İtalya Turu Hk. Yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Freud Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,126

Freud

Living life
Yer
İstanbul
Öncelikle merhabalar, ismim Can, 19 yaşındayım ve arkadaşımla birlikte yaklaşık bir ay sonrası için İtalya turu yapmayı planlıyoruz. Ben bulgaristan vatandaşı da olduğum için bulgaristan pasaportum var ve ülkeler arası geçişlerde sorunum yok. Arkadaşımın da yeşil pasaportu var.

İtalya'ya gidiş ve dönüş için Aitalia firmasının 25 yaş altı gençlere yaptığı indirimli uçuşları seçtik. Henüz biletleri almadık fakat en ucuz ulaşımın onlarla olacağını düşünüyoruz. En ucuz biletler Milano'ya mevcut, zaten gidiş olarak da Milano'yu istiyoruz. Gidiş-dönüş uçak bileti kişi başı 390 TL.

Gezeceğimiz yerler için ilk başta Venedik, sonrasında ise Floransa ve Roma'yı düşünmüştük ancak Roma çok aşağıda kaldığı için Roma gezisini başka bir zamana sakladık. Şimdilik Milano, Venedik ve Floransa'yı düşünüyoruz. Ancak İtalya'yı fazla bilmediğim için gezecek yerleri henüz net olarak planlayamadım. İnternette daha önce İtalya'yı gezip görmüş kişilerin rotalarına uyarak gezmemiz gerektiğini düşündüm. Edindiğim bilgilere göre gezime dahil etmem gereken yerler şöyle:

-Göller bölgesi
-Cinque Terre
-Portofino
-Garda Como

daha sonrası içinse Floransa ve Pisa...

Bu sıralamayı tam olarak nasıl yapmalıyız?
Gezi süresi biraz esnek olabilir, yani bir hafta ila 2 hafta arası orada kalabiliriz. Bu yerleri alelacele değil de rahat rahat gezip görmek için yeterli süre nedir? Bir şehirde kaç gün kalmalıyız?
Dediğim gibi, İtalya'ya daha önce gitmedim ve bu da benim ilk defa ebeveynlerim olmadan ve tur şirketlerinden bağımsız ilk seyahatım olacak, bu yerleri gezmek için en iyi ulaşım türü nedir?
19 yaşındayım, internetten baktığım araba kiralama şirketleri 21 yaş altı kişilere araç kiralama seçeneği göstermiyor. 19 yaşında İtalya'da araç kiralayabilir miyim?

Gezimizi minimum harcamalarla bitirmeyi umuyoruz, bu yüzden bulabileceğimiz en ucuz otellerde kalacağız. Örneğin: Milano'da gecelik 45 dolara iki kişilik otel odası gördüm. Konaklama için bundan daha uygun önerileriniz var mı?

Yazdıklarımla ilgili olarak yorum ve görüşlerinizi bekliyorum, uçak gidiş gelişi ile ilgili bildiğiniz gençlere indirim yapan başka firmalar da varsa benimle paylaşırsanız çok mutlu olurum. Tüm yorumlarınız için şimdiden çok teşekkürler, sevgiler.

Etiketler
Ynt: İtalya Turu Hk. Yardım

Ben size konaklama icin oteller yerine hostellari oneririm. Ogrenci oldugunuzu ve minimum butce ile geziyi bitirmek istediginizi dusundugumde daha iyi bir secim olur. Hostel diyince gozun korkmasin. Bir cogu oldukca iyidir. Ornegin benim gecmiste kaldigim bazi hostellarda bize kitli dopalar vermislerdi. Temiz, utulenmis ve paketlenmis carsaf ve yorgan, yastik kiliflari bu dolaplardaydi. Yatagini kendin yapiyorsun ama kesinlikle temiz. Esyalarinida dolaba kitledikden sonra bir sorun olmuyor. Zaten sizin gibi dusuk butce ile gezen bir cok milletten insan ile tanisip arkadasliklar gelistirebileceginiz bir ortam oluyor hosteller.

Kesinlikle onceden yer ayirtin. Hostellarda bile yaz sezonunda yer bulamazsiniz. Gideceginiz yerlerdeki hostellara internetten bakip ayirtabilirsiniz. Bunun icin asagidaki sitelere bakabilirsiniz.

http://www.hostels.com
http://www.hostelbookers.com
http://www.booking.com/hostels
http://www.hostelworld.com

Araç kilalamak mümkün değilse, interrail bileti düşünebilirsiniz. Belki Portofino olmaz ama Trenle ulaşabileceğiniz yerlere tek biletle gidebilirsiniz. :smiley:

Milano başlangıç,göller,como, garda ,Venedik,Bologna,Floransa,dedinizmi size Toscanada Siena,san gimigiano,dönüşte Pisa ,Milano önerebilirim.Şehirler arası ulaşım hızlı trenler vasıtası ile kolay diye duymuştum .Size ne kadar yararı olur bilemem ancak karavanımla tersinden yaptığım gezi notları bu başlıkta bir gözatın isterseniz.http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=97275.90

Milano Venedik arasını hızlı trenle yaklaşık 150 dk.gibi bir sürede gitmiştik, bence 2 genç için en uygun ulaşım şekli toplu taşımadır. Araç kiralamanın maliyetinin üstüne yakıt+otopark+ücretli yollardan geçişi de eklemenizi öneririm. Gezinizden önce gideceğiniz göreceğiniz yerler hakkında detaylı bilgi sahibi olmaya çalışın. (İnternette ve büyük kitapçılarda bu bölgelere gezi için oldukça fazla kaynak var).Bunları da not halinde yanınızda taşıyın. Unutmayın söz uçar yazı kalır ;)

Hepinize yorumlarınız ve yardımlarınız için ayrı ayrı teşekkür ederim. Hostellarda kalmaya pek sıcak bakmıyoruz çünkü 6-8 kişilik odalarda kalmak iyi gelmiyor bana. Banyoya tuvalete dikkat ederim biraz da titizimdir her gün duş almak, saç yapmak vs. bakınca hostellar yerine otelde kalmak daha iyi. booking.com'da günlüğü 110 TL'ye iki kişilik odalar buldum, 35-40 euroya tekabül eder, hostellarda kişi başı fiyat vereceğimizi düşünürsek hostellardan pek de farklı değil bence. En azından kafamız rahat olur. Belki bu konuda biraz geri kafalıyım bilmiyorum :smiley:

Rotayı değiştirmek istediğimizi de belirtmek isterim. İlk başta biraz da 'gitmişken görmeden gelmeyelim' tarzında bakıyordum olaya fakat şimdi bakışlarım daha da değişti. Gidip İtalya'ya sadece tarihi yerleri gezip gelmek değil de orada bir vatandaş gibi de birkaç gün geçirmek istiyorum. Ne bileyim, örneğin Floransa'da ve Milano'da birer boş günüm olacak, ben yürümeyi seven bir insanım, bomboş bir gün kafam nereye istiyorsa gideceğim, güzel bir mekan olmak zorunda değil, sadece amaç gezmek dolaşmak farklı yerler görmek. Olaya bu şekilde baktığımda birkaç yeri kafamda eledim.

Şimdiki planımız şu şekilde:

Uçakla Milano'ya varış

Milano(3 gün)
Venedik(2)
Cinque Terre Bölgesi günü birlik
Pisa(1)
Floransa(2)
Roma(2)

Trenle Milano'ya dönüş, havaalanı ve eve dönüş vakti...

Evet olabilir :smiley: Cinque Terre'yi günü birlik gezmemiz hakkında ne düşünüyorsunuz? Çok yorucu olur mu acaba? Cinque Terre'de bir gün kalmak için plan yapmıştım fakat kasaba merkezlerindeki oteller bizim için pahalı. Diğer oteller ise kasabalara 7 ila 10 km uzaklıktalar. Şehir gibi ulaşım kolaylıkları olsaydı kalabilmek uygun olabilirdi fakat yeşilliğin içerisinde tek bir yol gözüküyor Google Earth'te. Pek mantıklı bir olay gibi gelmedi bana

Biz eşimle birkaç kez İtalya'da araç kiralayıp gezdik, benim önerim minik bir araç kiralamanız ve istediğiniz gibi gezmeniz. Parasız yollardan giderseniz maliyetin trenle ulaşımdan fazla olmayacağını düşünüyorum ayrıca araba büyük rahatlık oluyor. Roma için bence de 2 gün az, eğer bizim gibi çok severseniz 3 gün de yetmez ama hiç yoktan iyidir, Milano'dan Roma'ya bir gün aktarın bence. Cinque Terre'deki beş köyün beşini de aynı gün gezmeniz çok zor olur ama araba kiralarsanız köylere yakın bir yerde konaklayıp, günübirlik git gel yapabilirsiniz, ya da tek günde mesela iki-üç köy seçin (Vernazza, Monterosso, Riomaggiore olabilir). Şunu da eklemesem olmaz, bu köyler akşam ışıklanınca ayrıca güzel oluyor, sıcak olmasına rağmen, rüzgar da olduğu için yaz akşamları sahilde oturmak, dondurma yemek vs çok keyifli, biraz bütçe ayırıp kalırsanız seversiniz bence. Onun dışında Siena'ya bence de mutlaka gitmelisiniz. Konaklama için www.airbnb.com'dan "entire place" seçerek, bütçenize göre minik stüdyolar kiralayabilirsiniz tabi kalmış mıdır bilemiyorum, erkenden kiralamak lazım genelde.

fatmaank' Alıntı:
Biz eşimle birkaç kez İtalya'da araç kiralayıp gezdik, benim önerim minik bir araç kiralamanız ve istediğiniz gibi gezmeniz. Parasız yollardan giderseniz maliyetin trenle ulaşımdan fazla olmayacağını düşünüyorum ayrıca araba büyük rahatlık oluyor. Roma için bence de 2 gün az, eğer bizim gibi çok severseniz 3 gün de yetmez ama hiç yoktan iyidir, Milano'dan Roma'ya bir gün aktarın bence. Cinque Terre'deki beş köyün beşini de aynı gün gezmeniz çok zor olur ama araba kiralarsanız köylere yakın bir yerde konaklayıp, günübirlik git gel yapabilirsiniz, ya da tek günde mesela iki-üç köy seçin (Vernazza, Monterosso, Riomaggiore olabilir). Şunu da eklemesem olmaz, bu köyler akşam ışıklanınca ayrıca güzel oluyor, sıcak olmasına rağmen, rüzgar da olduğu için yaz akşamları sahilde oturmak, dondurma yemek vs çok keyifli, biraz bütçe ayırıp kalırsanız seversiniz bence. Onun dışında Siena'ya bence de mutlaka gitmelisiniz. Konaklama için www.airbnb.com'dan "entire place" seçerek, bütçenize göre minik stüdyolar kiralayabilirsiniz tabi kalmış mıdır bilemiyorum, erkenden kiralamak lazım genelde.

Yorumunuz için çok çok teşekkür ederim. Verdiğiniz site işime çok yarayacak gerçekten ucuza kalınacak yerler var. Sanırım otel veya hostel aramaktansa oda kiralama çok daha mantıklı. Ben de bunu düşünüyordum fakat böyle bir site olduğu hiç aklıma gelmemişti :smiley:
Daha düşük bütçeli konaklama fırsatımız oldukça araba da kiralayabiliriz ve doğal olarak da seyahat süremiz artar. Yorumunuz için tekrardan teşekkür ederim. Sevgiler...

Merhaba, 2013 Haziran ayında Cinque Terre'de idim.Bu köylerden özellikle Manarola ve Rio Maggiore 'yi tavsiye ederim.Ama diğer köyleri de atlamayın derim.Günübirlik gezi sıkıntı yaratır.Araba ile bu köylere gitmeyin tren çok ekonomik olur.Zira otopark ücretleri çok yüksek.(Ben Rio Maggiore'de 4 saat için 17 Euro verdim.) Köylerde oteller pahallı ise -ki pahallıdır- konaklama için çok yakında olan La Spezia daha ekonomik tercih olur.La Spezia'dan bu köylere çok sık tren seferleri var. (Zaman tarifesini çözmek için biraz zaman istiyor.!) Rio Maggiore ile Manarola arasında çok güzel bir sahil yolu var yürümeyi seviyorsanız 30 dakikanınızı bu yola mutlaka ayırın.Manarola'da deniz ürünlü makarna yemeyi ve ev yapımı beyaz şarap içmeyi ihmal etmeyin.
İyi geziler.

Merhabalar Güzargahiniz cok güzel , Arac kiralarsaniz daha rahat gezersiniz. Milano, Venedik, Verona, Garda Gölü oradan Cinqa terrra da aracinizi ilk Köye Park edin. Günü birlik Tren bileti alin Günler uzun oldugu icin rahatlikla endi mindi yapip bu Köyleri rahatlikla gezebilirsiniz. Yükseklere cikip da Fotoraf cekmeyi ihmal etmeyin :smiley: sonrada Florenze dogru sallanirsiniz :smiley: Sonrasi arka arkaya Pisa, Siane Güzel yerler.

iyi geziler dilegiyle

Eger araba kiralayacaksaniz kiralama sitelerinden birde van cinsi (Fiat Doblo gibi) araclara bakmanizi oneririm. Genelde bu tarz araclarin kiralari daha ucuz olur. Kamp malzemleriniz varsa aracin arkasina serip rahat rahat dilediginiz yerde uyuyabilirsiniz (havali mat, battaniye ve uyku tulumu mukemmel uclu). Bu otel masraflarindan kismaniza yardimci olur. Ornegin her gun yerine 2 gunde yada 3 gunder 1 otelde kalabilirsiniz. Yalniz mevsim onemli eger geziyi Temmuz-Agustos dusunuyorsaniz aracta yatilmaz (biz Eylul de yapmistik sorun olmamisti).

Ikinci bir tavsiyemde bir sehre varmadan haritaya iyi bakin. Harita okumayi ogrenin. Sehre yuruyus mesafesinde ama park ucreti olmayan yerlere park edip yuruyun. Cok buyuk sehirlerde sehrin merkezine kadar aracla gitmek zor olabiliryor. Ayrica trafik ve otopark parasida cabasi. Halbuki 1-2 km otede araci biraktiginizda hem gezerek sehre taniyorsunuz, hem zamaniniz size kaliyor, hemde otopark ucreti vermemeniz cabasi.

Melih bey size katiliyorum, biz gezerken kaldigimz yerlerde Gencler araclariyla gelip bizim Karavanin yaninda yatiyorlar. Sabahda kalkip Kahvalti yapip gidiyorlar.Böylece bütce fazla zorlanmiyor.Sehir merkezine yakin Parklar dediginiz gibi ucuz ve gezerek merkeze eniyorsunuz, yeni nesil Naviler Park yerlerinin mesafelerinide gösteriyor, Ben Karavanimda kullaniyorum rahat oluyor.

Selamlar

Ben iki yıl önce milanodan araba kiralayıp verona venedik bologna roma floransa siena pisa lucca portofinoyu gezip tekrar milanodan uçakla dönmüştüm.araç kiralamanın avantajları şehre biraz uzak otellerde uygun fiyata kalablirsin istediğin yere dilediğin saatte gidersin.maliyeti araçtaki kişi sayısına göre farklılık gösterir .yalnız aracın sorumluğu gezi boyunca omuzlarında bir yük olauşturacak ve kurallarını bilmediğiniz ülkede araç kullanmak sizde stress yaratacaktır.ayrıca yanlış park trafik ihlalleri gibi suçlardan türkiyedeki evinize trafik cezası gelme olasılığıda yüksektir.ben ödedim ordan biliyorum.herkes roma floransa der ama bence enver beyinde dediği gibii siena ve veronada görülmeli portofino küçük bir yer beklentinizi çok yüksek tutmayın

Konaklama konusunda kamp yerlerini de araştırın derim. Bu sene venediğe gittiğimizde vendiğe otobusle 10 dk mesafede bir kampta kaldık. Malzemeniz yoksa kamplarda oda çadırlar veya bungalovlar var. Ulaşım olarlak bence toplu taşımayı kullanın araba kiralarsanız park ücretleri pahalı olduğu için masrafınız artıcaktır.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR