İstanbul'a yakın kamp alanı tavsiyesi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atalaytugel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 32,914

atalaytugel

Yeni Üye
Yer
Malmö/İsveç
Arkadaşlar merhaba
Malum deniz sezonu yavaş yavaş kapanıyor. Biz de servis botumuzu topladık ve şöyle haftasonu bir yerlerde hem botumuzla açılıp balık tutalım hem de kamp yapalım diyoruz. Fakat en uygun yerler hakkında bir bilgimiz yok. Bu yüzden de İstanbul'a yakın en uygun yer tavsiyelerinizi yazarsanız sevinirim.

Etiketler
Ynt: İstanbul'a yakın kamp alanı tavsiyesi?

Ben hiç gitmedim. Ancak Kerpe' den bahsedilir. Kandıra' dan Kefken' e giderken biraz solda kalan bir koy. Tabii havayı iyi kollamak lazım. Malum Karadeniz.

Balık için botla açılmak nasıl olur bilmiyorum ama kamp alanı olarak ilk akla gelenler Şle tarafı Sahilköy'de Kampistanbul ( http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=61738.0) ve Kabakoz'da The Cozz(http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=61756.0 ).

kandıra kefken çok dalgalı olabilir.normal sezonda bile dalgalı oluyor.Botla balık için kartal veya pendik'den marmaraya açılabilirsiniz.

Burgaz ada nın arka tarafındaki kalpazankaya koyunda kamp atabilirsiniz. Çam ağaçlarının bitimi hemen deniz kamp yapmaya çok müsait rüzgar almaz kuytudur ; genelde üniversiteli gençler çok tercih ediyor küçükte bir mağrası, tepe tarafındada mükemmel otantik bir restoranı var ( çupra + rakı keyfi mükemmel ) ;) birde mağrayı unutmamanız lazım. Mekan gayet sessiz ve sakin

Tavsiyeler için teşekkürler arkadaşlar. Burgazada zaten her haftasonu gittiğim ve heryerini bildiğim bir yer. Ben biraz daha göl gibi alternatifler düşünüyorum. Arabayla gidebileceğimiz botumuzu şişirip hemen suya atabileceğimiz ve aynı zamanda çadır kurabileceğimiz bir yer arıyoruz. Yani herhangi bir göl tavsiyeniz var mı arkadaşlar?

merhaba, var mı bir göl kenarı, atalay bey bulabildiniz mi?

Ömerli Barajının, Kurtdoğmuş kıyıları (Emirli Köyünün Karşı Kıyısı), pek bilinmediğinden hafta içi ve hafta sonu pek kalabalık olmaz. Sessiz ve sakin kamp yapmak için uygundur. Cuma-Pazar arası 3 günük kamp planlarında, cuma gecesinden yemleme yapmak sureti ile sazan balığı avlanabilir.

Mevcut kamp noktaları, temel ihtiyaçların sağlanması açısından uzak kaldığından, tedarikli gidilmesinde fayda var. İçme suyu, kaynak vs. bulunmamaktadır. Su kenarları pek ağaçlık olmadığından, güneşten korunmak için mutlaka şemsiye bulundurulmalı yada ağaç dallarından ve yapraklarından çardak yapılmalıdır.

Gece kurbağa sesinden kendi konuştuğunuzu duyamazken, yanınızda kulak tıkacı götürmenizi tavsiye edrim. Sabah 4-5 arası gölün üzerini kaplayan sis örtüsü görülmeye değer.

Bu bölge hakkında merak ettiklerinizi sorabilirsiniz.

37735_141231315895374_100000255197077_331463_6964638_n.jpg

merhaba atıf bey,

biz bir de bot alıcaz yanımıza, gölün durumu nedir, temiz midir? yüzmeye uygun mudur?

balık durumu nasıl, yanımıza birşeyler almadan balık tutarak 2 gun gecirebilir miyiz acaba?

bu sıralar gitmeyi planlıyoruz, çadırda yorgan, battaniye bulundurmak gerekir mi?

pisadam' Alıntı:
merhaba atıf bey,

biz bir de bot alıcaz yanımıza, gölün durumu nedir, temiz midir? yüzmeye uygun mudur?

balık durumu nasıl, yanımıza birşeyler almadan balık tutarak 2 gun gecirebilir miyiz acaba?

bu sıralar gitmeyi planlıyoruz, çadırda yorgan, battaniye bulundurmak gerekir mi?

Merhaba;

Göl, yüzmeye uygundur. Dibi balçıktır nihayetinde, belden yukarı açılmak tehlikeli olabilir. Sadace balık tutarak yiyecek temin etmek oldukça zor olacağından, yanınıza bol miktarda konserve yiyecek almanızı tavsiye ederim.Gölde yoğun miktarda israil sazanı, nadiren aynalı sazan denk gelir. Yalnız olta bırakılacak nokta, birgün önceden yemlenmelidir. Yemleme için mısır küspesi ve konserve mısır kullanmak uygundur. Mısır küspesi yemcilerden tedarik edilebilir. Mısır küspesi, su ile ıslatılıp hamur kıvamına getirildikten sonra,içerisine konserve mısır taneler karıştırılarak, avuç içi büyüklüğünde toplar haline getirilir. Bu toplar güneşte kurutulup sert bir hal alınca, olta bırakılacak noktalara rahatça atılabilir. Bu teknik ile yemleme sapanına veya roketine ihtiyaç kalmaz. Suya atılan bu toplar düştüğü noktada çözünür,küspenin yaydığı koku balığı çeker,ortada kalan mısır taneleri balığa yem olur.Yemlemenin ertesi günü atılacak oltada sazan yayı kullanmak en etkili teknik olacaktır. Yaya, aynı küspeden hazırlanan hamur basılır,yaydan çıkan iğnelere ise mısır taneleri takılır. Oltanın kıyıdan 5-10 metre ileriye atılması kafidir. Bu avda bot kullanmanıza gerek yoktur. Beklemeli bir avdır. Yeri gelir sabahtan akşamakadar tek bir vuruş dahi alamazsınız. Oltanıza çıngırak veya zil bağlayıp bırakın ve kampınızın keyfine bakın. Kısmetiniz varsa eğer balık sizi bulacaktır. Yalnız amatör balıkçılık sirkülerine göre,bir olta takımında en fazla 4 iğne takılmasına yada 1 iğneli 4 adet farklı olta kullanılmasına izin vardır. Bu kaideye uymak tabiki size kalmıştır. Yazlık çadır ve uyku tulumu yeterli olur diye düşünüyorum. Ben ilave olarak üzeri kumaş kaplı şişme yataklardan kullanıyorum.

Ynt: İstanbul'a Yakın Kamp Alanı Tavsiyesi?

Selamlar,

Uzerinden vakit gecmis ama Kalpazankaya konusulmus diye buraya yazmak istedim.
Kalpazankayada kamp atan varsa tecrubesini paylasabilir mi? Ates yakma, cadir kurma, kalabalik, ulasim vs...

Cok tesekkurler

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,691
Kayıtlı Üye Sayımız
166,537
Kaydolan Son Üyemiz
emrecnblat

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR