İzmir Kkd Didim Etkinliği

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan supergezgin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,795

supergezgin

Karavan Yönetim
Yer
Konya
Web
www.ukkf.org
Arkadaşlar,

İzmir KKD'nin Bayram döneminde yapacağı organizasyon bilgileri ektedir.

Saygılarımla

Erdal Ötügen

İZMİR KAMP VE KARAVAN DERNEĞİ
DİDİM ETKİNLİĞİ PROGRAMI 26-30 TEMMUZ 2014

Sevgili Üyelerimiz ve Doğasever Karavancılar,

Didim’de 140 dönüm alanda bulunan eski Orman Kampını Didim Belediyesi devir almış ve üyemiz Sevgili Faruk Haksal’ın da içinde bulunduğu bir çalışma grubunun katkılarıyla camping olarak işletmeye almıştır. Neredeyse tamamı ulu çam ağaçlarının gölgesinde olan kamp alanı denize sıfır bir konumdadır. Türkiye’nin en büyük bu kampını tanımak ve sizlere tanıtmak amcındayız. Bu nedenle 5 günlük Ramazan Bayramı tatilinde ( iki gün kaytarmakla 9 gün tatil ) sizlerle beraber bu aktiviteyi düzenlemeye karar verdik. Katılımınız birlere gurur ve destek verecektir.

26.TEMMUZ.2014 CUMARTESİ

15.00 Gaziemir Metro Grossmarket otoparkında buluşma ve alışveriş
(Bayram öncesi olması nedeniyle kabristan ziyareti veya aile ziyareti yapacak üyelerimiz için hareket saati öğlen sonrasına ertelenmiştir)
16.00 İzmir- Didim’e Topluca hareket. ( 160 Km )
İzmir-Aydın Otoyolun’dan gidileceğinden OGS veya HGS cıhazlarını kontrol etmekte fayda vardır. Yol hızı 80 Km/h olarak gidilecek, her karavanın öndeki karavanla mesafeyi korurken aynasından arkasından gelen karavanı takip etmek ve her hangi bir gecikme anında öndeki karavanı ışıkla uyarması ve yavaşlaması genel kuraldır.
İlk toplanma yeri Otoyol üzerindeki Torbalı Kavşağından sonraki Shell akaryakıt istasyonudur. Hareket saatine yetişemeyen karavan olursa bu toplanma merkezinde guruba katılabilir. Shell’den kesin hareket saati 17.00
19.00 Didim Orman kampına varış ve yerleşim.

Didim Orman Camping geceleme ücreti karavan başı (2-3 kişi) 25 .- TL.
Ancak bu aktivitemiz için karavanbaşı 20.- TL/gün (elektrik dahil) ödeme yapacağız. Klima çalıştırmak isteyenler ayrıca 10.- TL ödeyecektir.
Tüm karavancılar ücreti camping veznesine ödemeleri kendileri yapacaktır.
(Didim, Aydın'ın turistik bir ilçesidir. Doğuda Muğla il sınırı ve Güllük Körfezi ve AkbükKoyu, batıda ve güneyde Ege Denizi, kuzeyde Bafa Gölü ve Menderes Nehri ile sınırlanmış bir yarımada şeklindedir. Yüzölçümü 402 km'dir. 2000 Yılı Nüfus Sayımı sonuçlarına göre 37.395 kişi yaşayan ilçede 3 bağlı belediye ve 5 köy bulunmaktadır.)

27. TEMMUZ.2014 PAZAR

10.00 ANTİK KENT GEZİSİ ( Gezi başkanı LEVENT ŞİT )

1) Miletos Antik Kenti Gezilmesi

(Aydın İli'nin Söke İlçesi'ne 40 km. kadar uzaklıkta Miletos antik kenti içinde yer alan "Milet Müzesi" 1973 yılında açılmıştır.
Genellikle Milet'de bulunmuş olan arkeolojik eserlerin teşhirine yönelik hazırlanmıştır. Havuzlu bir hol ile bu hole açılan biri asıl salon, diğeri de daha küçük olan ikinci bir salondan oluşur. Burada M.Ö. XV. yüzyıla tarihlenen Miken seramikleriyle, Arkaik, Klasik, Helenistik, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı çağlarına ait eserler sergilenmektedir.
M.Ö. 2000'in ortalarında önemli bir Miken kolonisi olan kent, oldukça gelişmiş bir kültür ve ticaret merkeziydi. Bu özelliği ile Roma Çağı'nda da önemini sürdüren Milet, Bizanslılar zamanında, Latmos körfezinin dolması ile ticari önemini yitirmiştir. XIII. yüzyılda Menteşe Beyliği tarafından Türk Balat'ı haline getirilen Milet Menteşeoğulları'nın başkenti olarak parlak bir dönem yaşamıştır.
Söke-Milet yolunda ilerlerken göze ilk çarpan yerler tiyatroyla Bizans kalesidir. Tiyatro gezildikten sonra önündeki Kervansaray, Faustina Hamamı, İlyas Bey Camii, Serapis Mabedi, Bouleuterion, Kutsal Yol, İonik Stoa, Kuzey Agora, Delphinion, Hanikah, Liman Anıtı, St. Michael Kilisesi Hereon gibi başlıca yapıtlar görülmeye değerdir..)

2) Apollon Tapınağı Gezilmesi

APOLLON TAPINAĞI

( Günümüzden yaklaşık 2.600 yıl önce inşa edilen bu kutsal avlu 53,63 x 21,71 metre ebadında olup, duvar yüksekliği 25 metreden fazladır. Kutsal avlunun batı ucunda kült heykelinin bulunduğu daha küçük bir yapı (sekos) vardı. Kutsal avlunun doğusunda ise, 15,20 metre genişliğinde ve 24 basamakla çıkılan bir merdiven yer alıyordu. Bu merdiven kehanetlerin yazılıp söylendiği salona açılmaktaydı ve burası da 14,04 x 8,74 metre boyutlarında çatısı 20 metre yüksekliğinde mermerle kaplı bir salondu. Bu salonun zeminindeki yekpare mermer blokların her birinin tahmini ağırlığı 70 tondur. Apollon Tapınağında bulunan sütunların beherinin o zamanki maliyeti 40.000 drakhme/drahmi idi. İnşaatta çalışan yüzlerce işçinin her birine de 2 drakhme yevmiye ödeniyordu.)
NOT: Ücretli olan, antik kent girişleri için müze kartlarını yanlarına almalarını hatırlatırız.

ANTİK KENTLER GEZİSİNDE DİDİM BELEDİYESİ BİR OTOBÜS TAHSİS EDECEKTİR.

15.00 Kampa dönüş
17.00 Tanışma Toplantısı
( çay,kahve, ve sair içecekler sizden, kuru pasta derneğimizden ikram)

20.00 Akşam yemeği ve dinlenme

28. TEMMUZ.2014 PAZARTESİ ( Bayramın 1.günü)

10.00 ORTAK ALANDA BAYRAMLAŞMA

( Bayramlaşma Türk Törelerine göre yapılacak, en yaşlı üye ortaya gelecek, eşi onun bayramını kutladıktan sonra yanında duracak, sonra yaş sırasıyla üyeler ve eşleri bayramlaşacak ve korteje katılacak)

- Bayramlaşma töreni sonrası karavanlararası bayram ziyaretleri için serbest zaman.

15.00 ÇEŞİTLİ AKTİVİTELER.

** TAVLA TURNUVASI ( Tavlanızı yanınızda getirmeyi unutmayın )
** VOLEYBOL MAÇI ( GENÇLER VE KENDİNİ GENÇ HİSSEDENLER İÇİN)
** PLAJ VOLEYBOL ( 2-3 KİŞİLİK KADRO - EŞLER VEYA ORTAKLAR )
** BULL TURNUVASI ( Gürsel Kaya ve Mehmet Kökçü organize edecektir)
** NAL ATMA YARIŞMASI ( Erkekler ayrı bayanlar ayrı yarışacak )

20.00 TOPLU AKŞAM YEMEĞİ ( KÖFTE PARTİSİ )
Yemek ortak alanda yapılacak her üye masasını, mangalını, salatasını, içkisini, özel yemeğini alarak ortak alana getirecek,

ÖZEL HAZIRLANMIŞ KÖFTELER DERNEĞİMİZİN İKRAMI OLACAKTIR.

TURNUVALARDA ŞAMPİYON OLANLARIN İLANI VE ÖDÜL TÖRENİ

29. TEMMUZ.2014 SALI ( Bayramın 2.günü)

10.00 TEKNE GEZİSİ

Gezi rotası derneğimiz üyesi Faruk Haksal tarafından organize edilecektir.
(Gezi rotası ve gezi fiyatları konusunda bilgi verilecektir.)

KAMPA DÖNÜŞ VE SERBEST ZAMAN

30. TEMMUZ.2014 ÇARŞAMBA ( Bayramın 3.günü)
SERBEST GÜN,
** DİDİM’E GİTMEK İSTEYENLER DOLMUŞLA GİDİP DÖNEBİLİRLER.
İZMİR’E SERBEST SAATTE DÖNÜŞ.

İSTEYEN ÜYELERİMİZ KALMAYA DEVAM EDEBİLİRLER.

Geçen gezimizde bize yardımcı olan Akbük Kültür ve Çevre Derneğinin sürpriz etkinlikleri olacaktır.
PROGRAMDA GÜNÜN ŞARTLARINA GÖRE VEYA ZORUNLU HALLERDE DEĞİŞİKLİKLER YAPILABİLİR.

ETKİNLİĞE KATILMAK İSTEYEN ÜYELERİMİZ 15. TEMMUZ. 2014 GÜNÜNE KADAR KATILIM SAYILARIYLA BİRLİKTE BİLGİ VERMELERİNİ RİCA EDİYORUZ

İzmir Kamp ve Karavan Derneği Yönetim Kurulu
İrtibat telefonları :
Vedat SAYINSOY : 0532 - 260 54 54
Levent ŞİT : 0542 - 211 78 75
Gürsel KAYA : 0532 - 599 79 69
Abdullah DÖVER : 0535 - 977 09 99

Etiketler

Ynt: İzmir Kkd Didim Etkinliği

Yine dostlar sofrası kurulacak desenize
Şimdiden tüm katılımcılara iyi eğlenceler

Didim Belediye Başkanı ve Faruk beyinde içinde olduğu çalışma gurubunu tebrik eder ve başarılar dilerim.

Etkinlik takvimini okuyunca çok beğendim, Ege'nin bu güzel ilçesinde ve karavancı dostlarla birlikte olabilmek niyetindeyiz.
Aksilik olmazsa 25 Temmuzda yolda olmayı planladık.

Selamlar

Katılanlara iyi eylenceler dilerim.Tatilimi çok önceden planladığım için malisef gelemiyoruz.Başka bir tarihte mutlaka uğrayacağım.Herkese selamlar şimdiden bayramlarını kutlarım.
Ömer Aktaş/İST.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR