İzmir Off-Road Grubu; Kemalpaşa Nif Dağı Kamplı Gezisi (2 - 3 Mayıs 2009)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan vosdost Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 58
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 21,232
Ynt: İzmir Off-Road Grubu; Kemalpaşa Nif Dağı Kamplı Gezisi (2 - 3 Mayıs 2009)

tesekkürler;
Cennet gibi bir yerde bu kadar güzel muhabbet ve birlik beraberliği bulunabildiğim için kendimi şanslı hissediyorum. :smiley:
Traktör olayına gelince :smiley:
Dün akşam saat 8 gibi çiğli tuzlada çamura batan arkadaşım beni aradı ve aracı kurtamamı istedi. Kurtarma operosyonuna bir hevesle gittim. :smiley: Çamura batan meganın yanına yaklaşırken çok büyük bir yanlışlık yapıp yaya olarak zemini kontrol etmeden araçla girince , megana halatı bağlamama fırsat kalmadan bende çamura battım. :smiley: Benim araç çamuru çok seviyor. :smiley:
Kürekle 2-3 saat çamuru temizleye çalıştık. Sonuç olumsuz. Zemini 10 cm kazınca direk suya ulaşıyorduk. Araç alışık olduğu gibi şase üzerine oturdu. :smiley:
Lastikler çamurun içinde değil suyun içinde yüzüyordu.
110 defender aracı olan görkeme gecenin o saatinde bana yardım etmesini rica ettim. Saolsunlar; görkem, yenı landçı önder, arkadaşları ve aynı anda usta olan yakup, ve ismini hatırlayamadığım başka bir arkadaşla çıkıp geldiler.
Meganı kurtarmak 10 dakika sürdü. Benim aracı kurtarma çalışmasıına görkemin araçtaki 1200 lbs vincin senorait yakamasıyla ara verdik. :smiley:
Traktör çağırmaktan başka bir şansımız kalmamıştı.
Sasalıdan bir taraktör çağırması için ali osman amcayı çağırdık. ve Traktör geldi. Sonuç yine aynıııı. :smiley: Traktör çıkaramadı.
Geceyi çamura parkettiğim aracı orda bırakarak bitirdik ve eve doğru yola çıktık.
Bu seferde Ali Osman amcanın aracı yolda stop etti. Primera benzinden lpg ye geçmemiş ve benzinide bitirmişti.
Kısa bir süre ugrastık fakat araç çalısmadı. Görkemin def yine devreye girdi. Aracı sasalı hayvanat bahçesine kadar çektik ve Görkemle orda ayrıldık.
Bu sefer benzin almak için eve gidip babamın arabasını aldık. Çiğliden benzin aldıktan sonra primerayı çalıştırdıktan sonra kurtarma operasyonu bir araç kayıbıyla tamamladık.
Saat 2.30 geçmisti dizime kadar çamur içinde ( lastik çizmelerim akvaryum gibi oldu ) eve gittim.
Kapıdan beni içeri almadılar :smiley:
Büyük bir çabadan sonra içeriye girdim.
Gece 3.30 gibi banyo ve temizlik bitti. :smiley:
Asıl iş sabah başlıyacaktı.
Sabah 10 gibi Sasalı köyünden sado abimizin çabalarıyla 4 çeker john dere traktör bulup aracı park ettiğim çamur otoparkına ulaşabildik. :smiley:
Traktör aracı tuttuğu gibi çıkardı . :smiley:
Emeği geçen herkese teşekkürler.
Fotolar Görkemde.

Etiketler

ellerınıze saglık.guzel fotograflar..

ahmet büyük geçmiş olsun haberim olsaydı elimden geleni yapardım bende neyse Allah beterinden korusun. İki traktör de ben getirirdim o balçıkta sabaha kadar debelenirdik (4x4 newholland 85 bg)

Ynt: ?zmir Off-Road Grubu; Kemalpa?a Nif Da?? Kampl? Gezisi (2 - 3 May?s 2009)

Tesekkurler
Iki tane 4 ceker newhollanda landi onden ve arkadan baglasak
Benim iki tane yarim defenderim olur.masallah teknoloji traktore uygulaninca
ustun bir makina ortaya cikiyor.:smiley:

işte sonunda fotoları gördüm ellerinize saglık ama camurdan geciş fotolar nerede benim arabayı mahveden camurlar nerede arabaya komple pasta cila yapdırmak zorunda kaldım

Ahmet geçmiş olsun çamurlarda baya bir badire atlatmışsınız ;D Bu işlerin tadı böyle çıkar ;)

Ercan senin çamur geçişlerinin fotosu yok, videosu var ama yüklemek mümkün olamadı bir türlü :(

Ynt: ?zmir Off-Road Grubu; Kemalpa?a Nif Da?? Kampl? Gezisi (2 - 3 May?s 2009)

Saol erdal abi. Isin tadi tuzu beni mutlu ediyor. :smiley:
O kadar perisan durumdayken bile gulebiliyordum. Ben bu isi cok seviyorum galiba.

sağolun

kareler iyi de
araba 1 saatte yıkanabildi ne çamurmuş ama

Ercan sen önümüzden gidiyordun co-pilot bunu çekebilmiş sadece :-\

zP1050609.jpg

eyvallah Nejat abi benim arabanın camuru belli oldu demekki burda yemiş camuru mahveti boyayı ustunde kuruyunca boya petna petna oldu

benimki ni dün akşam yıkattım

çocuk eper bir su sıktı ve iki tur köpürttü

pasparlak oldu, ayna niyetine kullanabilirim :D

Sevgili arkadaşlar:Sizlerden uzak kalmanın acışını yaşıyorum.
Yahu neler yaşamışık buradan bakınca daha iyi anlaşılıyor,
tezmertek bazılarına lahana değil tıp bile hiç gelir, vosdost çamur güreşiniz hayırlı olsun.
Akut tam tarih ve yeri cepten mesajlarsan gelebilirim .BÖYLE EĞİTİME HATTA UYGULAMAYA ihtiyacımız olduğunu
off rood dışındagünlük yaşamda da ihtiyacımız var. komşudan katılıyorum hoşça kalın...

Gerçekten hoş bir gezi - kamp yapmışsınız. Paylaşımınız için teşekkürler. Bu arada papatya tarlası nefes kesiciydi.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,955
Kayıtlı Üye Sayımız
166,957
Kaydolan Son Üyemiz
aygut

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR