İveco Daily 35-10 Motorkaravan Dönüşüm Proje Aşamaları.37 Dt 656

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan heredot Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 53
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 38,522

Ynt: İveco Daily 35-10 Motorkaravan Dönüşüm Proje Aşamaları.37 Dt 656

Aka' Alıntı:
Anladığım kadarıyla elinizden iş geliyor, fiberden adam bile yapabilirsiniz, ama bir foto göreydik nereler sorunlu, daha iyi olurdu.

tampon.jpg

airboat' Alıntı:
Cam görüntüsünde ki bu ekipmanlar Filexi malzemenin ısıtılıp kalıplanması ile elde edilir. Yerli ürünler vede yabancı ürünler oldukça pahalıdır.Örnek vermek gerekirse; Panelvan tipi karavan araçlara takılacak yerli Aliminyum çerçeveli sürgülü camlar Fiyat olarak 10 olarak değerlendirildiğinde, Yerli filexi asgari 40 , İthal 90 olarak değerlendirmek gerekir.

Çekme yada motokaravanlarda orta boy 2 adet 90x70 1 adet 15x25, + çekmelerde arka 100x70 asgari olarak kullanılanlardır.Çekme'de (Motokaravandaki sürücü kabini camları yerine) 2 camda artı olarak hesap edilebilir.

Panelvanlar için sadece ithal cam takımı için tahmini olarak;kayar kapı,mutfak,oturma grubu bölgelerine konulacak cam fiyatları
asgari 600/900 euro olabileceği kanısındayım.

Yukardaki rakamlar;çekme karavan;6 parça cam için 1000 TL yi geçmez.

Anladım hocam,mesele biraz duygusal :smiley:

carpediem69' Alıntı:
http://tiklanokta.com/Dometic-SEITZ-S4-900-x-550-mm-Amortisorlu-Cam,PR-373.html Linkte yeralan ölçü haricindekiler için firmayla irtibat kurabilirsiniz 4-6 hafta içinde ithalatı gerçekleştiriyorlar en son imaj karavanda sahibinden .com'a muhtelif malzemeler için ilan vermişti...
Kalın sağlıcakla

Süleyman bey çok mersi.
inceledim

Merhaba Nedim bey,
Gerçi benim başlığada yazmışsınız ama konunun dağılmaması için buradan yazmayı uygun gördüm.
Evet tamponun fotosunu uzaktanda olsa gördüm ( bu tür fotoları mümkünse yakın çekin, benim gibi körler için ), şimdi bir soru sizin tampon plastik türevimi yoksa polyester mi?, çünki ikisininde işçiliği farklı.

Nedim bey öncelikle hayırlı uğurlu olsun kardeşim bir iveco,cu daha aramıza katılmış Hoş geldin üstat

Nedim bey bu iş görüldüğü gibi kolay deyil neden,mi o kadar cok secenek o kadar cok akıl o kadar cok cin fikirler varki önemli

olan bu secenek,akıl ve fikirleri doğru yerlerden alarak son kararı vermek

Hadi kolay gelsin.....

TUGAY58' Alıntı:
Nedim bey öncelikle hayırlı uğurlu olsun kardeşim bir iveco,cu daha aramıza katılmış Hoş geldin üstat

Nedim bey bu iş görüldüğü gibi kolay deyil neden,mi o kadar cok secenek o kadar cok akıl o kadar cok cin fikirler varki önemli

olan bu secenek,akıl ve fikirleri doğru yerlerden alarak son kararı vermek

Hadi kolay gelsin.....
Teşekkür ederim Tugay Bey,
evet İveco :smiley:
2006 dan beri ben de
özel işlerimiz vardı ticari;2009 sonrası baktık piyasa bozuk yavaş yavaş çektik kendimizi...
satılık ettik,vatandaş eskiden ayağımı yerden bir şey kessinde diye bakardı,şimdi son modelden aşağısı idare etmiyor... ;)
motoru sıfır;kıyamadım doğrusu !7 senedir tekeri patlamadı şükürler olsun.çok yükümüzü çekti,şu an 20000 de motordan sonra 5000 falan yaptık işle,valla taksi gibi kullanıyorum;okula gidip geliyorum acil işim olduğunda.
ben 2010 lardan beri biliyorum siteyi hatta izledim de.
nikimi de unuttum şifremide.
Tekrar hastalık depreşti,yeniden üye oldum.
Ümit bey vardı o zaman Ankara da,iveco yu yapıyordu;güzelde bir çalışmaydı. :smiley:
Sizleri öncelikle tebrik ediyorum;bütün gezenbilir ailesini,
Bu aile ile sanırım mucizeler biraz zaman alır;zorlar kolay olur.
şimdiden bütün yapacağınız katkılardan dolayı teşekkür ederim;şahsınızda bütün dostlara da.

Velhasıl Tugay bey ben iveco kullanmayı seviyorum...hatta uzun yolunu da özlüyorum.(bilenbilir :smiley:)

Aka' Alıntı:
Merhaba Nedim bey,
Gerçi benim başlığada yazmışsınız ama konunun dağılmaması için buradan yazmayı uygun gördüm.
Evet tamponun fotosunu uzaktanda olsa gördüm ( bu tür fotoları mümkünse yakın çekin, benim gibi körler için ), şimdi bir soru sizin tampon plastik türevimi yoksa polyester mi?, çünki ikisininde işçiliği farklı.

Sayın Aka merhabalar,
valla ben de öyle düşünmüştüm;onun için taşımıştım.
sanırım size düşmedi dedim tekrar oraya yazdım,evet buradan devam edelim bence de.
soru için sanırım polyester diyebileceğim;fiberglass aynı şeyi ifade ediyorsa.
eski anadol taksiler vardı ya,veya ford kamyonlar onların malzemesi ama plastik değil onu biliyorum :smiley:
teşekkürler arkadaşım ilginize valla.
umarım başarabilirim.
işcilik konusunda sıkıntı yok.çok güzel bir iş çıkacak biliyorum ama;
teknik konularda sizi çok yoracağım sıkılmayın ne olur.
iyi geceler

Bizim araçlar plastik olduğu için aklıma ilk o gelmişti.
Madem polyester şöyle bir yol önerebilirim. öncelikle bir el taşı denilen makina ile kırık yerin kenarlarını biraz tiftikleyin , çapaklandırın yani, sonra imkan varsa tamponun arka yüzeyinide kırıktan 2-3 cm içeriye doğru yüzeyi taşlayın eğer imkan yoksa kaba dişli bir zımpara ile bu yüzeyi iyice zımparalayın. burada örgü değil cam elyafı kullanacaksınız kendisi plaka şeklindedir, fakat kat kat ayrılabilir, önce tampon arka yüzey iç kenarlarına bir kat elyafsız polyester karışım sürünüz, sonra yamayacağınız yerden 6-7cm daha büyük bir parça kesin ve bu kestiğiniz parçayı katlarına ayrın, 4 kat ayrılır sanıyorum, sadece ince bir katını polyester karışım ile bir kağıt vs üzerinde fırça yardımı ile ıslatıp, polyester kısmı tampon arkasına gelecek şekilde kağıdıyla birlikte yapıştırın, burada dikkat edilecek taraf arka kısıma yapıştırdığınız elyaf parçanın tampon ön kısım hizasından dışarı taşmamasıdır.yani bu parça ileride yapacağınız elyaf dolgunun alt yapısını oluşturacak, ve kurumasını bekleyip kuruduktan sonra artık küçük parçalar halinde koparttığınız elyafı, tampon seviyesine çıkana kadar ön taraftan yapıştırabilirsiniz. buraya koyacağınız parçaları makas ile değil elinizle küçük parçalar kopartarak kullanınız ( parçaların kenarları iplik iplik olrsa daha iyi tutunur) , ve tampon seviyesinin 1-2 mm kadar dışına çıktığınızda işlem tamamdır, kuruduktan sonra gene kaba zımpara ile taşlayarak tampon seviyesine getiriniz ve boyama işlemi tabiki.

Polyester çalışırken sıvıyı fırça ile boya sürer gibi değilde gene fırça ucu ile darbeler vurma şeklinde uygulayınız. ve fırçayı küçük kullanınız ( en fazla 3 cm eninde )..

Biraz kalabalık oldu, aslında anlatması zor uygulaması kolay, anlaşılmayan noktayı yaz gene.

Haa bu arada, tampon kavisli ise, kavisine göre arka yüzüne ince şeritler halinde kesitiğiz elyafı yapıştırıp sonra ön yüz üzerinde çalışınız. ( dolgusunu yapınız )

Doğru söze ne denir,ki

İveco sürülmeden ( Yaşanmadan ) Anlatılmaz bi aracmış , Ben,de bir,de Nissan pikup var inanılmaz,da iveco,dan sonra hic

binesim yok ( Nacizane bu benim kişisel fikrim tabiki renk,ler ve zevk,ler ) Tartışılmaz

İvecosu olupda karavan değişikliği ( daha büyüğü ) icin satmayı düşünen dostlar nası bulacaklar acaba o sürüş rahatlığını

Merak,dayım

TUGAY58' Alıntı:
Doğru söze ne denir,ki

İveco sürülmeden ( Yaşanmadan ) Anlatılmaz bi aracmış , Ben,de bir,de Nissan pikup var inanılmaz,da iveco,dan sonra hic

binesim yok ( Nacizane bu benim kişisel fikrim tabiki renk,ler ve zevk,ler ) Tartışılmaz

İvecosu olupda karavan değişikliği ( daha büyüğü ) icin satmayı düşünen dostlar nası bulacaklar acaba o sürüş rahatlığını

Merak,dayım
yeniden İveco ya dönecekler sanırım :smiley:
Harika gerçekten yıllarca opel vectra kullandım,2009 dan beri Honda civic kullanıyorum,deseler ki uzun yola hangizi ile gidersin tartışmasız İveco derim :smiley:

Söylemesi ayıptır, her türlü iş makinasını, kamyon, tır otobüs hatta zirai çesna ya kadar ne varsa kullandım, şöyle bişey var, insanlara büyük araç kullanmak daima zevk vermiştir, sizinde zevk almanızın sebebi budur sanıyorum. örnek, otobüsten iveco ya geçince bisiklet gibi geliyor, yollarda araçları makaslayası geliyo sanki.

Nedim bey.
Wc konusunda eğer benimki gibi bişey yapmayı düşünürseniz, sizin için wc yi ve şasesini hazırlayıp gönderebilirim. size sadece kabin içine montajı kalır.

Aka' Alıntı:
Nedim bey.
Wc konusunda eğer benimki gibi bişey yapmayı düşünürseniz, sizin için wc yi ve şasesini hazırlayıp gönderebilirim. size sadece kabin içine montajı kalır.
:smiley: Çok teşekkür ederim sayın Aka,çok naziksiniz.
O seviye ye gelelim de inşaallah..
birl,kte ne yapacağımıza karar veririz sanırım.
Şu an hiç vaktim yok gibi
dersim de çok.
Şubat a kadar ufak tefeği halledekim yeterl,i.
Çok da soğuk oldu be sene buralar ayrıca valla.
sömestride yoğunlaşırız umarım.
iyi çalışmalar.

Gözlüğümü bulamadım,yanlış harfler girmiş araya :smiley:

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,903
Kayıtlı Üye Sayımız
166,703
Kaydolan Son Üyemiz
Topwebpartners1

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR