İzmir'de Jant Önerisi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan black Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 18
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,178

black

Kamp I
Yer
İzmir
Selam Arkadaşlar,

3 inç yükseltme kitli Grand Cherokee WJ için İzmir'de iyi bir lastik-jant ustası arıyorum.

Aslına bakarsanız durum şöyle; arabayı kullanıyorum ama ne et kalınlığından, ne bijon aralığından ne offsetten anlıyorum :smiley: İnternette araştırma yapayım dedim, çok fazla bilgi vardı iyice kafam karıştı, offsetler spacerlar flanşlar havalarda uçuşuyor :smiley:

Dürüst konuşmak gerekirse amacım daha agresif bir görüntü, yani lastiklerin biraz daha dışarıda durmasını istiyorum.

Bunu yapmak için hem lastiği hem de jantları mı değiştirmem gerekir? Yoksa sadece jantları değiştirsem yeterli olur mu?

Jantları değiştirirken dikkat etmem gereken nokta nedir? Sanıyorum kendinden offsetli jant almam gerekecek, doğru mudur?

Bir de İzmir'de bu işlemi nerede yaptırabilirim?

Biliyorum çok soru sordum, yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim :smiley:

Etiketler
Ynt: İzmir'de Jant Önerisi

Örneğin şöyle bir görüntü için ne yapmam gerekir?

298904_2502176676675_1320693306_32897869_309828797_n.jpg

Merhaba,jant lastik konusunda sizin kadar kafasi karisik birisiyim.
Sadece emniyet amacli olarak poryalara spacer yapmak ile yetinmeye karar verdim.
Aracim Jeep degil ve nereden bu konuda yardim alabilirsiniz bilmiyorum.
Siz goruntu amacli istediginiz icin araclari yapili arkadaslara mesaj atarsaniz yardimci olurlar.
Bu baslik altinda belki gormemis olabilirler.
Su an sadece 3" yukseltmeniz var ve lastikleriniz nedir vs belirtirseniz daha iyi olur kanimca.
Sahsi dusuncelerimdir.

Selam Bahadır Bey,

Cevabınız için çok teşekkür ederim.

Bu hafta bir tane jant firmasına gittim, arabamdaki jantların 5x127 olduğunu söylediler (tam olarak ne olduğunu bilmiyorum, ama sanırım bijonlarla ilgili bir şey).

Ayrıca yanlış anlamadıysam jantların 15 ya da 16 inç olduğunu ve bu aralıkta çok fazla seçenek bulamayacağımı söylediler. Onlarda uygun sadece bir tane jant varmış, açıkçası o jant da benim hoşuma gitmedi. Yani arayışlarıma devam edeceğim.

Bu arada yeri gelmişken bir şey daha sormak istiyorum, jant alacağımız zaman jantları arabaya taktırıp nasıl durduğunu görebiliyor muyuz? Yoksa jantı seçip parayı ödedikten sonra mı arabada nasıl duracağını görebiliyoruz?

Şimdiden herkese çok teşekkürler.

Tekrar merhaba,Izmir'de ben ilanlarda iki yer gordum oldukca fazla cesit var.
Kendi lastikcim deneme yaptiramiyor ve standart bilgiler disinda pek destek olamiyor.
Ilanlardan aldigim numaralari buraya yazayim,siz tum sorularinizi direk ilk agizdan ogrenin.
5x127 bijonlarin adedi ve birbirlerine olan mesafesidir.Ornegin benim araclarimda 6x139.7 dir
Cevaplari buradan bizimle paylasirsaniz memnun oluruz.Iyi calismalar.
Karsiyakali Oto Lastik 535 851 75 78
Yuzlas Lastik 507 510 04 46

Selam Bahadır Bey,

O firmaları ben de araştırdım biraz internetten.

Yüzlas Lastik'te bizim araçlara uygun jant hiç yok sanırım.

Diğer Karşıyakalı Oto'daki jantlar da ya 20 inç civarı ya da düşük kaliteli gibi görünen jantlar (emin değilim tabii ki).

Karşıyaka'da bir Lassa bayisi varmış, oraya telefon açtım. Gelin görüşelim, beğendiğiniz bir model olursa internetten getirtiriz dediler. Ama halen jantlar takıldıktan sonra lastiklerin kaportaya sürtüp sürtmeyeceğini nasıl anlayacaklarını ya da jantın arabamın üzerinde nasıl duracağını nasıl öğreneceğimi bulamadım.

Tel 0533 761 70 19 bayram.
Bu numara " 8 bir ceyrek " isminde bir forum kullanicisina ait.
Cesitli defalar ikinci el lastik jant satisi ilani gordum.
Izmir disi ama olculer konusunda bilgili birisi.
Sanirim bu isi yapiyor.
Telefon ile yardim alabilirsiniz belki.

Tekrar selam,

Bugün bir tanıdığımın önerisiyle Yüzlas Jant'a gittim danışmak için, oradan PDW marka bir jant aldım, haftaya gelir takarız dediler.

Çok fazla bilgili olmadığım ve çok fazla yardım alamadığım için böyle bir karar almak zorunda kaldım. Ayrıca İzmir'de gittiğim tüm jantçılar 5x127, 15 veya 16 inç jant bulmanın çok zor olduğunu ve çok fazla seçenek olmadığını söylediler.

Umarım memnun kalırım.

Başta Bahadır Bey olmak üzere ilgilenen herkese çok teşekkür ederim :smiley:

Hayirlisiyla umarim iyi gunlerde gule gule kullanirsiniz.
Mahsuru yoksa taktiktan sonra buradan paylasirsaniz memnun oluruz.
Halbuki bilmeden baktigimizda bes bijon hepsi ayni gibi geliyordu.

Herkese selam,

Jantları taktırdım, şimdilik bir tane fotoğraf çekebildim.

Ama şimdi de başka bir sorunum var, ön taraftan çamurluğu traşlamamıza rağmen lastik arka taraftan çamurluk ve marşpiyele sürtünüyor. Çok moralim bozuldu.

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

photo (1).JPG

Merhaba,aracta direksiyon dayama ayar vidalari var mi?
Oradan surtmeyinceye kadar ayarlamak mumkun olmali.
Gerci manevra biraz azalir ve tur duser ama surtmez.
Bizim araclarda oyle yapiyoruz ama farkli jant lastik yok.
Standart haldeyiz simdilik.Bazen fiberleri asiniyor.
Ses yapiyor,o yuzden dayama vidalarini degistiriyoruz.
Diger care ise flans koyabilirsiniz.Benim bildiklerim bu kadar.
Sahsi fikir ve dusuncelerimdir.
Yardimci olmasini umarim.
Iyi gunlerde kullanin.

Jantlar güzel durmuş güle güle kullanın.
Bahadır abi ön teker marşbiyele sürtüyosa ya biraz daha yükseltmek yada marşbiyeli kesmek gerekir.
arka teker sürtüyorsada aynı çare geçerli
flanş ön tekerde tam turlarda sürtmeyi arttıracaktır bence.
yinede flanş yaptırmak isterseniz ben yapımı konusunda yardımcı olabilirim.
saygılar.

Selam Rüstem Bey,

İlgilendiğiniz için teşekkür ederim. Açıkçası pek flanş taraftarı değilim, ki zaten lastiklerin şu duruşu benim için yeterli.

Şimdi marşpiyeli içten biraz kestik, dıştan kesersek vidaların oraya geliyor, komple çıkarıp atmamız gerekecek.

Şu durumda birkaç milimle kurtarıyor, ama ne kadar sorun yaratır ne kadar sorun yaratmaz emin değilim pek.

Arabanın üzerinde 3 inç yükseltme kiti var, komple kiti söküp daha büyük bir kit almak da istemiyorum. Arada artikülasyon olduğunda marşpiyele hafifçe sürtmesi lastiklere çok zarar verir mi acaba?

sürekli sürtmüyorsa , rahatsız edici ses dışında sorun olacağını düşünmüyorum.
marşpiyellerde plastik olduğundan lastiğe çok zarar vermez kanaatindeyim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.