İznik Gezimiz; Perihan - Celal Yalçın (22 Ocak 2011)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan celal yalçın Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 60
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,609
Ynt: İznik Gezimiz; Perihan - Celal Yalçın (22 Ocak 2011)

İZNİK'den ayrılırken; Yenişehir yolundan görünüm[attachment=1][attachment=2][attachment=3]

DSC00733.jpg

DSC00734.jpg

DSC00735.jpg

Etiketler

Beğenisini sunup teşekkürlerini ileten tüm arkadaşlarıma selam olsun.

Önceki durumu hazmedemediğim için KAYMAKAM,EMNİYET MÜDÜRÜ,BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI ile görüşüp bu durumn düzeltilmesini istedim.Gerçekten çok yakın ilgi gösterdiler.Belediye başkan yardımcısı : Su Sporları merkezini ücretsiz olarak istenildiği kadar kalmak üzere tüm karavancılara açtı.İleriki tarihlerde göl kıyısında karavan kamp yapmaya ,bize bir yer ayırmaya söz verdi.Başkan yardımcısı Kenan Zengin 0536 711 70 58 i arayarak isteyen görüşebilir.

Ben olsam lanet olsun derdim başka da birşey yapmazdım,Celal beyi bu hassasayitinden ve bananeci davranmamasından dolayı tebrik ederim.

Celal Hocam, bizi bir kez daha İznik'e, o güzel kasabaya götürdünüz; sağolun!... :smiley:

İznik Belediyesi ve kaymakamlıkta, karavan kampı için gerçekleştirdiğiniz girişimlerden dolayı teşekkürlerimizi yineliyoruz.

Dedim ya, fotoğraflarınızla İznik'i bir kez daha gördük de; birşey dikkatimi çekti, DSC00723'de ne yapıyorsunuz öyle?... :D Esas duruşta Celal Hoca!...
Bir de, DSC00724-725'deki caddede sağlı sollu çınar ağaçları (Kılıçaslan Caddesi bu diye anımsıyorum) bana hep çocukluğumun Akhisar'ını anımsatır; fotoğrafları görünce yine o günlere gittim... Bilenler olacaktır; Akhisar'ın en ünlü caddesi, Tahir Ün'dür. Tren garından kent merkezine doğru uzanır... Bu cadde, ortalama elli yıl öncesine değin, bu görüntüdeydi. Sağlı sollu tek ya da iki katlı bahçeli evler; solda en yüksek bina, Misak-ı Milli İlkokulu; dar ve Arnavut kaldırımı yolun her iki tarafında gökyüzüne doğru dalları birbirine giren çınar ağaçları... Hele baharda yeşermeye başladığında ayrı bir güzellik olurdu. Yaz mevsiminde ise, "Soma Otorayı"ndan inen yolcular, gardan kent merkezine, o Ege yaz sıcaklarında gölgeden yürüme olanağı bulurdu. Akçalı durumu uygun olanlara ise, garda faytonlar hazır beklerdi. Ne günlerdi o günler!...

Esen kalın.
Cavid Sezen

Celal bey bizi İznik hakkında gayet güzel bilgilendirdiniz. Anadolu'nun güzellikleri saymakla bitmiyor. Daha önce görme imkanı bulamadığım İznik'i sayenizde biraz olsun tanıdım ve gidilecek yerler listesine ekledim, teşekkür ederim :smiley: :smiley: :smiley:

Celal hocam, bu güzel paylaşım için teşekkürler...

Gezi yazınızı çirkinliklerle bölmek istemem ama bu "biracı maganda tayfası" kafamı çok kurcalıyor... Farklı yerlerde gördüğümüz farklı farklı türlerin hepsi de sözleşmiş ya da "bu alemin raconu buymuş gibi" aynı davranışları sergiliyor...

Sonuna kadar açılmış arabesk müzik, bağıra çağıra küfürlü konuşmalar, yanında mutlaka fındık, fıstık (kabukları önce poşette biriktirilir, sonra giderken poşetiyle birlikte yere atılır) bira şişeleri (kutu değil mutlaka şişe) bitirdikten sonra mutlaka denize, göle ya da dereye, su kenarı değilse ağaç altlarına atılır, bu alemin olmazsa olmazı yakındaki bir duvar dibine çok da gizlenip saklanmaksızın çiş edilir, en son giderken arabanın küllüğü de pencereden boca edilip rituel tamamlanır...

Sanki hepsi aynı okuldan mezun olmuş da mezuniyet öncesi ettikleri mesleki yemine bağlılıklarını sergiliyor gibi değil mi? Bu kadar tesadüf olabilir mi?

orsaalabanda' Alıntı:
"biracı maganda tayfası" kafamı çok kurcalıyor... Farklı yerlerde gördüğümüz farklı farklı türlerin hepsi de sözleşmiş ya da "bu alemin raconu buymuş gibi" aynı davranışları sergiliyor...

Sanki hepsi aynı okuldan mezun olmuş da mezuniyet öncesi ettikleri mesleki yemine bağlılıklarını sergiliyor gibi değil mi? Bu kadar tesadüf olabilir mi?

Lümpen proleter davranışlar bunlar. :(
Sistemimizin yarattığı çok yaygınlık gösteren tipler. Böyledir bu işler; siz hiç şişe fabrikasının dikiş makinesi ürettiğini gördünüz mü? ???

Cavid Sezen

Sayın arkadaşlar,yılın büyük bir bölümü motokaravanda yaşayan biri olarak bahse konu olan canlılarla bende arada karşılaşıyorum.Bu canlılar inanın tez konusu gibi ;D tarafımdan hiç birinizin araştırmadığı kadar araştırıldı bunların çoğu yeni moda olan hiç bir vasıf gerektirmeyen özel güvenlik (gece çalışıp!!! gündüz sahipsizler ) yada çaycı yada çorbacı kısaca ıvır zıvır canlılar.Kimseyi küçümsemem ama büyütmeninde anlamı yok .Ama hal, hareket, tavır, kılık, kıyafet ve davranışları beni haklı çıkartıyor Bunların çoğu alaburs denilen kapkaççı traşı olurlar ,Hepsi devrik vede tüplü şahine biner,bunlarla dalaşmam gürültü yaptıklarında yanaşıp şu karavan benim içinde yaşlı babam var ( yada bebek var) zor uyudu dediğimde pardon abi deyip 3 kişi birden teyi ikapatmak için hamle yaparlar ve kapatılır yada kısılır .Çoğu değil hepsi Erzincanlı Şemsettin Adıyamanlı Nizamettin türü müzik !!! dinler hiç birinden modern bir müzik duyulmaz.Şu an Antalya Konyaaltında konaklıyorum. Geçen gece gün boyu konakladığım deniz kenarında araç gürültüsüne maruz kalmamak için petrol ofisinin tam arkasındaki tenis kortlarının bitimindeki halka açık otoparka yatmak üzere gittim önce ses yok tamam ama saat 23 te uyduruk bir müzisyen nasıl yırtınmaya başladı kafelerden birinden sanki karavanın içinde söylüyor iblis herif o an şöyle düşündüm ya bu civarda dünya para verip bir yazlık alsaydım (bir yazlık alıyorsunuz otel yada kafe gürültüsü yazın kaçınılmaz yada evinizin tam altına teypçi açılıyor yada araba yıkayıcısı yada kırathane yada kafe yada.. yada..)Zaman zaman çamyuvada çok nefis bir parkın yanında yeşillikler içinde güzel bir siteye yakın konaklıyorum sitenen tam ortasında çocuk oyun alanı ve basket sahası vallahi o basket toponun saatlerce gümlemesi insanı delirtir ama ne yapacak nede diyek bir şey yok kanunen de bir şey yapamazsınız.Buradanda bir ev alsanın yine yandınız ;D onun için tüm bu olumsuzlukları göz önüne alıp arasıra teyp açıp bira içen zibidileri sineye çekmek en mantıklısı en fazla yer değiştirirsiniz bende öyle yapıyor ve yazlık almayıpta motokaravan aldığım için her gün şükrediyorum ;D Hepinize kazasız belasız geziler dilerim Sağlıkla..

metintüre' Alıntı:
onun için tüm bu olumsuzlukları göz önüne alıp arasıra teyp açıp bira içen zibidileri sineye çekmek en mantıklısı en fazla yer değiştirirsiniz bende öyle yapıyor ve yazlık almayıpta motokaravan aldığım için her gün şükrediyorum ;D Hepinize kazasız belasız geziler dilerim Sağlıkla..

Keyifli gezmeler Metin hocam...
Kampkaravan forumunda mesajlarınızı okurdum...
Burada da bu türden motive edici yazılarınızı görmek beni sevindirdi...
Bir gün bir yerlerde karşılaşmak ümidiyle...

ARTIK BİZDE KARAVANCIYIZ SAYENİZDE,SİZLE TANIŞIĞIMIZ İÇİN ÇOK MUTLUYUZ VE SİZLERİ VE DİĞER KARAVANCILARI İZNİKE TEKRAR GÖRMEKTEN MUTLULUKLAR DUYARIZ.....İZNİKTEN SEVGİLER VE SAYGILAR DİLİYORUZ SAYIN PERİHAN HANIM VE CELAL BEY...... SEVGİLERLE İRFAN VE TÜRKAN

Sevgili arkadaşlarım,

Resimlere eklemeler yaparım demiştim ama o kadar titizlikle ve ayrıntılı görüntüler yakalamışsınız ki....Biliyosunuz bu işiiiii ;) :smiley:

Gerçekten kutluyor ve bu gezilerimizin devamını diliyorum.Her 2nizide öpüyor bu keyifli gezilerinize yeni resimlerle devam etmenizi istiyorum.Sizlerle olmak gerçekten çok keyifliydi....

İyi akşamlar sevgili Gezenbilir dostları,

Bilindiği üzere,kolaydır pis olmak,işine gelir insanlığın.Zordur temiz yaşamak.Güç ister,emek ister en önemlisi sevgi ve saygı ister.Ben bu( ne yazık ki insan demek zorunda olduğumuz ) yaratıklardan uzak durmaya gayret sarfeden biri olarak,hepinize keyifli geziler diliyorum...

Celal hocam gündemimize katmış olduğunuz yeni gezi yerinden (iznik) dolayı teşekkürler.
Sayın krvn karavan sahibi olabilmek için girişimleriniz nasıl gidiyor vazmı geçtiniz bu hafta sonu biz bursada olacağız umarım tekrar görüşebiliriz.
Arkadaşlar şimdi yazacaklarım belki çoğu kişiye ters gelecek ama bunlar birer gerçek onun için baştan söylüyorum kimse kusura bakmasın
Bir aracın egzosu patlakmış gibi ses çıkartıyorsa, 4 camı açık her birinden birer dirsek dışarı çıkıyorsa, o dirsek veya kollarda dövmeler varsa (bende var demeyin çünkü dövme cezaevlerinde damgalanan kişilerin bunları ört bas etmek üzere yaptıkları şekiller olarak mahkumlardan başlamıştır), aracın teybinden kendilerinin bile normalde sevmedikleri ama bas ve tizinin etrafa duyurulması için müzik yayını geliyorsa en güzeli ortamdan uzaklaşmak, Çünkü olur tamam gideriz teybi kısarızda deseler biraz sonra alkol oranı artacağı için size başka bir deyimle yazılacaklardır bu yüzden ne şeytanı gör nede selavat getir.

Nedense böyle konular gündeme gelince, aklıma hemen Fasulye filmi - Bilge Dede (Haluk Bilginer) öğütleri gelir... ;D

"Bir yerde gürültü ve cam kırıkları varsa,

Orda bil ki kavga vardır.

Bir yerde kavga varsa,

Orda bil ki huzur yoktur.

Huzur olmayan yerde de işin olmaz.

Bu durumda yapacağın en doğru şey o mekandan bir an önce ikilemektir.

İkile. "

Celal bey,
Başlığın konusu gezi yazısı olsada içinden farklı sonuç çıkıyor.
Papaza kızıp oruç bozmaktansa sorunun kişisel değil toplumsal olduğunun bilinciyle hareket etme iradesi göstererek
muhatapları olan yerel yöneticilerle paylaşıp sonuç bulabilmek ve karavancılar için imkan yaratılması olarak algılıyorum.
Bu davranışınızı bende uygulayabilirmiydim, belki yada bilmiyorum şu anda buna cevap veremiyorum ancak size ve
eşinize teşekkür etmem gerektiğini biliyorum ve katkılarınızın devamını rica ediyorum.Saygılarımla.
Levent

Sevgili Karagözlers,

Nasıl vazgeçebilirim ki?sadece biraz akışa bırakmış gibiyim..Geldiğiniz zaman mutlaka görüşelim.Sevgi selamlarrr....

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,816
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
Tolga Gökova

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR