Jeep - Cherokee Iı - 3.7 İ V6 (210 Hp) Teknik Özellikleri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan seras Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 26,612

seras

Yeni Üye
Öncelik ile forum da çok yeni oldugum için herkese selamlar. Jeep liberty ile ilgili çok soru vardı. ben de zamanın da çok sordum bu soruları :D Şimdi Liberty aracım ile gayet mutluyuz.

MERAK EDENLER İÇİN ARACIN BİR KISIM TEKNİK DETAYLARINI PAYLAŞACAGIM. UMARIM İŞİNİZE YARAR.

Teknik özellikler: Jeep - Cherokee II - 3.7 i V6 (210 Hp)

Marka Jeep
Yakıt Sistemi Çok noktalı enjeksiyon
Model Cherokee
Valf yapısı OHC
Nesil Cherokee II
Silindir pozisyonu V motor
Motor 3.7 i V6 (210 Hp)
Silindir Adedi 6
Kapı 5
Silindir çapı 93 mm.
Güç 210 bg
Silindir içi vuruş 90.8 mm.
Maksimum sürat 180 km/saat
Sıkıştırma oranı 41648
Hızlanma 0 - 100 km/saat 10.8 saniye
Silindir başına düşen valf 2
Yakıt deposu hacmi 76 Lt
Yakıt Tipi Benzin A-95
Üretim başlangıç yılı 2002 yıl
Çekiş Sürekli 4x4
Kasa tipi Jeep
Vites sayısı (otomatik) 4
Koltuk 5
Ön süspansiyon Çift salıncaklı
Uzunluk 4430 mm.
Arka süspansiyon Enine sabitleyici
Genişlik 1820 mm.
Ön frenler Hava soğutmalı diskler
Yükseklik 1865 mm.
Arka frenler Disk
Dingil Mesafesi 2650 mm.
ABS Evet
Ön tekerlek izi 1525 mm.
Direksiyon tipi Direksiyon kutusu
Arka tekerlek izi 1515 mm.
Direksiyon Hidrolik Direksiyon
Bagaj hacmi en az 820 Lt
Şehir içi yakıt tüketimi 18.6 (18.8) Lt/100 km
Şehir dışı yakıt tüketimi 10.3 (11) Lt/100 km
Ortalama Yakıt tüketimi 13 (14) Lt/100 km

Bagaj hacmi en fazla 1950 Lt
Motor pozisyonu Ön, boyuna
Motor hacmi 3700 cm3
Ağırlık 1770 Kg
Tam güç devri 5200 dev/dak
Maksimum ağırlık 2390 Kg
Tork 307/4000 Nm
Lastik boyutu 235/70 R16

Etiketler
Bilgiler için teşekkürler
Birde 3 modelinin, farklarını tam bir yerde bulamadım. libery-limited-sport,

Sent from my iPhone using Tapatalk

Liberty bu modelin Amerikada ki adı. 2002 2007 arası. Cherokee ihraç adı. Liberty ye denk gelirseniz göstergesi mil olur.
Limited ve Renegade ihraç Cherokee lerdeki donanım seviyesi. Renegade olan kumaş koltuklu tavan barlı model. Limited boyalı tamponlu deri döşemeli model. Doğan ve Şahin gibi yani :smiley: Sport diye bir model TR de hiç görmedim.
Muhtemelen var ise bu modelin yüksekliği ve donanım seviyesi fakrlıdır ve en baz modeldir.

Sport benim hatam, liberty diye model var. Makbulü limiited bu durumda..

Serinin tamamı Jeep KJ Liberty diye bilinir. Liberty donanım seviyesi değil. Limited daha aksesuarlı olanı.. Bence renegade daha şık. Ama limited deki koltuk ısıtması kış mevsiminin olmazsa olmazı.

Şimdi anlaşıldı, malum site libertyi donanım seviyeSi gibi belirtmiş.hadi Bi limited inşallah.
Bu arada bu aracı alırken kronik sıkıntısı olan baktırmam gereken Bi parçası var Mıdır??

bu araçlar çok sağlam. kronik bir problemi yok. ancak jeep lerin tipik sorunları olan iki şey önemli. 1 arka defransiyel öter. yaptırınca da ötüyor. ben yaptırdım yetkili serviste geri geldi sorun yaklaşık 5 bin km sonra tekrar yaptılar bedelsiz, tekrar geldi! şu ana kadar 4 farklı jeep imiz oldu, 3 ünde de defransiyeli yaptırdım çözüm olmadı. Komple içinin değişmesi lazımki fabrika sessizliğine kavuşsun diye sanırım. herhalde içindeki dişli yüzeyleri zaman içinde çizildiği için ses sıfırlanamıyor. Katur kutur ses yapmadığı sürecei cayırcyaır ses yapmadıkça tamiri anlamsız artık ona karar verdim. ikincisi direksiyon pompaları eskiyince bunların yağ kaçırıyor. bizmkide kaçırıyor. terliyor ve her gece 1 2 damla leke yapıyor yerde. keçesinin değişmesi lazım. sökülmeden de olmuyor. sökülünce içini de değiştirelim diyorlar. sürekli uğuldamadıkça bu da anlamsız bir masraf oluyor. yeni pompa takalım diyorlar vsvsvsvs. yani bunlar olağan. tipik ZJ WJ KJ problemleri bunlardır. Bunların dışında şanzıman doğru düzgün sakince vites değiştirecek, vites büyürken yada küçülürken sert bir his olmayacak. bu sadece 2 den 1 e düşerken olabiliyor o da şaft kasıntıları kaynaklı. hiçbir koşulda titreşim yada sallama yapmayacak. Hepsi bu.

email verirseniz bizim aracın fotolarını gönderebilirim. LPG li limited 3.7. 2004 model 137 bin km de. tavan hariç boyalı. çok diri ve düzgün çizgisi olan bir araçtır. belki ilginizi çeker.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,762
Kayıtlı Üye Sayımız
166,577
Kaydolan Son Üyemiz
suyesili

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR