak ediyorum.
Tabi ki Jeep Cherokee marka arabalarının gerek hoşuma gitmesinden gerek vergi konusundan dolayı 1997 veya 1998 modelli yani eski modelli, ve yine maddi açıdan dolayı motor hacminin 2500 3000 arası olan Cherokee bulabilir miyim bunu merak ediyorum.
Aracı genel şehir içinde şehirler arasında ve hafta sonları doğayla özlemimi gidermesi için kullanmayı düşünüyorum. Off road yapmayı düşünmüyorum o yüzden orjinal bir araç alıp orjinalliğini bozmadan kullanmak istiyorum. Bir sürü araç araştırdım çoğu 4000 motor falan benim sizden istediğim üstadlar bu şartlara uyan herhangi bir Jeep aracı var mı? ama şu şekilde mesela; 1997 model Jeep Cherokee zj 5.2 gibi. Böyle bir araç varsa direk o şekilde arayayım yani. Anlatım tarzımda bir yanlışlık varsa affedin yanlış terimler kullandıysam cahilliğime verin. Forumu araştırdım bu sorunun cevabını bulamadım arkadaşlar. Şimdiden teşekkürler

Etiketler

Ynt: Jeep Cherokee ile İlgili Bilgi

İstediğin motor hacminde ve modelde JEEP CHEROOKE bulabilirsin, yalnız bu aramayı ilan sitelerinde yapsan daha çok seçenek çıkar karşına motor hacmi olarak.. Yalnız çok çok incelemeniz lazım eğer düzgün bi araç bulamazsanız çok uğraştırır ve çok masraflı olur

Cevabınız için çok teşekkür ederim NivamYokBenim. İlan sitelerine de baktım ama hep 40000 motor üzeri olan arabalar var. Acaba bu özelliklere sahip olan modelin tam adı var mıdır yani örnek veriyorum Jeep Cherokee 1997 model xj 5.2 modeli bu özelliklere sahiptir bu araçlara bakabilirsin diyeceğiniz bir model önerebilir misiniz?

bendeki 1996 model cherokee xj 2.5 SE modeli. Ama bu araçlardan çok az var, bulmak zor.

size bir örnek http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-4-silindir-100369099/detay

teşekkürler serkan hocam ama aradığım araç görünüş açısından Jeep Cherokee 2.5 td, 2.8 td, veya 2.5 yada Grand Cherokee 2.7 crd modellerinin 1997 1988 doğumluları sanırım aradığım özellikler bu araçlarda mevcut.

iyi de dediğiniz araçları bulmak çok kolay, siz nerde zorluk çektiniz?

pardon, 97 - 98 olmasını atlamışım, kusura bakmayın, yanlış anlama oldu

mettan' Alıntı:
Cevabınız için çok teşekkür ederim NivamYokBenim. İlan sitelerine de baktım ama hep 40000 motor üzeri olan arabalar var. Acaba bu özelliklere sahip olan modelin tam adı var mıdır yani örnek veriyorum Jeep Cherokee 1997 model xj 5.2 modeli bu özelliklere sahiptir bu araçlara bakabilirsin diyeceğiniz bir model önerebilir misiniz?
mettan' Alıntı:
Yakında elime para geçecek ve küçüklükten beli hayalim olan suv aracına kavuşacağım. Hiç arabalara ilgim olmamasına rağmen ama doğa aşığı biri olarak her zaman bu tür arabaları isterdim. Ama fiyatlarına bakınca ve 17.000, 20.000 rakamlarını görünce neden olmasın dedim. Eskiden bir sürü suv aracını beğenirdim Taki Jeep Cherokee leri görene kadar.
Artık gözüm başka modelleri görmüyor. Ama benim derdim 1 haftadır aramama rağmen pek gözüme çarpmadığı için isteklerime uygun araba olup olmadığını merak ediyorum.
Tabi ki Jeep Cherokee marka arabalarının gerek hoşuma gitmesinden gerek vergi konusundan dolayı 1997 veya 1998 modelli yani eski modelli, ve yine maddi açıdan dolayı motor hacminin 2500 3000 arası olan Cherokee bulabilir miyim bunu merak ediyorum.
Aracı genel şehir içinde şehirler arasında ve hafta sonları doğayla özlemimi gidermesi için kullanmayı düşünüyorum. Off road yapmayı düşünmüyorum o yüzden orjinal bir araç alıp orjinalliğini bozmadan kullanmak istiyorum. Bir sürü araç araştırdım çoğu 4000 motor falan benim sizden istediğim üstadlar bu şartlara uyan herhangi bir Jeep aracı var mı? ama şu şekilde mesela; 1997 model Jeep Cherokee zj 5.2 gibi. Böyle bir araç varsa direk o şekilde arayayım yani. Anlatım tarzımda bir yanlışlık varsa affedin yanlış terimler kullandıysam cahilliğime verin. Forumu araştırdım bu sorunun cevabını bulamadım arkadaşlar. Şimdiden teşekkürler

selam mettan...
ben de sizle aynı düşüncede olduğum için sorunuzu iyi anladım...
aradığınız araç 4.0 kare kasa tabir edilen CHEROKEE...
başka motor seçenekleri de var ama en ideali 4.0 olandır...
vergi konusuda yıllık 700 tl dir...
mail adresinizi yazın size benimkinin fotoğraflarını göndereyim yakın da satmayı düşünüyorum bende belki kısmet size olur:smiley:

teşekkürler ferhard hocam ama 4.0 motor biraz yüksek geldi vergi açısından. 2.0 ile 3.0 motor hacimleri arasında ve 97 yılı öncesi olunca vergi miktarı benim ödeyebileceğim seviyeye iniyor. O yüzden yukarıda yazdığım araç modelleri ile ilgilenmeye çalışacağım ilginiz için teşekkür ederim. hayırlı kısmetler size de.

Serkan.Ozkan hocam, dediğiniz gibi o araçlardan çok var ama yıl konusunda neredeyse yok gibiler birde kaldı temizi ve modifiyesiz özellikleri olan araç olunca, bulmada dahada sıkıntı çıkıyor öğrendiğim kadar. Bunlar arasından hangisin seçeyim muhabbetine girmeyeceğim çünkü forumda yeterince tartışılmış :smiley: ben hiç motor hacimleri arasındaki farkı anlamıyordum 2.7 falan yazınca demek ki 2.700 motor oluyormuş bunu da öğrendim :smiley: O yıllara ait 2.0 ile 3.0 motor arası aracın olması beni sevindirdi. teşekkürler hocam hayırlı günler.

Vergi olarak bence çok da abartılası bir durum yok. Maksimum miktar senelik 1000 liradan bile az, 6 aylık 480 lira mı ne. Elbette para sizin cebinizde, siz daha iyi bilirsiniz. Ancak 2012 model bir 1.6 motor aracın vergisi bu kadar neredeyse diye hatırlatmadan edemeyeceğim.

Büyük hacimli motor kullanmanın dezavantajıda avantajıda çok elbette. Bir kere 5.2 ya da 5.9 bir Grand Cherokee koltuğuna oturduğunuzda o müthiş tork ve hızlanma sizi mest edecek. Elbette önceki araçlarınızı bilemem ama.. Onu geçiyorum, marşa bastığınızda duyacağınız ses için bile almak isteyebilirsiniz. Eh tabi ne kadar ekmek o kadar köfte, 225 atı beslemek için epey bi köfte gerekiyor denebilir.

4.0 motorlu XJ kasalara bakıyorsanız da yakıt yine çok değişmeyecektir ama daha az olacaktır elbette. ZJ 5.2 21-22 litre yakarken şehir içinde, 4.0 XJ 17-19 arası yakıyordur diye tahmin ediyorum. Ben hem iç ferahlık, hem motorunun gücü, hem de genel olarak şehir içi sürmeye daha uygun olduğu için, ve aylar geçmesine rağmen saatte bir camdan baktıracak kadar yakışıklı olduğu için(tamamen bana göre) ZJ aldım, ancak XJ'lerde gayet sevilesi güzel araçlar.

Ancak şuanki seçimlerinizi yaparken hiç hesaba katmadığınız noktalar var, bence onları da söylemek gerek. Birincisi şu ki, 5.2 bir ZJ'nin temizini bulmanız 2.5 bir XJ'yi temiz bulmanızdan çok çok daha olasıdır. Buldunuz diyelim, satarken de daha zorlu olacağı kesin bir araç. Çünkü XJ alan genelde 4.0'lara bakıyor. Bu sebepten ötürü XJ satarken bir ZJ satmaya göre daha fazla para kaybetmeniz mümkündür. Bu hesaba katılması gereken bir şeydir.

İkinci olarak, XJ'ler sert arabalardır, arkası makaslı, yerden yüksekliği daha fazla, daha hafif ve şehir içinde bunlardan kaynaklı ZJ'ye göre daha dezavantajlıdır. Ancak fabrikadan çıktığı gibi araziye atabilirsiniz ve yapacakları da adamı şaşırtır. Ama misal bir örnek, ZJ'lerde 250.000km gibi çıkan viscous coupling sorunu XJ'lerde olmaz. Bu sorun da 1000-1500 liralık bir sorundur. Aynı şekilde belli bir miktar yükseltmeye kadar XJ'leri yükseltmek de daha ucuz çünkü alt takım daha uygun. Bunların da hepsi hesaba katılmalı.

Üçüncü olarak, hem ZJ hem Xj, binmesi gerçekten zevkli ve imajlı araçlar. Çoğu kişinin katılacağı gibi garip bir heyecan yaratıyor insanda. Ve vergisini eğer 100-200 lira kar etmek için düşünüyor ve çok istediğiniz bir arabayı sırf bu yüzden kaçırıyorsanız bence yapmayın. Çünkü sevdiğine borçlu kalan bir cherokee yoktur, sen parasını verirsin, o da karşılığını takır takır verir.

Hayırlı alışverişler hocam :smiley:

Çok teşekkürler bakas hocam. Ben şuan ki araştırmalarıma dayanarak öyle dan diye Jeep modeline karar verilemiyormuş onu anladım :smiley: Tüm modeller çok güzel ama ben zj lerin daha yakışıklı görünmesine rağmen, salaş durduğundan gönlüm xj den yana gibi :smiley: Aslında ilk olarak hedefim maddi durum açısından eski yıllara ve orta motor yüksekliğinde bir Jeep almaktı ama o tür araçlar çok az bulunuyor benim gibi düşünenler açısından bulmaları zor baya. Ama yine eski yıllarda xj 4.0 motorlu araçlar hem tutuluyor gibi hemde araç çok ve böylelikle temizini bulmak açısından daha avantajlı.
Xj lerin tek hoşuma gitmeyen tarafı arkasının kartal arabalarına benzemesi yada benim benzetmem:smiley: ama yükseltildiğinde tam bir klasik.
Şu aralar hala karar aşamasındayım acelem yok en içime sineni alacağım ve 2 sene sonra satma gibi bir niyetim olmayacak çünkü araç hayalimdeki tarzda onun için sıkı irdelemem lazım. tekrar teşekkür ederim düşünceleriniz için ama evet 4.0 motorlara da bakacağım bundan sonra.

Satmak için almasanız bile, bugün 2.5 alıp seneye 4.0'a terfi etmek isteyebilirsiniz örneğin. Misal çoğu 5.2 ZJ'ye binenin 5.9 hevesi vardır :smiley:. Bu tür sebeplerden ötürü her daim satılabilecek bir araba almak en uygun harekettir derim ben.

Bugün itibariyle Cherokee ilgili sayfada bulunan 29 sayfalık formun Xj kısmıyla ilgili bilgileri okumuş bulunmaktayım. Çoğu okuduğumu şu anda anlayacak düzeyde olmadığımdan araç alana kadar sık sık okuyacağım gerçi ege üstad direk kısaca özetlemiş sorulan soruya karşılık :smiley:

Şuanda düşüncem 1996 model(country için son model) Xj 4.0 country ho istendiğinde 4x2 özelliğini de sağlayan temiz Cherokee almak fakat bundan önce pek araba kullanmamış yada kullansa bile modern araba olmayan arabaları kullanmış(brodway gibi) biri olarak xj lerin asfalta uygun olmamasını sağlayan arkasında makas sisteminden dolayı rahatsız olacağım korkusu. Amaan o kadar rahata alışık araba kullanmadığımdan ve ilk arabam olacak olmasından o özelliğini hissetmem bile araç tam istediğim gibi olduğundan yüksek ihtimal bu araçta karar kıldım her ne kadar asfaltta daha fazla kullanacağıma rağmen.

2013 ten sonra alacağım ama şimdiden araştırıyor olmamın umarım faydasını görürüm çünkü orjinalliği hiç bozulmamış araç alıp bende o şekilde devam ettirmek istiyorum. Ama konfor açısından Zj modellerede gözüm kaymadı desem yalan olur çünkü bir çok deneyimli abilerimiz zj yi almamızı tavsiye etmiş ama tercih meselesi sonuçta. Araç araştırırlarken bu iş biraz çileli gibime geldi ama asıl aracı aldıktan sonra formda dolaşmak daha eğlenceli olacağa benziyor. Formda emeği olan herkese teşekkürler yorumlarla bile çok büyük sevaba giriyorsunuz bence herkese iyi formlar :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,822
Kayıtlı Üye Sayımız
166,617
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Geri