İzmit, Yuvacık, Aytepe kamp gezisi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kahverengi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 40
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,394
Ynt: İzmit, Yuvacık, Aytepe kamp gezisi

kahverengi' Alıntı:
veee çok merak ettiğimiz veysel candan mağarası, doğrusunu isterseniz bu mağara hakkında fazla bilgim yoktu, ben turistik tehlikesiz bir mağara olduğunu düşünüp daldım içeri, fakat siz öyle yapmayın, gerçekten tehlike arzedebilecek bir mağara, ben erkekliğe yediremeyip geri dönmedim tabi:smiley: elimizde sadece tek bir çin malı fener ve içinde tester pilleri vardı:smiley: yolun ortasında ya bu pil biterse diye aklıma geldi ama vakit geçti artık:smiley: yürü şeref dedim kendi kendime:smiley:

mağranın resmini inçeledim sol tarafa doğru bir örümcek var gibi geldi bana

Etiketler

yolda arıcı hasan'a rastladık. Müthiş güzel insan:smiley: ayrıca baraj yolunda görevli, bu yıl çiçekler erken kapandığından çorluya ayçiçeğine götürüyor arılarını...

IMG_1633.jpg

kampta mangala kesinlikle karşıyım!!!işte akşam yemeğimiz:smiley:

IMG_1671.jpg

ve son... bir önceki hafta yalova delmece yaylasına orman içinden çıkayım derken durmadan 7 saat yürüyüp kaybolduktan sonra, bu kampta gitmemiz gereken menekşe yaylasına yürümeye gözüm yemedi çok yorgunduk, siz öyle yapmayın menekşe yaylasına mutlaka çıkın...

IMG_1691.jpg

küçük bir insancıl reklam:smiley:
istanbul kayışdağı darülacezedeki akli denge bozukluğu olan siteye ziyarete gidin ve bol bol sigara götürün (başka lüksleri yok)
mesela soldaki nazmi kravat takmayı sever sigara içmez ona kravat götürün...
saygılar...

IMG_1344.jpg

halilo11' Alıntı:
o reklam çok hoşuma gitti ayrıca örümceyi gördünüzmü baya büyükmüş
siz söyledikten sonra gördüm!!! iinanın ağzımız açık resime bakıyoruz! hatta karadul'mu ne !! Allah korumuş bizi...

Sayın kahverengi güzel bir görsellik sundunuz.Teşekkürler

Yalova'nın her yerini, İzmit'in de Başiskele taraflarını iyi bilirim. Çok güzel anılarım var o civarlarda :smiley:

Teşvikiye'den yürüyerek Delmece'ye çıkmak zordur. Teşvikiye'den başlayınca ilk durak Erikli Yaylası olur. Küçükçe bir yayladır. Buraya üç yol ile gidilir. Asfalt yol 9 km kadar olmalı, patika yol ise 5 km civarı. Bir de dere yatağından çıkış var ki ağır yükle zor olur, pek buluşmamak gerek. Erikli'ye çıkınca önce kent ormana girip üst şelaleyi görmek lazım gelir. Altında duş alıp serinlemek, buz gibi suda canı yana yana debelenmek gerekir. Ardından ya asfalt yolu takip ederek 10 km ile ya da patikadan 5 km + asfalttan 3 km ile Delmece'ye gidilir. Delmece'ye gelmeden şifalı su için yolu 2 km daha uzatıp mataraları mis gibi temiz suyla tazelemek iyi gelir! Buradan sonra Delmece Yaylası'nın olağanüstü genişliği karşısında şaşıp kalmak yerinde olur. Gücü yetenler ister Bursa'nın Selimiye köyüne taraflarına geçip Onno Tunç anıtını ziyaret eder, isteyen de daha da bilinmezlere doğru Aldere Yaylası'nı keşfe çıkar. Delmece'den Yalova'ya dönmek isteyenler istikameti Karlık Yaylası'na alıp Esenköy'e çıkabilir. Daha da macera isteyenler Esenköy'den Çalderesi şelalesi ve kanyonuna girip yağmur ormanlarında geziniyor duygusuna kapılabilirler. Yalova'nın bitmek tükenmek bilmeyen doğal güzelliklerinin sadece minicik bir kısmını anlattım. Dahası için benimle gezmeniz lazım. Herşey söylenmez ancak GEZEN BİLİR :smiley: Fakat bütün bu güzelliklerin körfez köprüsü için yok edileceğini de söylemek zorundayım. Yalova ormanlarının %37'si köprü altına dolgu yapılmak üzere kesilecek. Valiliğin izin verdiği onlarca (gerçekten de onlarca!) taş ocağı bütün doğa dokusunu kazıyacak. Güneyköy'ün eski halini bilenler beni anlar. Kendi halinde bir muhacir köyü olan bu güzel yer eskiden otlu pideleri, pakukları, hinkalları ve güzel kızları ile bilinirdi. Şimdi ise taş ocağı kamyonlarının kaldırdığı toz ve kirlilik ile anılıyor. İnsanlar oraya gitmek istemiyor. Bunları engellemek ve baskı grubu oluşturmamız lazım. bu ülkedeki her karış toprağın rant için peşkeş çekilmesini önlememiz lazım..

Yuvacık Barajı çevresinde de aslında yapılacak çok şey var. Örnekköy'den çıkıp Serindere Kanyonu'nda serinlemek, Aksığın köyünden Kayaüstü/Taşüstü Yaylası'na giden dimdik patikada adrenalin patlaması yaşamak, Tepecik köyünden devasa ağaçların gölgesindeki toprak yolu takip ederek İnönü Yaylası'na çıkmak, hızınızı alamayıp Ercuva Yaylası'nı keşfetmek ve daha neler neler.. Çok güzel bir bölgedir orası. Köylülerin çoğunluğu Karadeniz göçmenidir, misafirperverdir. Kaç kere traktöre otostop çektim ben o yolda :smiley: Patikaları babalarının nasıl açtıklarını dinledim, yol kenarına kendi çabalarıyla nasıl mevsimlik çeşmeler kurduklarını gördüm, daha da kötüsü orman işlerinin, belediyenin onları nasıl kıstırdığını gördüm. Köylülerin kendi açtıkları toprak yolları asfalta çevirmek için nasıl katılım payı kopartmaya çabaladığını gördüm. İyi şeyleri anlatayım derken maalesef konu kötü şeylere de kayıyor.. Memleketimize sahip çıkamıyoruz işte..

Çağrı bey daha önce nerdeydiniz yahu:smiley:
Yalova, delmece'ye gitmeden önce bu söylediklerinizin bir çoğunu yapma hayalindeydik, orman içinde tam 7 saat yürüyüşten sonra asfalt yolu bulabildik ve hava kararmak üzereydi, ayrıca yanımızda fener dahi yoktu:smiley: (daha önce arabayla gidip aşık olduğumuz bu yerlerin hiç birini göremedik) bir dahaki gidişimizde sizinle irtibat kuracağım.
Güneyköy konusunda ciddi ciddi yerleşik olarak planlarım vardı, hatta arıcılık yapmak için çok elverişli olduğunu düşünüyordum, bu söyledikleriniz bende hayal kırıklığı oldu...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,821
Kayıtlı Üye Sayımız
166,616
Kaydolan Son Üyemiz
ALISH

Çevrimiçi üyeler

Geri