İvedik Hurdalığı (Mogcuların Mekkesi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Deep Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 89
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 66,686

Etiketler

Ynt: İvedik Hurdalığı (Mogcuların Mekkesi)

Hurda lafı geçmişken;

2001 model unimog, ama gel gelelim motoru yok.:D KGM'ye ait, sanırım U424 tipi... (900-1200-1250-1300) daha büyük veya daha küçük. Şu anda tam olarak bilgi yok.
Bu araçtan hayır gelirmi sayın off-roadcular ve severler ?.. Çok çok ayrıntılı bilgiler verirseniz sevinirim.(masraf+parça uydurabilme olasılığı)...
Nadir Amca senin potansiyeline layık bir soru sanırım...

Babam ilk önce fiyatı yönünden pozitif bakarken ustayla uğraşmak, parçayla uğraşmak tasasından negatif düşünce yoluna erdi sanırım. ;)
Bende İzmir Tasişte geçmiş tarihli Perkins Motorlar gördüm. Babam 4 silindir yeter mi acaba? diye sorular yönetti. Yani moga uygun motor bulabilirmiyiz?.. Eğer unimog uzun şase ise kısaltırız veya kısalttırabilir miyiz? gibi .... söyledi, sordu... (Ş.içi kullanım için olmaz diyor millet ama... :D:D:D)
Siz cevaplayın ben ekşın(action) olarak babama söyleyeceğim...

Buyrun,

Motoruna ne olmuş acaba ? Kendi motoru olsa daha iyi idi.
Bence 4 sil. perkins biraz hafif gelir.Ama 6'lık olabilir.Ayrıca Tasiş'ten,Hurdasan'dan direkt motor almanızı pek tavsiye etmem.Piyasada düzgün,faal,faturalı 2.el motor satan bir sürü firma var.En iyisi motoru takacak ustanın beraberinde böyle bir motoru aramak.
U424 konusuna gelince ;
eğer 1200 veya 1250 ise orj. motoru OM 352 dir ( 125 BG 6 sil. )
1550 ise OM 352 A 'dır ,yani turbolu. ( 150 BG 6 sil. )
Şase konusuna gelince, tabii bu modeller karayollarında da gördüğümüz gibi pek ufak şeyler değiller.
Neden kestirmeyi düşünüyorsun anlamadım ? Bence orijinalliği fazla bozmamak lazım.
U1200 4470 x 2110 x 2610 mm Boş ağırlık 4210 kg.
U1250/1550 5070 x 2110 x 2610 mm Boş ağırlık 4800 kg.

Ben böyle bir makineyi alacak olsam perkins kadar ford ( mesela Cargo ) motoru da koymayı düşünürdüm.
Cummins dizel motorlar da sadece ülkemizde değil , dünyada da rüştünü ispat etmiştir.

EVET EVET

+ imzamı tekrar atıyorum.

DEĞİŞTİRME HAKKI (BİR SONRAKİ UNİMOGU GÖRÜNCEYE, DUYUNCAYA KADAR)
SERDAR HIRÇINKAYAYA AİTTİR.

genellikle askeri amaçlı tekerli araçlarda en çok kullanılan motorlar sırasıyla Mtu,Om serisi,Detroit,Cummins,Deutz,Perkins, yaygın olarak kullanılmakta,ilave olarak Bmc firması 4x4,6x6 tipi araçlarda geliştirmiş . Cummins B235 tipi motoru bence bayağı uygun,bu motorun bir başka tipi olan CTA 8.3ise,Nurol firması tarafından üretilen yerli bir zırhlı araçtada kullnılmakta.bencede en uygunu cummins.

Saygılarımla

http://www.nurolmakina.com.tr/4x4.htm

http://www.bmc.com.tr/tr_savunma_5_TTA.asp

oleyyy oleyyy oleeyyyyy!

Bu akşam ANKARAYA arkadaşımın yemin törenine gidiyoruz...

"En gönüllü gidenlerin arasında benim."

Fikrimi tek size söylüyorum: "Eğer bir terslik olmazsa, fotoğraf makinamla, yemin töreninin den önce metroyla Ostim'e-İvedik Hurdalığına filan gideceğim... Unimog pazar araştırması yapacağım..." (İnşallah bizimkiler beni arabadan indirir de)

Ostim'in girişinde oto pazarını, biraz Ostim'i ve İvedik hurdalığında esnaf bulabilirsem işte biraz ağız yoklayacağımm... ;D

Galiba benden de adam olmaz...

Tabi Pazar günü açık yer bulabilirsem...

Arkadaşımın yemin töreni sonrası bizimkilerin(sadece babamın: babamla işbirliği yaptık da) haberi olarak pazar günü Etimesgut'tan 2 minibüs aktarmayla Ostim'e geldim. Omzumda sırt çantam ve ayağımda botlarım oto pazarını, Ostim'i; Yıldız Sanayi'yi ... gezdim. ::smiley: :p (Şu Ankara soğuk olur davası beni çok sıktı)Bol bol mekan öğrendim... ;D
:D 1 adet Unimog,- 6-7 unimog parçası satan dükkan/ unimog toplayan 1 dükkan, 1 adet Land Rover(ambulans) fotosu çektim... Gördüklerim çok da fazlası değil zaten...

İvedik Hurdalığı' na gidecektim ama pazar günü olduğu için kapalıymış. Hiç esnaf göremezsin, dükkanlar kapalıdır dediler sanayi deki bekçi amcalar :D

Bekçi amcamların ve de bir çok Ankara'lının(discovery-V8 dahil olm. üzr.) İvedik Hurdalığı Esnafı hakkındaki yorumu:
"Adamı iyi kazıklarlar, hele bir de ellerine düştüğünü anlarlarsa; o parçadan başka bir yerden temin edemeyeceğini anlarlarsa..." Kısaca ABOĞĞ diyolar :D

Bunları duyunca babama ve sizlerin ustalar-tamirciler-hurdacılar hakkındaki yorumlarına daha mutlak bakıyorum... Katılmamak hiç zor da değilmişşş... 8)

Çektiğim fotolardan...

Ostim. Arkamda Ostim-Yıldız Sanayii.

Resim020.jpg

Yıldız Sanayii İlk Blok

Resim024.jpg

Resim025.jpg

Resim027.jpg

Resim028.jpg

Bu ilk bloğun arkasında unimog parçası ve nadiren dee görülse unimog toplayan varmış.. Telefon numarası ise :0312 385 5190 - 0 312 354 12 34 bu iki numara dan birisi de başka parçacı karışık anlayacağınuız :(

Bu da gördüğüm 404 mog satılık telefonu: 0532 711 34 24

Resim031.jpg

Plakası da ne acayip : 06 06

Resim032.jpg

Resim034.jpg

Land Rover 110 ambulans tasiş çıkma: 1992 model 12.000 Ytl Tel: 0505 273 3050

Resim017.jpg

Resim015.jpg

Bu devasal makina da beni çok etkiledi. İlerde yapacağımız off-parkuru için zamazingo araçlardan birisi olabilir ;D

p1040674ur2.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,621
Kaydolan Son Üyemiz
Gamze Erol

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR