İzmir - Foça Gezimiz

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan metin0035 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 28
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,671

Etiketler

Ynt: İzmir - Foça Gezimiz

selam ramazan ayından hemen önce 10 gün kadar bende focada kaldım hala makineden resimleri yüklemedim bile :smiley:) keşke daha fazla resim ekleseydiniz ama birde şu yanı var focanın gidecek olan olursa şimdiden bilsin içme suyu belli saat aralıkları ile veriliyo ..gençler için belirteyim kesinlikle gece hayatı yok :smiley:)))) emekliler içinse bulunmaz bir yer sessiz sakin huzurlu :smiley: denizi serin ve cok fazla ahtapot var dalmayı sevenler için koylardaki su cok pis yosun ve çöp atıkları yüzünden ve esnafda asla turist bilinci oluşmamış gayet gelen gelsin gelmeyen gelmesin gibi bir hava var kısacası sessiz s akin tatil isteyenler ve kalabalığa karışmaktan hoşlanmayanlar için güzel bir mekan

Metin Bey, emeğiniz için sağolun diyeceğim ama şu fotoğrafları da bir görebilsek; akşamdan beri sıkıntı bastı...

Cavid Sezen

Resimleri bir tek ben göremiyorum sanıyıordum :smiley: Foça harikadır, evinizden çıkar sokağı geçer denize girersiniz. Temizliğini sit alanı olmasına borçludur. Keşke bütün sahillerimiz sit alanı olsa

Fotoğrafları tam olarak göremeyen bir ben varım diye düşünürken,diğer dostlarda da benzer şeylerin olduğunu görüyorum. Neyse Metin Bey kardeşim,''birşeyler yapmaya biryerlerden başlamak lazım'' değil mi?

Arayı fazla soğutmadan nice yeni gezilere....

SEVGİ ve SAYGILAR. İlgi ile izleyen tüm doğa dostlarına teşekkürler.Çok foto var ama işte küçülterek atamıyoruz.Bize bu bilgiyi aktarana ve öğretenin kulu kölesi olmaya razıyım.Aileden küçük oğlum yardım etti fakat bu kadar yapabildi.İlgi ve yardımlarınızı talep ediyorum.Selamlar.

Evet resimleri görüntüleyebiliyorum, iş yerindeki erişim kıstlamalarından dolayıymış :smiley:

metin0035' Alıntı:
SEVGİ ve SAYGILAR. İlgi ile izleyen tüm doğa dostlarına teşekkürler.Çok foto var ama işte küçülterek atamıyoruz.Bize bu bilgiyi aktarana ve öğretenin kulu kölesi olmaya razıyım.Aileden küçük oğlum yardım etti fakat bu kadar yapabildi.İlgi ve yardımlarınızı talep ediyorum.Selamlar.

Aslında resimleri yeniden boutlandırmak için pek çok uygulama bulunur. Dijital fotoğraf makinenizin yanında verilen program CD'sinde bile bu iş için bir uygulama muhtemelen mevcuttur ama her bilgisayarda bulunan paint programı da resim küçültmek için uygun bir programdır. Ben o işlemi size kısaca anlatayım, umarım yardımcı olabilirim:

1. Fotoğraf küçültmeye başlamadan önce mutlaka küçülteceğiniz resimlerin orijinal kopyalarını bir yerde yedekleyin !!!
2. Küçültmek istediğiniz fotoğrafı paint programını kullanarak açın.
3. Bu programın image (Görünüm) menüsünün altındaki sketch/skew (yeniden boyutlandır/eğ) seçeneği fotoğrafların yeniden boyutlandırılmasını sağlar. Bu seçenekte en boy oranını koru seçeneği seçili olmalıdır yoksa resminiz orijinal en boy oranını kaybederek bozulur.
Örnekteki fotoğrafımız (L200.jpg dosyası) 638x703 piksel boyutlarındaydı ve 255,1k büyüklüğünde bir dosyaydı. Boyutlarını %50 küçülterek 319x352 piksel boyutlarında ve 64,5 k boyutlarındaki bir dosyaya indirgemiş olduk.
4. Şimdi dosya menüsünün altındaki kaydet seçeneği ile fotoğrafı kaydedip çıkabilirsiniz.

ResimKüçültme1.jpg

ResimKüçültme2.jpg

metin0035' Alıntı:

Metin abi merhaba dün akşam sizi cep numaranızdan 2 kere aradım fotoğraf düzenleme ile alakalı yardımcı olmak için ama telefonunuzu açmadınız bendeki numara yanlışda olabilir düzeltmek adına numaranızı özele mesaj yazabilirmisiniz.

Merhaba .Tüm doğasever dostlara ve yorumları ile gezimi izleyenlere SEVGİ ve SAYGILAR.Ayrıca Sn Ünal bey,Levend bey,Cavid bey,Cihat bey,Cengiz bey,Sami bey,Atilla bey,Yusuf bey ve Salih bey ede cevapları için ve yardımları için teşekkürler.Herşey gönlünüzce olsun.

Srekan bey merhaba .Çok doğru bende sizin düşüncenize katılıyorum.Her hafta sonu ayrı ayrı yerlere küçük kasaba veya yerleşim yelerine kaçamak yapmak istiyorum.Öncelikli benim yurdum TÜRKİYE turizm i ve turistik gezileri.İzmir ve ilçeleri daha sonra ege sonrasında tüm diğer bölgeler. SEVGİ ve SAYGILAR.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,875
Kayıtlı Üye Sayımız
166,661
Kaydolan Son Üyemiz
Necmierdan

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR