Iveco M23 - M29 Hakkında Bilgi Ve Tecrübesi Olanlar..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan milyarder Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 33
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 73,426

Boya işleri bitti ,iç döşeme kısımlarına başladım acelem yok çalışmalara devam.
selamla forumdaki ilk mesajım bu.

Projeniz bence çok başarılı emeğinize sağlık, motorhome un kralı olacak bitince. Merak ettiğim konu resmi işlemler bi sıkıntı çıkmaz umarım gerçi siz araştırmanızı yapmışsınızdır bide vergi, ehliyet sınıfı ve aracın yakıtı ile ilgili bilgi verirseniz memnun olurum. Aracın diğer resimleri için facebook tan bahsetmişsiniz link yazarmısnız teşekkürler şimdiden. Kolay gelsin.

Bende ehliyet sınıfını merak ettım acıkcası.Facebook adresıne baktım pek aktıf gozukmuyor.

Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi

resmen şaheser olmuş elinize saglık, ön ve arka farları yataklarıyla beraber özel mi yaptırdınız hazır olarakmı aldınız varsa linkini verebilirmisiniz

Serkan bey hoş geldiniz siteye ,ilk mesajınıza ilk cevabı da ben vermeye çalışayım .
Şu anda yapmaya çalışdıgım araç uzun süreli hatta devamlı yaşamak için tasarladım ,ayrıntılı fotoları yakında sitede yeni konu başlıgı ile sunum yapacagım.
Facebook El en karavan isminde albüm oluşturdum ,şu anlık biraz karışık resimler ama tüm çalışmalarımı buradan görebilirsiniz.
Proje evrak işlerine ay içerisinde başlıyacagım aşamalarda bilgi vermeye çalışırım ,İnşallah sizde en kısa zamanda istediginiz karavana sahip olursunuz .

Merhaba ,sizin gibi bende bu araçlar hakkında hangi modelini seçeyim diyerek çok kararsız kalmışdım ,ama m 29 da karar verdim m 23 en küçük kasası ve 23 kişilik olarak düşünebilirsiniz m 25 orta kasa m 29 bu serinin en büyük kasasıdır .
İç tabandan tavana olna yükseklikleri yaklaşık hepsinin aynı 2 mt. en ise 210 cm. uzunlukları degişiyor modellerde.
Sorabilirsiniz iç yükseklikleri aynı ise m 25 ve m 29 neden daha yüksek duruyor diye ,bu modellerin bagaj yerleri daha hacimlidir.
M 23 benim tercih etmiyecegim bir model sebebi ise diger modellerde önden ve arkadan içeriye giriş kapısı bulunurken ki genelde karavan yapımında arka kapılar körlenir,m 23 de ortada kapı vardır ve karavan için içeride düzensizlik ve yer kaybına sebep olur düşüncesindeyim.
motor olarak bazılarında düşük modellerde turbo yok size turbosu olan bir araç tercih etmenizi tavsiye ederim.
m 29 da iki tip var 120 ve 140 olarak geçiyor 120 olanı benim aracım bu seri olandır 5 ileri vitesdir.
140 olanı 6 ileri vites ve biraz daha büyük motor ki bu araştırmalarımda tavsiye etmediler yakıttan dolayı.
Ne kadar yakıyor sorunuza açıkçası aracım henüz bitmedi zaman buldukça devam ediyorum yaz sonu gibi bitecek tahminim, fakat daha önceki araç tecrübelerimden uzun yolda sakin bir tempodaki karavancının acelesi yoktur :smiley: abartılı yakıt sarfiyatının olmayacagını olan kısmınında iç hacimdeki keyfine degecegini söyleyebilirim.
Aşamalardan bir kaç resim.

resmen şaheser olmuş elinize saglık, ön ve arka farları yataklarıyla beraber özel mi yaptırdınız hazır olarakmı aldınız varsa linkini verebilirmisiniz
Teşekkür ederim sağolun,farların kendi çerçevesini aynı zamanda tampon kısmı ile beraberdir,arka stoplarda kendi yuvalarını kullandım montajlaması kendim yaptım.

20160530_111427.jpg

20160530_172127.jpg

20160619_113600.jpg

Herkeze Bodrumdan merhaba lar.benimde 2001model iveco m23 um nakite ihtiyac tan satiliktir cekme belgelidir sorunsuz bir aractir.karavan icin Bana basil olmadi koltukarini sokmustum karavan icin satiliktircok uygun fiata verecegim 05382864701 nadir aktas Lutfen ciddi olanlararasin Tskler

Elen 1 bitti ve talep üzerine elen 2 imalatı çalışmalarına başladım face elen karavan olarak ayrıntılı resim görebilir detaylı bilgi için ise Zafer Urundaş 0553 529 36 35 tel ile soru ve öneri için arayabilirsiniz.

Motorhome ve campervan üretimi için fiyat teklifi alabilirsiniz.

Slide room,veranda,asansör yatak,motorlu tv yeri gibi kendi imalatımız olan ekipmanlar için de aynı zamanda üretimimizde vardır.

20170912_200133.jpg

20170827_165117.jpg

20170827_165254.jpg

20170827_174656.jpg

20170827_161759.jpg

20170519_145432.jpg

İsuzu m23 vb araçlara artık karavan ruhsatı verilmiyor diye bir bilgi dolaşıyor bu konuda bilgisi olan var mı

Merhaba, M23 iveco iç ölçüleri resimdeki gibidir. Karavan dönüşümü için m23 almıştım fakat trafik sigortasının pahalı olmasından dolayı satışa çıkardım.

M23 İÇ ÖLÇÜLER.jpg

Emek sabır ve para bu üçlü bir araya gelince çok güzel işler ortaya çıkıyor başarılar dilerim ama ehliyet sınıfı ve ruhsatla ilgili net ve kesin bilgisi olan lütfen paylaşsın bence işin en önemli yanı :( :( malum Türkiye'de resmi prosedür insanı canından bezdiriyor

Emek sabır ve para bu üçlü bir araya gelince çok güzel işler ortaya çıkıyor başarılar dilerim ama ehliyet sınıfı ve ruhsatla ilgili net ve kesin bilgisi olan lütfen paylaşsın bence işin en önemli yanı :( :( malum Türkiye'de resmi prosedür insanı canından bezdiriyor
Otokaravan ruhsatı kesindir. sadece maksimum 1000 tl proje ücreti ile otokaravan ruhsatı alabilirsiniz. aracın içini yaptırıp proje firmasına projeyi çizdirip muayeneye giriyorsunuz. sonrasında trafik tescilden ruhsatı alıyorsunuz. içi bitince gerisi kolay. Dikkat etmeniz gereken ise, karavan içindeki yatak sayısı/kişi koltuk sayısı ile aynı olmalı.
Yani karavanda 4 kişinin konaklayabileceği kadar donanım varsa 4 kişilik yolcu koltuğu olmalı.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR