İstanbul'a Yakın Kamp Alanları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Kapitan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 22
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 108,879

Kapitan

Kamp I
Yer
Kadıköy
Web
www.geceyuruyucusu.com
Merhaba arkadaşlar,

Şehirden biraz olsun uzaklaşmak ve doğanın ortasında kamp yapmak benim için vazgeçilmez bir tutku. Kamp alanlarından pek hoşlanmıyorum ve rahat ulaşılabilecek, köylülerin yada jandarmanın rahatsız etmeyeceği bölgelerde çadır atıyorum.

Bu konuda, İstanbul ve yakın çevresinde bu şekilde kamp yapılacak yerleri biraraya getirelim istedim.

Benim bildiğim/gittiğim kamp yapılabilecek yerler:

- Adalar (Aslında kamp yapmak yasak, ayrıca h.sonu aşırı bir kalabalık oluyor. Sonbahar ve ilkbahar döneminde haftaiçi gidilebilir. Adanın arkasında orman içlerinde herkesin kolayca ulaşamayacağı çok güzel yerler var. Çadırı da akşamüzeri kurarsanız bir sıkıntı yaşamazsınız)
- Tavşanlı - Mollafenari civarları. Bu bölge Gebze Organize Sanayi bölgesi'nin daha ilerileri olarak tarif edilebilir. Yada çoğunuzun bildiği Ballıkayalar mevkii'nin yukarıları. Bu bölgede çok güzel ormanlık alanlar mevcut. Kimse rahatsız etmeden rahatça takılabilirsiniz.
- Şile yolu üzerideki Hacılar köyü civarları. Dere kenarında kamp yapılabilir. Jandarma yada köylülerden çok uzakta olmasa da mekan olarak görülmeye ve konaklanmaya değer.
- Ömerli Barajı civarı. Aslında hem kalabalık olma riski yüksek hem de şehir gürültüsünden çok uzakta değil. Ben pek tercih etmesem de giden çok.

Katkılarınızı bekliyorum.

Etiketler
Ynt: İstanbul'a Yakın Kamp Alanları

Ben Şile den geçip devam ettiğinizde ulaşabileceğiniz Akçakese yi tavsiye edebilirim. Deniz kenarı veya denize yakın yamaç alanlardaki düzlüklerde rahatlıkla çadır kurubilirsiniz. Veya ücret karşılığı Woodyville denen ağaç evlerden oluşan şirin bir tesisin içinde gösterdikleri alanda çadır kurma imkanı mevcut.

Paylaşımlarınız için teşekkürler gerçekten faydalı bilgiler özellikle uzun zamandan beri istanbul yakınında kamp kurabileceğim güzel sakin kamp alanlarını araştıyordum ancak pek tatmin edici bilgiler bulamamıştım en kısa zamanda gidip gezicem:smiley:

bana para verip kalınan kamping alanları anlamsız geliyor. kamp gibi olmuyor bence. kamping karavancılıktan yelkencilikten ayrı bişi =)
şileye doğru ağvaya gideriz biz herzaman. nehir kenarından ilerleyince cok güzel kum bir alan var. nehir kenarına cadır kurulabilir.

Ben kamp yapmayı çok severim,ama şartlar beni kasıp kavuruyor.paylaşımda çok hoşuma gitti ve ben bu cumhuriyet yürüyüşünde bir fotorafçı ile tanıştım,iyiki bu güzel formu ama söylemiş,şimdiden teşekkürler vede hepinize.
ben yeni üye oldum,ama kamp için söyleyeceğim;bir taka kiralayıp burgaz ile heybeli arasına demirleyip,kamp yapmak. HAFTA SONLARI

Şile ilçesine bağlı Esenceli köyünde gölün (Ömerli Barajı) kenarında kamp yapılabilecek birkaç nokta var biz en ideal olan yere çadırları kurup güzel bir kamp yaptık 1.5 ay kadar evvel. Hem suya yakın hemde ormanlık bir yer olması ve sessizliği nedeni ile tavsiye ederim

tayakadın ve terkoz tarafları bencede güzel
ben gecenlerde bi arkadaşımla gittim
eski kömür ocaklarında hafif bi offroad yaptık arkasından güzel bi manzaraya karşı cadır kurduk ama acil bi durum yüzünden kalamadık döndük
buruna gittikçe güzelleşiyo ve kamp olanakları artıyo

Değerli kampçılar İstanbul'a Yenikapı'dan Deniz Otobüsü ile 02:00 saat mesafede Balıkesir/Bandırma/Erdek Düzler Mevkii Ant Kamp mükemmel bir yer, 20 dönüm denize sıfır 40-50 yıllık fıstık çamları ile kaplı çok güzel bir kamp yeri. Resimlerini aşağıda ki space adresimden görebilirsiniz. Mutlu ve güzel kamplar dileğiyle.

DSC00026.jpg

DSC00028.jpg

güzel ama yinede ben insan eli deymemiş daha tenha yerleri seviyorum
hani filmlerde böle çiftler göl kenarına kampa gibi
öle aktiviteler bana da cazip geliyo

fastjunkie' Alıntı:
bana para verip kalınan kamping alanları anlamsız geliyor. kamp gibi olmuyor bence. kamping karavancılıktan yelkencilikten ayrı bişi =)
şileye doğru ağvaya gideriz biz herzaman. nehir kenarından ilerleyince cok güzel kum bir alan var. nehir kenarına cadır kurulabilir.

hocam bana şurası hakkında bi' bilgi verirsen makbule geçer.. kamp yapacak yere ihtiyacım var şile tarafında da..

Kocaeli izmittede kamp kurulacak çok yaylalar var istanbula 30 dakikadır

atlayın arabaya tekirdağ şarköy arası sahil şeridinde mükemmel yerler var hem dağ hem deniz ne isterseniz var kısacası ;)

Arkadaşlar sözü geçen kampinglerin çoğu kapanmış ya da hakkında yeterli ve güncel bilgi yok. İst çevresinde çadırımı kuracağım bir kamping arıyorum netten o kadar araştırdım sadece Mıstık Kamping'i bulabildim ::smiley:

Çaylak:)' Alıntı:
Arkadaşlar sözü geçen kampinglerin çoğu kapanmış ya da hakkında yeterli ve güncel bilgi yok. İst çevresinde çadırımı kuracağım bir kamping arıyorum netten o kadar araştırdım sadece Mıstık Kamping'i bulabildim ::smiley:

Geçen sene araştırırken şöyle birşey bulmuştum ama güncelmidir bilmiyorum
http://www.geziyorumlari.com/index.php?option=com_jreviews&task=listcategory&section=7&cat=67&dir=14&order=rdate&start=0&Itemid=161

İstanbula çok yakın olmasa da geçen sene Kabatapedeki(Çanakkale) kamp yerine gitmiştik.
4-5 saat sürüyodu sanırım yol. İlgilenirseniz bilgi verebilrim

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR