İşte Putin'in Nivası

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan agca Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 24
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,818
Ynt: İşte Putin'in Nivası

bu konuyla igili bir anektod vermek isterim arkadaşlar;

Huzurlarınızda Spor Anadol (Özgür Aydoğan, Aydın Demirer) adlı kitapda "koreli hyundai ile anadolun aşağı yukarı aynı zamanlarda (hafızam yanıltmıyorsa anadol daha 1-2 sene daha önce) kurulduğu yazıyordu.biz ford motoru ford lisansı altında üretmişiz,hyundai ise dün (özellikle dün dedim) çinin yaptığı gibi kopya araç üretmişler.bugün ise sonuç ortada hyundai dünya devi son krizle abd de satışları arttı bizim anadolumuz ise....

ayrıca anadolun o zamana göre çok güzel çizgilere sahip spor modelini yapmışlar,hatta yabancı bir ülkeye ithal bile edilecekmiş, son anda vaz geçilmiş.

uçak fabrikası kurduk ürettik hatta sipariş aldık (ref devrim arabaları filmi) ,devrimi ürettik anadol ürettik, anadol Sport Turkish Car ürettik, Böcek isimli buggy tarzı araba ürettik, şu anda ne aşamada bilmiyorum ama her nekadar geç kalınmış olsada kore ile beraber ana muharebe tankı üretiyoruz,hafif muharebe tankları konusundada bildiğim kadarıyla kendikendimize yetiyoruz,aselsan yine aynı şekilde, tübitak natoya taşınabilir kriptolu usb disk tedarik ediyor demekki yapabiliyoruz anadollar hala çalışıyor, hatalı üretide yapmıyoruz.gebzedeki honda fabrikası sıfır hataya yakın bir üretimle çalışıyor eminim Türkiyedeki diğer fabrikalarda öledir, demekki bizim yapamasınız diyenlere biraz asi olmamamız başkaldırmamız yeter.

Etiketler

Nedenini anlamadığım bir şekilde bizi , bazı sektörlerden uzak tutmuşlar. Bunu yabancı güçler isteyebilir kabul ediyorum ama neden bizim yöneticilerimiz buna razı gelmiş kabullenmiş ve teslimiyetçilik yapmışlar anlayamıyorum.

hırslarına yenik düşmüşler,para hırslarına makam hırslarına mevkii hırslarına,pohpohlanmak hoşlanrına gitmiş,yabancılar güzel bir şey yaptıklarında " vay be adamlar yapıyorlar" demişler. o üretilen şeyi alıp incelememişler nasıl yapmışlar acaba dememişler,şurasını böle yapsalarda dıye sorgulamamışlar.ya aslında bu konu okadar uzarki... tabi bu eleştirleri yaparkende ben bile kendimi suçluyorum.27 yaşındayım ama ülkeme ne verdim çözümün bir ucundan tutabildimmi diye sorguluyorum zaman zaman kendimi, iş sadece politikacılarda siyaset yapanlarda yöenticlerde yada köhneleşmiş prosedürlerde,yönetmeliklerlede bizlerde bitiyor.ne kadar o kdar refaha varırız. bu üretim sadece ağır sanyi yada fabrikasyon olarak değil.....

düşünce bazında eleştirdiğimiz amerika en çok patent alan ülkelerden adam evinin bir odasında bir şeyler düşünüyor(abd de bolluktan bu sürecin yavaşladığı gözlemi içerisindeyim şahsen)biz ise yaşam mücadelesi ekmek kavgası derken yaşamda pek çok şeyi kaçırıyoruz.herkes bir komplo teorisi diye atıyorya ortaya yok bop yok keneleri uçakla attılar yok kuş gribi bilmem nereden geldi. benimde teorim şudur:bize hep geçim sıkıntısı ekmek parası gibi kavramalrı empoze ederrek kendimize hiç vakit ayırmamamızı sağlıyor bence buda bizi ruhen çökertiyor.( ama tabi herşeyde güllük gülüstanlık değil).yaşıyamıyoruz hayatı ya bence asıl sorun bu herkes bir şeyler istiyor...... offf amma konuştum ya...

yanılmıyosam ( gazetelerin yalacısıyım ) bu aracın bu haliyle maliyeti 15.000 $ imiş
ve ileriki senelerde niva bi modelini offroad donanımlı olarak standart paketten satışa sunucakmış
adamlar işi biliyo fenada yapmıyolar :smiley:

evet hatta putin turk bir muhabirin sorusu uzerine aracı kullanmasına izin vermiş falan.. buda o fiyatla standart olarka cıkmıs nivalardanmıs

en iyi olmasada gayet başarılı
standart donanımlı 4x4 ler arasında ilk 5 te dir

performans acısından iyi ama donanım acısından ortaya yakın sanırım nivalar

excalibur1333' Alıntı:
Nedenini anlamadığım bir şekilde bizi , bazı sektörlerden uzak tutmuşlar. Bunu yabancı güçler isteyebilir kabul ediyorum ama neden bizim yöneticilerimiz buna razı gelmiş kabullenmiş ve teslimiyetçilik yapmışlar anlayamıyorum.

Bir milletin kaderini yabancılara teslim edip tarih sayfalarında gerileyişimize müsade eden bu yöneticiler, kendilerine muhalefet olanlara vatan haini damgası yapıştırıp işin içinden sıyrılmışlardır... Ne Amerika bizim bu yöneticileri finanse ettiğini saklıyor, ne de bizim bu yöneticiler Amerika tarafından finanse edildiklerini saklıyorlar. Böyle bir pişkinlik, böyle bir haysiyetsizlik görmedim ben...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR