İvedik Hurdalığı (Mogcuların Mekkesi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Deep Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 89
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 66,684

Deep

Zirve
Yer
İstanbul
Web
www.mertkigili.com
Geçenlerde Ankara'ya gitmiştim, Nadir abimizin sıkça bahsettiği şu meşhur İvedik hurdalığını gezeyim dedim. Gerçekten ilginç bir yer, uçak lastiğinden kola makinasına kadar herşey burada var. Ayrıca her türlü motorlu taşıtın yedek parçasını burada bulabilirsiniz.

Yukarıda görülen pist düzleme aracı ne kadar hoş di mi? Bi kaç kişi toplanıp alalım bunu, kendi pistimizi yapar doya doya kayarız ;D

Sağda bir ambulans defender görünüyor, ilgilenenler bi baksın derim baya temiz görünüyordu ;)

Etiketler

Ynt: İvedik Hurdalığı (Mogcuların Mekkesi)

evet gerçektende çok güzel bir yer,2002 li yıllarda çeşitli kamuflaj renklerinde 14 e yakın unimog görmüştüm, radiobox uniteleri olanlar bile vardı,satılan mog alrın çoğunluğuna perkins phaser 90 motoru veya bedford motoru takıyorlardı, bazı ustalar bana ısuzu motorunu önermişlerdi,şimdi sanırım eskisi kadar yoktu,belki yakında man 630 tipi araçlarda olmaya başlar

T.S.K leri eski model unimog taktik araçlarını hizmet dışı bırakıyordu ama sanırım ellerinde eskisi gibi s 404 ler yok.bir ara hatırlıyorum toplam miktarı 18 ton olan unimog aracını 1.2 milyarlık bir bedelle satmışlardı,açıkça söylemek isterim içim gitmişti.sanırım 2001 yıllarında ki bir tarihteydi,ivedik tam bizlere göre; tank şanşımanı bile görmüştüm, hatta bir aralar sosyete den bazıları cj 5 yaptırıyormuş ,oradaki usta demişti bana, ileve olarak kimse fazla unimoga rabet etmiyormuş.tabi bu araç bilmeyenin gözünde kara kuru bir araç.bilenlerin gönlünde ise böcekler arasında bir dev

Önümüzdeki hafta Ankara'da olacağız, bu mekanı görmek lazım sanırım ;)

yalnız oraya gitmek o kadar kolay değil, otobanda tabelası yoktu, Ankaralı arkadaşlar daha iyi bilir ama en iyisi bence merkezden Yenimahalle yoluna sapıp hiç durmadan düz devam etmek Yenimahalle çarşısı bittikten 2-3km sonra hurdalığa çıkacaksınız

Deep' Alıntı:
yalnız oraya gitmek o kadar kolay değil, otobanda tabelası yoktu, Ankaralı arkadaşlar daha iyi bilir ama en iyisi bence merkezden Yenimahalle yoluna sapıp hiç durmadan düz devam etmek Yenimahalle çarşısı bittikten 2-3km sonra hurdalığa çıkacaksınız

selam mert, adresi var mı?

Ankaranın içinden orayı bulmak biz Istanbullular için biraz zor ama , benim yaptığım gibi (körün bellediği gibi ) gişelerden çıktıktan sonra hiç bir yere ve şehir merkezine sapmadan devam ederseniz, Samsun yolu üzerinde sağda Ostim ve İvedik tabelasını görceksiniz.

mezarlığın yanı :smiley: gelen olurda ben ankarada olursam ben götürürüm. Ama bilginiz olsun esnafı çok uyanıktır , ellerine düştünmü yeni parasına hurdayı kakalarlar.

Selamlar

İstanbul tarafından gelirken Nadir abi'nin dediği gibi yapmak lazım ama Samsun tarafından geliyorsanız dikkat edin çünkü otobanda İvedik tabelası yoktu, bu yüzden Ankara'yı tavaf ettikten sonra İvedik'e Yenimahalle üzerinden ulaşabildim :smiley:
Adres İvedik caddesi diye geçiyor Ostime çok yakın, AnkaMall ın oradan Yenimahalle yönüne sapıp hiç bir yere dönmeden çarşıyı ve ışıkları bitirdikten sonra İvedik caddesine varıyorsunuz, yolu devam edin hurdalığa çıkarsınız

ahmet' Alıntı:
selam mert, adresi var mı?

Şimdi inceledim en kolay gidiş için , Istanbuldan gelirken gişelerden çıkınca ilk büyük kavşak (gişelerden sonra 11 km eryaman kavşağı) soldan ayrılıp sonra düm düz hiç sapmadan 12.5 km ilerlerseniz solunuzda görünecek , gördüğünüzde ilk sağdan ayrılıp köprünün altından sola geçince hurdalığın içindesiniz.

Selamlar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,621
Kaydolan Son Üyemiz
Gamze Erol

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.