Istrancalar / Malepetra Kayaları Off-Road (25 Ekim 2009)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan osiris12 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 17
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,737

osiris12

Ana Kamp
Yer
Kırklareli
Merhaba sevgili off-road dostları.
Size hafta sonu gerçekleştirdiğimiz bir off-road gezisini anlatmak istiyorum.

24 Ekim 2009 Cumartesi günü iki arkadaşımla daha önce uzun ve yorucu yolculuklarla ve yaya olarak defalarca gittiğimiz Malepetra Kayalıkları (Yunanca büyükkayalık) bölgesine gitmeye karar verdik.

Daha geçen yıl aralık ayında yaya olarak yaptığımız yolculukta bu bölgede bir domuz sürüsüyle (30 - 40 civarı) karşılaşmıştık. Domuzlar uzaktan onları ilk farkeden benim çığlığımla durmuşlar (yaklaşık 50 mt. mesafede) ve geldikleri yöne doğru geri dönerek kaçmışlardı. Tabii biz de aksi yöne :smiley:

Çamur ve bozuk orman yolu kayalıkların bölgesine doğru eski bir tali yola ayrılıyor. Bu yol yıllar önce orman kaçakçılarından korumak üzere kum dökülerek kapatılmış olduğundan tamamen off-road hale dönüşmüştü. Üzerinde yer yer ağaç fidanları bile büyümeye başlamış ama genel olarak böğürtlen ve diken çalılıklarıyla tamamen kaplanmış durumdaydı.

Gözümü kırpmadan aracı bu tali yola soktum. Sonradan bu kararın cezasını her tarafı çizilen aracımın pişmanlığıyla ödeyeceğimi bilmiyordum.
İlerlemeyte başladık. Daha 100 mt. gitmeden yolun çok problemli olduğunu anladık. Ama artık aracı geri geri çıkarmak da göze alabileceğimiz bir şey değildi.

500 mt. sonra yıkılmış bir kavak ağacı bize "sizi gidi" der gibi işaret parmağını sallıyordu. Hemen çalışmalara başladık. İnce dalları keserek veya kırarak kalın olanları da sürükleyerek gövdeden ayırmaya çalıştık.
En son kalan dalların üzerinden geçme konusunda Grand Vitaram hiç tereddüt etmedi. Tabii ben de...
3..4 km. sonra Malepetra kayalarındaydık. Ama GV çiziklerle dolmuştu. "Ne yapalım, nasılsa birgün çizilecekti...." demekten başka bir şey gelmiyordu elimden. Arkadaşlarım benden daha çok üzüldüler. Onları teselli etmek de yine bana düştü.

Kayalıklardaki geziler ve fotoğraf çekme sonrası geri dönme şansımız olmadığından yola devam kararı aldık. Nasılsa başka bir yola çıkacaktık.
Yolun bu bölümü kaylıklardan aşağıya tatlı bir eğimle ama doğal olarak sel oluklarıyla doluydu. Aşağıdan gelen su sesi bizi kendine doğru çekti adeta.

En zorlu ve çamurlu bölüm yaklaşık 5 km. daha sürdü ve nihayet artık sabrımızın da tükenişe geçtiği anda orman yoluna kavuştuk.
Biraz sonra harika bir piknik alanı ve şelalerin olduğu bir bölge bize günün süprizini yaşattı.
Burada biraz dinlendikten sonra eski ve sellerle yıkılmış köprüden dolayı kapanan bir alabalık üretme çiftliği ve restoranının yanından geçtik. Buraya da daha önce Sergen köyü yolundan geldiğimiz olmuştu.

Ancak dökülen hafriyatlar balçık çamura dönüşmüştü yol boyunca. Ama GV'nin 4L-Lock modu bizi bu yüzlerce metre devam eden çamurlardan tereddüt etmeden çıkarmayı başardı.
Sergen köyüne gelirken yolumuzu biraz değiştirip gölete uğradık. Sonrası artık on-road .....

Evet sevgili arkadaşlar, bu etabı şiddetle tavsiye ediyorum. Bölgeye gelen arkadaşlara da rehberlik ederim.
Şimdilik bu kadar diyelim. Eklerde bir kaç fotoğrafı paylaşıyorum.
Hoşçakalın.
[attachment=2][attachment=3]

DSC_3791_800.jpg

DSC_3751_800.jpg

DSC_3801_800.jpg

Etiketler
Ynt: Istrancalar / Malepetra Kayaları Off-Road (25 Ekim 2009)

Fotoğraf yüklemede sorun yaşadım. Bir kaç tane daha eklemeyi deniyorum.

[attachment=2][attachment=1]

DSC_3786_650.jpg

DSC_3782_700.jpg

Selamlar,

Paylaşım için teşekkürler, harika kareler çekmişsiniz. Araç çizilmesi ile ilgili üzüntüyü ben de ilk off road denememde yaşamıştım, ama o çiziklerin bir yaşanmışlık belirtisi olduğunu sonradan anladım, artık hangi çiziğin nerede olduğunu biliyorum, her çizik bana bir anı hatırlatıyor, bu yönden çizikleri seviyorum.

Saygılar,

Yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar.
Aslında çiziklere artık çok da fazla üzülmüyorum.
Yaşadıklarımız ve keşif duygusu herşeyin üzerinde.
Saygılarımla...

Rahim Bey güzel gezi olduğu çektiğiniz karelerden belli oluyor. Bölgeyi ve nasıl ulaşılacağı hakkında biraz daha detaylı bilgi vermeniz mümkünmü.
Çizikler yakışmış bence ;)

Gezdiğiniz yer ne tarafa düşüyor? Rotayı izah ederseniz bir ara gezmek istiyorum,tabiki motosikletimle. Teşekkürler.

en iyi arazi aracı bol çizikli olanıdır asfalta yakıştıramıyorum zaten ben bu arabaları onların yeri yağmur çamur kar ağaçlar kayalar vs vs

Istrancaların her yanı ayrı güzel, fotoğraflar ve anlatımınız için teşekkürler ;)

Kartalkayalarının,Güneşli Göl'ün güneyi olsa gerek.Ne dersin Murat ?

Bölge Yenice - Demirköy yolu üzerindeki Kadınkule mevkiinden gidilen bir yer.
Ve evet Güneşligöller ve Kartalkayalar bölgesinin tam güneyi, kuş uçuşu olarak 15 km. kadar.
Daha detaylı olarak en kısa zamanda bilgi vereceğim arkadaşkar. Nasıl ulaşabileceğiniz ve GPS koordinatları ile birlikte.
Şimdilik hoşçakalın.
Hafta sonu gelecek olan karlı sistemi Mahya bölgesinde karşılamaya gidiyoruz.
Dönüşte anlatırım.
Sevgiler ve selamlar.

osiris12' Alıntı:
Bölge Yenice - Demirköy yolu üzerindeki Kadınkule mevkiinden gidilen bir yer.
Ve evet Güneşligöller ve Kartalkayalar bölgesinin tam güneyi, kuş uçuşu olarak 15 km. kadar.
Daha detaylı olarak en kısa zamanda bilgi vereceğim arkadaşkar. Nasıl ulaşabileceğiniz ve GPS koordinatları ile birlikte.
Şimdilik hoşçakalın.
Hafta sonu gelecek olan karlı sistemi Mahya bölgesinde karşılamaya gidiyoruz.
Dönüşte anlatırım.
Sevgiler ve selamlar.
Bölgede hemen hemen gezmediğimiz yer kalmadı o yüzden tahminim doğru çıktı. Emeğinize sağlık,güzel gezi olmuş.Mahya Tepesi'ndeki fotoğraflarınızı merakla bekliyoruz....

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,620
Kaydolan Son Üyemiz
questahotel

SON KONULAR

Geri