İsviçre'de Araç Kiralayacağım Uluslararası Ehliyete İhtiyacım Var mı?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan drares Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 62
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 28,251
Ynt: İsviçre'de Araç Kiralayacağım Uluslararası Ehliyete İhtiyacım Var mı?

Merhaba hasmet bey, ben Dogu Isvicrenin Herisau sehrinde kaliyorum.Sizin geldiginiz yer merkez Isvicre bize tahminen 150 km falan.Güzel bir bölge Zürihe ve Luzerne yakin ve buralar gezmek icin güzel yerler.

Saglikli ve güzel bir Tadil diliyorum.

Selamlar

Etiketler

gezgör' Alıntı:
Merhaba hasmet bey, ben Dogu Isvicrenin Herisau sehrinde kaliyorum.Sizin geldiginiz yer merkez Isvicre bize tahminen 150 km falan.Güzel bir bölge Zürihe ve Luzerne yakin ve buralar gezmek icin güzel yerler.

Saglikli ve güzel bir Tadil diliyorum.

Selamlar
Teşekkür ederim. . .

RÜZGAR' Alıntı:
Haşmet kardeşim,
İsviçre de uzun yıllardır yaşayan eski bir karavancı arkadaşım var.
İsviçre de uzun yıllar oturduğu için bayağı "ciddi" bir arkadaştır.Sanırım bir çok sorularına cevap alabilirsin.
Ben den de çok selam söyle lütfen.

Murat Yavaser (myavaser@gmx.ch)

Rüzgar
Hüseyin bey bu gün Murat beyden cevap geldi. Kendisini daha önce söylediğim gibi Denizatı'ndan tanıyorum. Sizden bahsedince bana aşağıdaki satırlarla cevap verdi;
"1996 yilinda tanidigim, sayin Hüseyin Pelit ve sevgili hayat arkadasi sayin Selma hanim,gezilerime baska boyutlardan bakmami saglamislardi.
Sayet görüsüyorsaniz; o , nazik ve güzel insanlara saygi ve sevgilerimi iletin lütfen."
İyi akşamlar...

dostum otobanlarda hız sınırona dikkat et, trafik kurallarına uy, navigasyon cihazı olmadan kullanma, hiç birtrafik polisi durdurmaz, durdurursa turizimamaçlı gelenlerde yerli ehliyetler gecerlidir. bir sorunla karşılaşmazsın. biz almanya, danimarka, isveç 3000km dolaştık, dir sorunla karşılaşmadık.

Merakla dönüşte paylaşacağınız resimleri bekliyoruz...İyi tatiller ve dinlenmeler....

Haşmet bey...
Ben İsviçre'ye, Belçika plakalı bir araçla Fransa'dan giriş yapmıştım. Gümrük polisi gümrükte pasaportu değil otoyol bileti sormuştu ve kendisi satmıştı. Emin değilim ama sanki orada bulunacağınız zamana göre değişen fiyatlarda bilet almak mümkündü galiba. Fiyatı da maalesef hatırlıyamıyorum.
Size iyi yolculuklar ve iyi eğlenceler.

tasotaso66' Alıntı:
dostum otobanlarda hız sınırona dikkat et, trafik kurallarına uy, navigasyon cihazı olmadan kullanma, hiç birtrafik polisi durdurmaz, durdurursa turizimamaçlı gelenlerde yerli ehliyetler gecerlidir. bir sorunla karşılaşmazsın. biz almanya, danimarka, isveç 3000km dolaştık, dir sorunla karşılaşmadık.
Sn tasotaso66 katkılarınız için teşkkürler. Ben ülkemde de trafik kurallarına uyan bir sürücüyüm. Orada da dikkatli olacağım. Ama umarım bir sürprizle karşılaşmam...

ferdane gül' Alıntı:
Merakla dönüşte paylaşacağınız resimleri bekliyoruz...İyi tatiller ve dinlenmeler....
Ferdane hanım gezenbilir tadında bir gezi yazısı hazırlamayı planlıyorum. Umarım bu güzel gezinin hazzını sizlere de yaşatabilirim...

hiç' Alıntı:
Haşmet bey...
Ben İsviçre'ye, Belçika plakalı bir araçla Fransa'dan giriş yapmıştım. Gümrük polisi gümrükte pasaportu değil otoyol bileti sormuştu ve kendisi satmıştı. Emin değilim ama sanki orada bulunacağınız zamana göre değişen fiyatlarda bilet almak mümkündü galiba. Fiyatı da maalesef hatırlıyamıyorum.
Size iyi yolculuklar ve iyi eğlenceler.
Haldun bey otoyol ücreti (autobahn vignette) kiralık araçlarda, kiralayan firma tarafından araçta bulundurma zorunluluğu varmış, ama kiralama sırasında bunu sorgulayacağım...

ehliyetinizi bir ay süreyle koşulsuz ve sorunsuz kullanabilirsiniz. bir ayı geçecekseniz Turing den ehliyet edinin. isviçrede hız sınırlarına uyun, kimse görmez demeyin mutlaka bir yerlerde sizi fotoğraflayan bir kamere vardır. Aracı oradan kiralayacaksanız zaten yıllık alınmış bir otoban pulu vardır, kendi aracınızla girecekseniz merak etmeyin onlar sizin bir şey söylemenize gerek bırakmadan 45Chf alıp pulunuzuda yapıştırırlar ;D ( benim motorun çaburluğuna yapıştırmışlardı ;D ;D) yaya geçitlerine çok dikkat edin, size yeşil bile yanıyorsa duracak gibi tetikte olun. Yanınıza mutlaka İsviçre frankı alın, Euroya dolara fazla güvenmeyin. Sion-Zermatt tarafına gidecek olursanız ( ki mutlaka gidin ) Zermatt a arabayla girmeye çalışmayın ;). Gruyére peynir, fondue yiyin, eğer seviyorsanız şaraplarından mutlaka tadın. İyi, mutlu ve sağlıklı gezmeniz dileğiyle

Haşmet abi yolunuz açık olur inşallah dönüşte resimleri merakla bekliyor olacakğım Aydındanda yardımcı olacaımız hertürlü konuda koşarız bir telefon yeterli...

assuva' Alıntı:
ehliyetinizi bir ay süreyle koşulsuz ve sorunsuz kullanabilirsiniz. bir ayı geçecekseniz Turing den ehliyet edinin. isviçrede hız sınırlarına uyun, kimse görmez demeyin mutlaka bir yerlerde sizi fotoğraflayan bir kamere vardır. Aracı oradan kiralayacaksanız zaten yıllık alınmış bir otoban pulu vardır, kendi aracınızla girecekseniz merak etmeyin onlar sizin bir şey söylemenize gerek bırakmadan 45Chf alıp pulunuzuda yapıştırırlar ;D ( benim motorun çaburluğuna yapıştırmışlardı ;D ;D) yaya geçitlerine çok dikkat edin, size yeşil bile yanıyorsa duracak gibi tetikte olun. Yanınıza mutlaka İsviçre frankı alın, Euroya dolara fazla güvenmeyin. Sion-Zermatt tarafına gidecek olursanız ( ki mutlaka gidin ) Zermatt a arabayla girmeye çalışmayın ;). Gruyére peynir, fondue yiyin, eğer seviyorsanız şaraplarından mutlaka tadın. İyi, mutlu ve sağlıklı gezmeniz dileğiyle
Sefa bey teşekkürler. Özellikle yiyecek konusunda bilgiye ihtiyacım vardı, yiyenbilirde paylaşacağım :D :D :D

huzzik' Alıntı:
Haşmet abi yolunuz açık olur inşallah dönüşte resimleri merakla bekliyor olacakğım Aydındanda yardımcı olacaımız hertürlü konuda koşarız bir telefon yeterli...
Salih, seyahat sigortasını hala halledemedim. Sizin işyerindeki Pınar hanım bana hala sağlıklı bir bilgi iletemedi. Kayarken düşüp bir yerlerine zarar verirsen sigorta karşılamıyormuş, bunu karşılayacak bir formül arıyorum ::smiley: ::smiley: ::smiley:

Merhabalar Türkiyeden gelenlerin söyledigine göre sosyal sigortalar yurt disininida karsiliyormus.Arasdirmak gerekiyor.Isvicrede yemeklerde yabancilik cekmezsiniz.Et fondü ve peynir fondüyü mutlaka deneyin ama yaninda sarap unutmayin.
Hava bozuk olurda Kayamazsaniz Zürihi,Luzerni ve Verkershausu gezebilirsiniz Bern,de güzelbir sehir. Brinzersee ve Thun ve Interlagen güzel yerler.

Ercan bey notlarıma ekliyorum, teşekkürler. :smiley: :smiley: :smiley:

haşmet abi ilgilendim konu hakkında detaylı bilgi verecekler sende bu bilgileri sitede paylaşırsan daha sonra birilerinin işine yarar belki

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR