İstanbul'da Hafta Sonları Doğa Yürüyüşleri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan thetis Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 31
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 45,689
Ynt: İstanbul'da Hafta Sonları Doğa Yürüyüşleri

agbilgic' Alıntı:
yürüyüş, istanbul'da ???? *
hele, ekim kasım'da (f. makinası mutlaka, ahh o düşen yapraklar !)

- bahçeköy
- alın elinize bir pusula, çantaya, termos çay/kahve, sandviç, yani nevale
- dalın büyük bent'ten orman içine !
- yolaklardan yürüyün yürüyebildiğiniz kadar !

valla ben belgrad ormanı'nı 20 senede dağ bisikleti ile bitiremedim !alın size yol !

slm. gökhan

* yaw, ben bir de istanbul dışında yaşayanların," istanbul'a dudak bükmeleri" ni hiç hiç anlamıyorum ??
herkesin köyü, kendine güzel !
söylenmez ama, dünyada gördüğüm şehir/köy/bölge yer sayısı ?? 145
bana göre COĞRAFİ olarak,
dünyanın en güzel yeri istanbul !!! üstüne yok .... !!!!!

Kesinlikle katılıyorum :smiley:

En basitinden IOG - İstanbul Orienteering Grubu her pazar antremanlar düzenliyor. Öncesinde kısa bir eğitim de veriyorlar. Kısa, orta ve uzun parkurları var. Alın haritanızı, seçin istediğinizi (tecrübeye göre) yapın bir kaç kere sonra da elinizdeki haritayla istediğiniz yerde yürüyüş yapın (yapalım :smiley:)

Orman'a ulaşım çok basit ve her daim mümkün. sonra... sonrası gelir zaten :smiley:

Etiketler

EEeee.

Un var.
Yağ var.
Şeker var.

Helvayı yapacak ustalar nerede.?

Efe - Güncel - Ayşegül aloo.

TezzMertek' Alıntı:
EEeee.

Un var.
Yağ var.
Şeker var.

Helvayı yapacak ustalar nerede.?

Efe - Güncel - Ayşegül aloo.

Arkadaşlar İstanbul da rota öğrenmek için yavaş yavaş çalışmalar yapıyorum :smiley: mesela kemerburgaz-kısırkaya plajı arasında Belgrad ormanlarında yürüyüş yaptık, aslıdna İstanbuldaki arkadaşlar ile keşif yapıp yada etkinlik yapanların peşine takilıp öğrenebiliriz sonrasında ise biz bişeyler düzenleriz :smiley: Ne dersiniz?

aaaa cevap olarak yazdıklarım çıkmamış :smiley:

arkadaşlar İstanbul'da rota öğrenmeye çalışıyorum, bazı gruplar var, onlarla yürüyüş yapıyorum rota öğrenmeye çalışıyorum, tabii bir kerede olmuyor :smiley: örneğin kemerburgaz dan belgrad ormanlarına giriş yaptık kısırkaya plajından çıktık, yaklaşık 20 km lik bir yol yaptık, aslında kesif yapabilsek, daha güzel yerler bulabilir ve bizlerde ist da birşeyler planlayabiliriz ve eminim ilgili olacaktır ;)

İstanbul içinde Trekking için fazla alternatif yok en yakın yerler Ağva - Hacılı ve belgrad ormanlarındaki yürüyüş yerleri onun dışında trekking yapmak için istanbul'a yakın yerler olarak izmit ve adapazarı var hem parkur zenginliği açısından hemde manzara açısından tavsiye ederim..

https://picasaweb.google.com/105740253688775576719/Agva#

Doğa yürüyüşlerinde de böyle rehberlik yaparsan arkadaşlar ormandan çıkamayacak demektir.
;D

Slm! İstanbul dan katılımlar için Doğa yürüyüşü ve kamp için etkinliklerine nereden ulaşabilirim? Organize olabiliyor musunuz?:smiley:

Merhaba. Ben de kendi başıma ya da küçük arkadaş grubumla hafta sonu trekking yürüyüşlerine çıkıyorum, 10-15 kmlik parkurlarda. Bir etkinlik varsa katılmak isterim ama sanırım İstanbul'da, İzmir'in aksine, etkinlik pek yapılmıyor.

İstanbul gibi insanların haftanın 6 günü tüm gün çalışıp günün stresi ve yorgunluğunu atamayıp pazar günleride avmlerde ve kafelerde soluklanmaya çalıştığı bir şehirden fazla etkinlik beklememek gerek. En güzeli çantanızı hazırlayın google mapsi açın ordan kendinize rastgele bir güzergah belirleyip yola koyulun, doğada doğaçlama yaşamak yürüyüş yapmak neyle karşılaşacağımızı bilmediğimiz için bizde adrenalin hormonu salgılanıp duyularımızı daha iyi kullanabilmemizi ve sonunda başardıktan sonra tatlı bir mutluluk ve huzur hali bulmamızı sağlayacaktır. Organize olmak istiyorsak herkes yapacağı etkinliği buraya açsın gören gelebilir.

merhaba amatör bir gezenbilir takipçisi ve trekking çi olarak cumartesi günü hava şartları elverirse şamlar köyü tabiat parkı ve baraj çevresinde yürüyüş yapmayı planlıyorum, bölge hakkında bilgisi olanlardan ve organize edebileceklerden yardım alabilir miyim?

yuzuf55' Alıntı:
merhaba amatör bir gezenbilir takipçisi ve trekking çi olarak cumartesi günü hava şartları elverirse şamlar köyü tabiat parkı ve baraj çevresinde yürüyüş yapmayı planlıyorum, bölge hakkında bilgisi olanlardan ve organize edebileceklerden yardım alabilir miyim?

Üzgünüm.

İstanbul benim çöplüğüm değil ne yazık ki.
:(

dostum dediğim gibi bizim rota değişti, asıl planım şamlardan kamp yaparak ilerlemekti ama malesef olmadı. Onun dışında göktürk göleti hariç diğer göletlere bakabilirsin, şamlarda sultanlar yolu diye bir güzergah varmış forumdan bir abimiz oraya her yıl düzenli geziler hazırlıyormuş, istersen onunla bir iletişime geç: www.gezenbilir.com/index.php?topic=101885.0

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,623
Kaydolan Son Üyemiz
kalyoncusenol@gmail.

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.