Biz eşimle birkaç kez İtalya'da araç kiralayıp gezdik, benim önerim minik bir araç kiralamanız ve istediğiniz gibi gezmeniz. Parasız yollardan giderseniz maliyetin trenle ulaşımdan fazla olmayacağını düşünüyorum ayrıca araba büyük rahatlık oluyor. Roma için bence de 2 gün az, eğer bizim gibi çok severseniz 3 gün de yetmez ama hiç yoktan iyidir, Milano'dan Roma'ya bir gün aktarın bence. Cinque Terre'deki beş köyün beşini de aynı gün gezmeniz çok zor olur ama araba kiralarsanız köylere yakın bir yerde konaklayıp, günübirlik git gel yapabilirsiniz, ya da tek günde mesela iki-üç köy seçin (Vernazza, Monterosso, Riomaggiore olabilir). Şunu da eklemesem olmaz, bu köyler akşam ışıklanınca ayrıca güzel oluyor, sıcak olmasına rağmen, rüzgar da olduğu için yaz akşamları sahilde oturmak, dondurma yemek vs çok keyifli, biraz bütçe ayırıp kalırsanız seversiniz bence. Onun dışında Siena'ya bence de mutlaka gitmelisiniz. Konaklama için www.airbnb.com'dan "entire place" seçerek, bütçenize göre minik stüdyolar kiralayabilirsiniz tabi kalmış mıdır bilemiyorum, erkenden kiralamak lazım genelde.