Jant-Lastik Eşdeğer Tablosu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Hulg Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,539

Hulg

Kamp I
Yer
Erzurum
jant genişliği ile lastik genişliği arasındaki uyumu gösteren tablo. Bu tabloyu nereden bulabiliriz. Örneğin 8'' genişliğindeki bir janta 215 lastik takabilir miyiz bu uygun olur mu? 8'' jant 20,32cm genişliğine denk gelirken 215 lastik ise 21,5cm genişliğindedir. 1,18cm fark var. Bu fark yeterli midir. Yada, lastik janttan minumum nekadar, maksimum nekadar taşabilir. Bazı sitelerde jant lastik eşdeğer tablosunda yazan rakamlardan, bir alt ve bir üst ölçünün takılabileceğinden bahsedilmiş. Fakat tablo verilmemiş.

Ynt: Jant-Lastik Eşdeğer Tablosu

Hulg' Alıntı:
jant genişliği ile lastik genişliği arasındaki uyumu gösteren tablo. Bu tabloyu nereden bulabiliriz. Örneğin 8'' genişliğindeki bir janta 215 lastik takabilir miyiz bu uygun olur mu? 8'' jant 20,32cm genişliğine denk gelirken 215 lastik ise 21,5cm genişliğindedir. 1,18cm fark var. Bu fark yeterli midir. Yada, lastik janttan minumum nekadar, maksimum nekadar taşabilir. Bazı sitelerde jant lastik eşdeğer tablosunda yazan rakamlardan, bir alt ve bir üst ölçünün takılabileceğinden bahsedilmiş. Fakat tablo verilmemiş.

Bu konu biraz karmaşık ve değişken olduğundan bu tür bir tablo bulmak zor, Sebebine gelince;

7.5 inch genişliğnde bir janta 33 X12.50 yüksek yanaklı yumuşak bir offroad lastiği sorunsuz takılabilir, Fakat 40-50 yanaklı performans-pist lastiklerinde kesit genişliğiyle jant genişliğinin birbirine tam uyması gerekir. aksi taktirde lastiğin telleri kırılır. Yani kısaca lastik yanak yüksekliği arttıkça kullanılabilecek jant ile kesit genişliği arasındaki tolerans yükseliyor.

Bazı lastik firmalarının listelerinde her bir lastik için yazılan min ve max jant genişlikleri var.

Selamlar

http://www.mastercrafttires.com/html/products/tires_lighttruck.aspx?page=mastercraft_tires_light_truck_courser_MT

bu lınk de "approved rim width" adı altında yazan satırda hangı aralıkdakı jantlara takabılıecegız yazıyor.

mastercraft ın sıtesınden degısık lastık tıplarını secerek bulabılırsın

Unutulmuş bu konuya gösterdiğiniz ilgiden dolayı teşekkür ederim. Lastik firmalarının sitelerinde ne yazıkki böyle bir tablo bulamadım. Aracımda şuan 215X80X15 Lassa Competus 4X4 lastik var. Lastiklar aracı aldığımda vardı ve hiç kullanılmamıştı. Toplam 200km yol yapmamıştır. Dolayısıyla atmaya kıyamıyorum. Jantlarımı yenilemeyi düşünüyorum, fakat şimdi bu lastiğe göre jant alsam ilerde düşündüğüm 31X10,50X15 lastiği bu janta güvenle takabilecek miyim bilmiyorum. Düşündüğüm jant genişliği 8''. Bu jantın genişliği 20,32cm iken, şuan kullandığım lastiğin genişliği 21,5cm. Aradaki fark 1,18cm acaba bu değer kabuledilebilir bir değer midir?

lassa nın sıtesınde 215,80,15 6 inch janta takılıtır dıye belirtiyor
31,10,5 15 de 7 ile 9 inch arasındakı jantlara takılıyor
yanı aynı jantla ıkı lastıgıde kullanmak mumkun degıl

215,80,15 cok bulunan lastık degıl fazla fırma bu ebatda uretmıyor.

Hulg' Alıntı:
Unutulmuş bu konuya gösterdiğiniz ilgiden dolayı teşekkür ederim. Lastik firmalarının sitelerinde ne yazıkki böyle bir tablo bulamadım. Aracımda şuan 215X80X15 Lassa Competus 4X4 lastik var. Lastiklar aracı aldığımda vardı ve hiç kullanılmamıştı. Toplam 200km yol yapmamıştır. Dolayısıyla atmaya kıyamıyorum. Jantlarımı yenilemeyi düşünüyorum, fakat şimdi bu lastiğe göre jant alsam ilerde düşündüğüm 31X10,50X15 lastiği bu janta güvenle takabilecek miyim bilmiyorum. Düşündüğüm jant genişliği 8''. Bu jantın genişliği 20,32cm iken, şuan kullandığım lastiğin genişliği 21,5cm. Aradaki fark 1,18cm acaba bu değer kabuledilebilir bir değer midir?

1.18 cm 80 yanaklı lastikte farkedilmeyecek kadar küçük bir ayrıntı.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,932
Kayıtlı Üye Sayımız
166,708
Kaydolan Son Üyemiz
Serseri Bey

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR