istanbul'a yakın ıssız kamp yeri önerilerinizi rica ediyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan nerner Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,085

nerner

Yeni Üye
Yer
İstanbul
Web
www.sislimed.com
Merhaba bu forumla tanışalı henüz 2 gün oldu ama 2 aydır kamp yapma planı içerisindeyim çocukluğumda adapazarı doğançay da kamp yapmışlığım vardır kış ve ilkbahar da şimdi sonbahar kış döneminde 4x4 le ulaşabileceğim çok ıssız yerler arıyorum forumda çatalca ormanlıdan bahseden arkadaşlar vardı ama konu çok eski hala ormanlı ve civarı ıssıız mı merak ediyorum
ve tüm önerilerinize açığım 2-3-4 gün ayırabileceğim iş nedeni ile
ayrıca çadır yerine arabada yatma konusunda fikriniz nedir

Etiketler
Ynt: istanbul'a yakın ıssız kamp yeri önerilerinizi rica ediyorum

Size Sakarya Yaylalarını öneririm.

İstanbul'a çok yakındır. Arabada yatma konusu ise tamamen tercih meselesi.

Aracınızın konforuna bağlı.

serkan bey öneriniz için teşekkür ederim sakarya da şu tarafa gidin diyebileceğiniz bir adres varmı mesela şu köyden devam et şu taraflara gibi ?

1- Sapanca'da Soğucak yaylası Sapanca'nın içinden İstanbuldere istikametine devam edip Muratbey köyünden 13km sonra yaylaya varıyorsunuz. Aracınız arazi aracı ise sorun yaşamazsınız.
2- Akyazı Acelle ve Sultanpınarı yaylaları; Akyazı Dokurcun yolundan Beldibi köyüne dönüyorsunuz, yolu takip edin yaylaya ulaşırsınız. Yaylada gölette mevcut doğası muhteşem.
3- Hendek Dikmen, Çiğdem yaylaları; Hendek'ten Karadere istikametine devam ediyorsunuz 30 km sonra yaylalara ulaşabilirsiniz.
4- Hendek Çamlıca Keremali Gölü ve yaylası; Hendek2ten Çamlıca Beldesine giliyor, Beldeye 13 km mesafede
5- Pamukova Ercıva yaylası, Pamukova'dan sonra...
.
.
.
Sakarya Bölümünde daha ayrıntılı bilgi bulabilirsiniz...

Sonuç olarak, İstanbul sınırlarından uzak durun diyorlar.

Hele ki ıssız yerlerde,

Çok riskli,

Sultanahmet meydanına kursanız daha güvenli olur. en kötüsü zabıta gelir kovalar.:smiley:

serkan şen' Alıntı:
1- Sapanca'da Soğucak yaylası Sapanca'nın içinden İstanbuldere istikametine devam edip Muratbey köyünden 13km sonra yaylaya varıyorsunuz. Aracınız arazi aracı ise sorun yaşamazsınız.
2- Akyazı Acelle ve Sultanpınarı yaylaları; Akyazı Dokurcun yolundan Beldibi köyüne dönüyorsunuz, yolu takip edin yaylaya ulaşırsınız. Yaylada gölette mevcut doğası muhteşem.
3- Hendek Dikmen, Çiğdem yaylaları; Hendek'ten Karadere istikametine devam ediyorsunuz 30 km sonra yaylalara ulaşabilirsiniz.
4- Hendek Çamlıca Keremali Gölü ve yaylası; Hendek2ten Çamlıca Beldesine giliyor, Beldeye 13 km mesafede
.
.
.

Serkan bey çok teşekkür ederim sakarya bölümü ve hatta tüm forumu okumaya çalışıyorum açıklamalı adresler çok güzel navigasyonda ulaşılabilir noktalar iş yoğunluğum azaldığı anda sakarya turuna başlıyorum .
Rize de iş nedeni ile bulunan bir tanıdığım da karadenizin tam aradığım yer olduğunu söyledi ikinci planda da orası var

BEN İSTANBULDAYIM BALIK İÇİN GÖL KENARLARINNA KAMP KURUYORUM NİYE TEHLİKELİ Kİ:smiley:

özellikle avrupa yakasında çok güzel kamp mekanlarımız var öncelikle balık tutmaya meraklıysan
DANAMANDIRA göleti güzel bir kamp alanıdır en bakir bölümü gölete inen yolsan hep sag takib erederk 2 göl arasında şirin bir yarımadada orman içinde eşşiz bir unutulmaz bir kamp yapabilirsiniz
ormanlı saglam sıkı bir 4x4 aracınız varsa mekan var ama şivri sinekler gece poların üzerinden bile sokabiliyor

ORAYI BİR BULAYIM DA YÖRÜKLERİN KEÇİ KILI KİLİMİNİ ÖRTER YATARIM ÜSTÜME BİZİM BURALARDA BİR TABİR VAR SİVRİSİNEK 7 KAT YORGANDAN GEÇER ISIRIR AMA KEÇİ KILI KİLİMDEN GEÇEMEZ DİYE:smiley:

DENİZ BEY TEŞEKKÜR EDERİM PAYLAŞIMINIZ İÇİN AYRICA...

evedilaz' Alıntı:
özellikle avrupa yakasında çok güzel kamp mekanlarımız var öncelikle balık tutmaya meraklıysan
DANAMANDIRA göleti güzel bir kamp alanıdır en bakir bölümü gölete inen yolsan hep sag takib erederk 2 göl arasında şirin bir yarımadada orman içinde eşşiz bir unutulmaz bir kamp yapabilirsiniz
ormanlı saglam sıkı bir 4x4 aracınız varsa mekan var ama şivri sinekler gece poların üzerinden bile sokabiliyor

ormanlı forumda başka bir konuda geçiyordu epey inceledim kesinlikle gidicem ama ıssızlığı konusunda emin değilim nedeni offroad için de ideal bölge olması günübirlik gidilebilmesi
birde bu sivri sineklerden nasıl kurtulacağız profösyönel bir siinek kovucu sprey biliyormusunuz dediğiniz üzere off gibi marketlerde satılanlar işe yararmı arabada bulunduruyorum ama yoğun sinek gruplarında işe yararmı denemedim deneyemedim
birkaç sivri sinek saldırısına uğradım saat 8 e gelirken 2 gün aynı saatte sanki ordu gibi hücum ettiler beni ne korur ???

ben off sinkov falan kullanıyorum bek avlarında ama %100 kurtuluş olmadı hiç illaki 5-10 yerimden ısırıyorlar :'(

Kışın soğuk derdi var ama başka çare yok havalar 1-2 aya iyice soğur sinek için en iyi çözüm soğuk

sokmasını geçtim vınnnn sesisini duysam uyuyamam tek yol hava soğukken onlar yokken gitmek

Merhaba

Tekirdağ tarafında kumbağa girişten önce uçmakdere çadır kampı için mükemmel bir yer. Ağaçların altında önünüz deniz. içinde bir restoran var eğer kullanmak isterseniz. Giriş 20 tl elektirik tuvalet ,duş vs... hertürlü imkan var . Gidiş manzarası mükemmel.
Hiç bir sıkıntı yaşamadan kamp yaptığımız nefis bir yer. Mutlaka tavsiye ederim ....

vera

Amacım korkutmak değil, öncelikle belirteyim.
3 hafta önce iki aile soğurcak yaylasında kampda idik. İki gece kaldık. İlk gece saat 2 gibi yattık. Yattıktan yarım saat sora takır takır silah sesleri ile birlikde araç sesleri duyduk ve 5 dk sonra çadırımız tam 40 metre önünde avcılar birtane domuz vurdular. Domuz ölmedi ve viyak viyak ses çıkarıyordu. Avcılardan biri diğerine bağırdı dikkatli ol vur bıçağı vur bıçağı. Hayavanı orada öldürdükten sonra yükleyip götürdüler
Domuzdan yana hiç sıkıntım yok ama kör kurşuna gitmekten ilk kez bukadar korktum.
Ertesi gecede avcılar vardı ama busefer gelmediler yakınımıza uzaklardan sesleri geliyordu. Saat 1-2 sularında oldukca yakınımızda bir hayvan gezindi. Çıkardığı seslerden ağır bir hayvan olduğu belliydi ama neydi bilemiyorum.
Birkaç ses çıkardıktan sonra uzaklaşıp gitti :smiley:

Sanırım soğurcak yaylası avcılar için oldukca favori bir yer :smiley:

serkan şen' Alıntı:
.
.
.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,621
Kaydolan Son Üyemiz
Gamze Erol

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR