Ynt: İzmir Kemalpaşa Nif Dağı Off-Road Keşif Gezisi (4 Ocak 2009)
Arkadaşlar, madem fitil gerekiyor, ateşlemek gerekiyor. Bir yerden başlatalım. 24 Ocak cumartesi günü, Konak civarı bir yerde buluşalım. Tam donanımlı araç sayımızın çok olduğunu sanmıyorum. Örneğin ben ve arkadaşım "wodamanisa1" bir gsm operatörünün arızalarına baktığımız için dere tepe dolaşıyoruz. Araçlarımızda ekstra bir donanım yok. Bende L200 magnum var, arkadaşımda Nissan Skystar. Sadece biraz yükselttik, o kadar.
Buluşma yerini ayarladıktan sonra geriye çok bir iş kalmıyor. Herkes yiyeceğini, içeceğini getirir bu seferlik. Çok önemli değil. Ama herkes mutlaka çeki halatı, yedek lastik, zincir gibi ekipmanlarını getirsin. Gezi yapacağımız bölgeyi de bu ekipmanlara göre belirleyelim şimdilik. Yani çok fazla ekipman gerektiren bir parkur olmasın. En azından ilk olacağı için, araçlarımızın denemesini yapabileceğimiz, ama eğleneceğimiz bir parkur olmalı. Bu konuda aslında hiç bir fikrim yok. Aslında var bildiğim bir kaç yer ama, hem uzak, hem de sanırım çoğu araç gömülür kalır o parkurda.
İş bu sebeple şartları çok ağır olmayan, ama çok da hafif olmayan bir parkur seçmeliyiz. Gezi tarihi, buluşma noktası ve gidilecek parkur. Belirlenmesi gerekenler bunlar. Tarihi hafta sonu olması sebebiyle 24 ocak olarak ortaya attım. Bu tartışılır. Buluşma noktası için, Konak civarında bir çok uygun yer var. Bu da mesele değil. Önemli olan parkur. Burada sizlerin fikirlerini yazmasıyla, herkesin ortak kararı olan bir yere gidebiliriz. Yiyecek içecek mesele bile değil. 3-5 mangal, 10-15 kilo et ya da tavuk. Önemli olan macera.
Parkur ve tarih konusunda fikirleri olan arkadaşların yazması dileğiyle.
ilk ısınma turumuzu atalım bir. Araçlarımızı ve kendimizi, birbirimizi tanıyalım önce. İşte o zaman yapabileceklerimizi daha iyi anlar ve buna göre, bundan sonraki zemini hazırlarız.
Ne dersiniz?