Ynt: İstanbulda Hangi Jeep Özel Servisini Önerirsiniz? Neden?
mauvais' Alıntı:
araç işinin şans olduğunu en az izin kadar bende biliyorum.. 4*4 konusunda olmasa da otomobilden gayet iyi anlayan ve sık değiştiren biriyim..
ben moderatörler uğraşsın, bulsun, anlaşsın bizde hemen oraya gidelim demedim, bu konuyu canlı tutmaya ön ayak olsunlar demek istedim..
diğer yandan
"moderatör bi servisle anlaşır yada önerir, 3 gün sonra kaç para alıyorlar diye yorum yaparız...
siz servise gitseniz 1000 liraya alt takımı yaptırırsınız ben işten anlarım 500 e hallederim..yani fena bi konu..." demişsiniz
yani diyorsunuz ki;
işten anlamazsanız her zaman fazla ödeme şansınız mevcut.. hatta öğrenene kadar ödeyeceksiniz?
peki bu forumun bir diğer amacı da tecrübeleri her konuda paylaşmak sorunları beraber çözmek ise üyeler görüşlerini yazar karar vermek de diğerlerine düşer.
önemli olan hiç bir ustayı / servisi rencide etmemek.
aynen öyle...
yazıcaklarımdan dürüst ve kendini bilen insanları tenzi ederim....
toplum olarak ne yazıkki üç kağıtı seviyoruz, sözde haramı helali biliriz ama yerken değil, toplumumuzun büyük çoğunluğu müslüman, en büyük suçlardan biri de hatta en önemlisi kul hakkıdır...bu kul hakkı ile ilgili neler olduğunu sanırım yazmaya gerek yok, gıybet dediğimiz dedikodu fitne fesat bunlarda ortada, ama elhamdürüllah müslümanız...mesela ben Çorum da yaşıyorum ankarada iyi bilinen bir özel servise jeep marka araçları götürüyorum 4-5 saatlik işçiliğe komik paralar, parçaların nerdeyse geliş rakamlarını ödüyorum, işçiliğinden çok memnunum, hiç sorun yaşamadım, teknik bilgi olarak faydalanıyorum tel açıp, araçlar yapılırken müdahale bile ediyorum, hatta başka araçlar için fikir bile veriyorum zaman zaman, ama aynı servisten memnun olmayanlar var...
yine ankarada burada da yazanlar vardı şu servise git diye... önerilen adam 3 kağıtçı ve fırıldak bunu da ispatlarım,,, ama bu o arkadaşın memnun olmasını engellemiyor, yada kimin ne kadar neden memnun olduğu da önemli....
o nedenledir ki özellikle arızalar konusunda, modifiye konusunda, 2,el araç alımı konusunda.... yardım edebiliceğim konularda yardımcı olmaya çalışıyorum....
bakın size bir olay anlatayım....servisin birine lüx bir mercedes s serisi geliyor arızalanmış...adam aracı bırakıp işine devam ediyor, 2 saat sonra araç sahibi aranıyor aracınız oldu diye, adam aracına atlayıp devam ediyor 2500-5000 arası bi tl ödeyip,,,,iş dönüşünde ankarada kendi yetkili servisine giriyor durumu anlatıyor, araca bi siz de bakın başka problem varsa halledin, bi de yapılan yeri sizde kontrol edin varsa bi sıkıntı aracın yenisini verin diyor, bakıyorlar araçta hiçbir işlem hiçbir değişim yapılmamış....araç sahibine bilgi veriliyor...araç sahibi acuk godaman ve epey sağlam biri ne yazıkki....bizim tamirciyi arıyor...sadece şu nu söylüyor adımı hatırlıyormusun... -evet abi.... bi araştır 30 dk sonra seni arıyorum diyip kapatıyor teli...bi bakıyorlar ki eyvaah ki ne eyvaaah...30 dk sonra tel çalıyor buyur abi...3 saatin var ankaradaki bürom şurası...2,5 saat sonra adamın karşısında bizimki....tek soru var araca ne yaptın...cevap=hiç birşey...nasıl yani, araç nasıl çalıştı...beyinden sandık fişi söktük taktık çalıştı...ver parayı bakiyim...2500 geri alıp...500 lira geri veriyor...bu senin şansın ve benim devam ettiğim için diyor...ve ekliyor eğer başka bişey deseydin senin söylediğin parçayı servisten getirtip senin münasip yerine monte edicektim...