İveco Daily 35-10 Motorkaravan Dönüşüm Proje Aşamaları.37 Dt 656

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan heredot Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 53
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 38,564
Ynt: İveco Daily 35-10 Motorkaravan Dönüşüm Proje Aşamaları.37 Dt 656

Nedim bey,pis su deposundan kastınızı WC hariç diğer kullanım pis su atığı için olduğunu düşünüyorum.Yoksa wc atığını aynı suyla birlikte olmadığını sanıyorum(bunları wc ve atık su olarak bağlantılı yazdığınız için böyle düşündüm).Bence wc konusundaki forum paylaşımlarını okuyup karar vermeniz doğru olacaktır(wc tercihlerinin ,birbirlerine karşı avantaj-dezavantaj vb.gibi).Yine bu konuda öneri derseniz kasetli wc derim(hijyen olarak).
Oturma gurubu tercihinizin avantajı iki kişi kullanımında dahi rahatlık sağladığını gördüm.Ancak araçta bunun için kalacak alan azaldığında vazgeçme durumu ortaya çıkacaktır.

armes' Alıntı:
Nedim bey,pis su deposundan kastınızı WC hariç diğer kullanım pis su atığı için olduğunu düşünüyorum.Yoksa wc atığını aynı suyla birlikte olmadığını sanıyorum(bunları wc ve atık su olarak bağlantılı yazdığınız için böyle düşündüm).Bence wc konusundaki forum paylaşımlarını okuyup karar vermeniz doğru olacaktır(wc tercihlerinin ,birbirlerine karşı avantaj-dezavantaj vb.gibi).Yine bu konuda öneri derseniz kasetli wc derim(hijyen olarak).
Oturma gurubu tercihinizin avantajı iki kişi kullanımında dahi rahatlık sağladığını gördüm.Ancak araçta bunun için kalacak alan azaldığında vazgeçme durumu ortaya çıkacaktır.

Sayın armes,WC için ayrı düşündüm ama bir sitede inceledim sizin kasetli dediğiniz sanırım bu bir bakıp iletirmisiniz.
bu çok kullanışlı geldi gerçekten.

http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-karavan-portatif-tuvalet-24lt-tekne-karavan-ve-kamp-icin-141210695/detay

Nedim bey,linkteki "portatif wc" çeşidi.Benim kastettiğim bu;
http://www.eltesanmobil.com/urun.asp?cat=293&id=1043

ben size yine de ;
http://www.gezenbilir.com/index.php?board=397.0

buradan bilgi olarak yararlanmanızı öneririm.

armes' Alıntı:
Nedim bey,linkteki "portatif wc" çeşidi.Benim kastettiğim bu;
http://www.eltesanmobil.com/urun.asp?cat=293&id=1043

ben size yine de ;
http://www.gezenbilir.com/index.php?board=397.0

buradan bilgi olarak yararlanmanızı öneririm.

Eltesan daki süpermiş valla,teşekkür ederim.
Fiyat konusun da bilginiz varmı,açıklama yapmamışlar.

Fiyat mertebesi aşağıdaki gibi ancak Eltesan dan daha uygun fiyata alınabilir.

http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-karavan-dometic-ctw-4110-kasetli-tuvalet-143261215/detay

tokalak' Alıntı:
Fiyat mertebesi aşağıdaki gibi ancak Eltesan dan daha uygun fiyata alınabilir.

http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-karavan-dometic-ctw-4110-kasetli-tuvalet-143261215/detay

sordum Eltesan a Oğuz bey,
rezervuarlı güzel ama 575 avro +kdv dediler
gerek yok o paralara.normal klozet bile yerleştirebilirim sanıyorum.
sizin gönderdiğiniz de aynı.kalite süper ama daha ucuza malederiz sanıyorum.
veya rezervuarsız kullanırız.
teşekkürler alakanıza.

Nedim bey,
Fiyat bilgisini verdikten sonra sizin zaten bu arada öğrendiğinizi gördüm ve sildim.Maalesef ithal karavan malzemeleri fiyatları yüksek.Ancak sizin normal klozet çözümünüzde doğru çözüm gibi gelmedi.WC atık durumunu çok iyi düşünün,bunu doğaya zarar vermeden çözmek önemli sorun Türkiye'de...Ucuz çözüm için portatif wc bile sizin düşündüğünüzden daha doğru çözüm.

armes' Alıntı:
Nedim bey,
Fiyat bilgisini verdikten sonra sizin zaten bu arada öğrendiğinizi gördüm ve sildim.Maalesef ithal karavan malzemeleri fiyatları yüksek.Ancak sizin normal klozet çözümünüzde doğru çözüm gibi gelmedi.WC atık durumunu çok iyi düşünün,bunu doğaya zarar vermeden çözmek önemli sorun Türkiye'de...Ucuz çözüm için portatif wc bile sizin düşündüğünüzden daha doğru çözüm.

Teşekkürler sayın Armes,özellikle doğa hassatiyetiniz çok önemli.
Ben normal klazet derken daha geniş ayrı bir depo olarak düşünmüştüm.ama ağırlık konusu kafamı karıştırıyor.
sizin önerdiğinize benzeyen ama rezervuarı olmayanların fiyatı daha makul.Belki bir süreliğine onu kullanabiliriz diye düşünüyorum.
selamlar.:smiley:

Öncelikle aracınız ve amacınız hayırlı olsun, şayet elinizden iş geliyorsa normal portatif wc yi kasetliye çevirebilirsiniz. ağırlık konusuna takılıyorsanız, seramik wc veya marin tipi wc kullanmamanızı öneririm, seramik ağırdır diğeride bol su ister.

Aka' Alıntı:
Öncelikle aracınız ve amacınız hayırlı olsun, şayet elinizden iş geliyorsa normal portatif wc yi kasetliye çevirebilirsiniz. ağırlık konusuna takılıyorsanız, seramik wc veya marin tipi wc kullanmamanızı öneririm, seramik ağırdır diğeride bol su ister.
1-portatif wc (ne kast ediliyor bilmiyorum) kasetliye (bundan da kast edilen nedir bilmiyorum) nasıl çevrilir ? Lütfen açıklarsanız biz de bilgilenmiş oluruz.
2-Seramik wc nedir acaba?
3-Marin tip wc , karavan dünyasında sadece Türkiye'de görülen bir uygulamadır. Boşaltma problem olur. Amma ben ıssız bir yere çeker pompanın düğmesine basar (maceratör) yolun kenarına boşaltırım derseniz bilemem ? Bu tür uygulama ancak ne pahasına olursa olsun maliyetleri düşürmek için karavan imalatçıları tarafından uydurulmuş bir uygulamadır. Dünyanın hiçbir gelişmiş ülkesinde karavan wc lerinde uygulanmamaktadır.

Aka' Alıntı:
Teşekkürler sayın Aka,
topiğinize baktım,çok üst düzey işler çıkarmışsınız.
beceri konusunda sizden öğreneceğimiz çok şey olacak.
selam ile.

tokalak' Alıntı:
1-portatif wc (ne kast ediliyor bilmiyorum) kasetliye (bundan da kast edilen nedir bilmiyorum) nasıl çevrilir ? Lütfen açıklarsanız biz de bilgilenmiş oluruz.
2-Seramik wc nedir acaba?
3-Marin tip wc , karavan dünyasında sadece Türkiye'de görülen bir uygulamadır. Boşaltma problem olur. Amma ben ıssız bir yere çeker pompanın düğmesine basar (maceratör) yolun kenarına boşaltırım derseniz bilemem ? Bu tür uygulama ancak ne pahasına olursa olsun maliyetleri düşürmek için karavan imalatçıları tarafından uydurulmuş bir uygulamadır. Dünyanın hiçbir gelişmiş ülkesinde karavan wc lerinde uygulanmamaktadır.

Oğuz bey ben de medeni dünya ile aynı düşünüyorum.
Çevre önemli.

Sayın Tokalak,
bu başlıkta yazdığınız için buradan ve az çok tecrübeli bir karavancı sayıldığım için açıkça cevaplayım.
Portatif wc, şu marketlerde satılan ve atık deposu kendine kilitli olan wc dir, seçenekleri ise 10Litre atık yada 15LT yada 20LT gibidir, yani atık haznesi seçenekleri vardır.
Kasetli wc leri sanırım biliyorsunuzdur. wc kısmı araçta kabin içinde sabit, atık kasedi çıkarılabilir olanlar.
Seramik wc ler evde kullandıklarımız, bir çok araçta bunlar mevcut. bunların kullanımındaki en büyük zorluklardan biride ağırlığının yanı sıra wc nin araç içinde monte sıkıntısıdır, hiçbir seramik wc monte edildiği gibi durmaz hatta sık sık bakımları yapılmazsa yerinden çıkıp ( yol bulursa ) araç içinde gezintiye bile çıkabilir.
Marin wc ler, dediğiniz gibi ismi üstünde sadece marin kullanım içindir, karavanlarada takılır hatta birçok yerli marka olan şirketlerde zamanında bunları kullanmışlardır, fakat marin wc ler maalesef bol su ister, her seferde 4 litre gibi , elbette aksini idda edenler çıkacaktır fakat ( bu imalatçı verisidir ).

Bir ekleme
Karavanda yapılabilecek en doğru iş , Kasetli wc kullanmaktır, "" Ben wc deposunu 100 küsur LT yaptım istediğim yerde basarım düğmeye boşaltırım "" derseniz bu tamamen hayaldir, böyle bir olay yok, birçok yerde bırakın depo açmayı kasedi dahi boşaltamazsınız.

Aka' Alıntı:
internette sipariş üzerine bu camı üretenler var, linkini bulamazsanız yardımcı olabilirim, burada size tavsiyem, cam ne tür olursa olsun fakat özellikle oturma gurubuna hitap eden camınızı büyük tutun derim, kışın kendinizi kümeste değil balkonda gibi hissedersiniz.

Read more: http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=83928.120#ixzz2nZc2cW00

Sayın Aka,
büyük düşünüyorum ama taşıyıcı kalın saçlar var,kesmem gerekecek,tedirgin oluyorum onun için.
Allah korusun kazası var belası var.

DVC00059.JPG

Kolaylıklar dilerim ;D

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,905
Kayıtlı Üye Sayımız
166,706
Kaydolan Son Üyemiz
Ayhnn

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR