Istanbul - Datça güzergahi ve Datça hk.da sorular

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan magicjoe Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,193

magicjoe

Yeni Üye
Merhaba,
bu yaz ailecek tatil için Istanbul'dan Datça'ya gitmeyi planliyoruz. Istanbul Pendik'ten Yalova'ya arabali feribot ile gecip, oradan asagiya inmeyi planliyoruz.

Bu güzergahta yolculuk etmiş tecrübeli arkadaslarimiza bazi sorularim olacak.

1. Yalova-Susurluk-Izmir-Marmaris-Datca rotasini düşünüyorum. Önereceginiz daha uygun veya alternatif bir rota var midir ?
2.Güzergah icin yaz oldugu icin 19:00'da yola cikmayi planliyoruz. Gece yolculugu yaparken güzergah boyunca dikkat etmemiz gereken bir durum var midir?
3. Güzergah üzerinde mola verebileceğimiz tavsiye edeceginiz noktalar var midir ?
4. Datça ve çevresinde araç ile günübirlik nereleri gezebiliriz ?

Bilgi verebilecek olan arkadaşlara simdiden cok tesekkur ediyorum.

Etiketler
Ynt: Istanbul - Datça güzergahi ve Datça hk.da sorular

İzmir'e kadar olan güzergahı biliyorum, uygun, Susurluk'ta sağda büyük Ulusoy tesisleri var, 24 saat açık ve oldukça güvenli. İyi tatiller. Datça'da Can Yücel'in kabri var. Uğramanızı öneririm. Knidos'a da gidersiniz herhalde. Datça koylarındaki naylon poşet yoğunluğu moralinizi bozabilir.

İyi tatiller dilerim fakat bir hatırlatma Marmaris - Datça arasında çok olmasada keçiboynuzu (yerel dilde harnup) ağacı göreceksiniz daldan sarkan fasulye gibi olurlar aman ha dikkat edin tam siz almak isterken yanınıza biri gelip << hop hemşerim kime sordun da alıyorsun >> derse şaşırmayın.Ormanda bile olsa o ağaç onu aşlayan kişinindir.
Ben yaşadım sadece merak ettiğim için almak istemiştim vatandaş geldi bağırıp çağırdı özür diledim daha çok bağırdı ben alttan aldım asıp kesmeye başladı ben nekadar özür dilesemde fayda etmedi çok ileri gidip ağzını bozunca bende dayanamayıp hem ağzını hemde burnunu biraz daha bozdum inanın yanımda hanım olmasaydı ağacı dibinden kesecektim arabamda herzaman balta olur.
Ne bileyim belki bana denk geldi gerçi bende pek akıllı değilimya.Sadece ağacın dibinde bakıyordum ikl defa görmüştüm keçi boynuzu ağacını.
Yolunuz açık olsun Kinidos'u mutlaka görün ve Datca bademi alın.
Kalın sağlıcakla.

Paylasimlariniz icin hepinize cok tesekkurler..
Sira bu deneyimi yasamaya geldi..
Gezi sonunda bende izlenimlerimi yazmaya calisacagim.

gidiş veya dönüşü aynı yoldan gitmek istemezseniz bodruma gidip feribotla datçaya geçebilirsiniz her gün 09:00 ve 17:00 da
datçada fevzinin yerinde balık yemeden gelmeyin tavsiye ederim hayırlı yolculuklar

Merhaba,
Bence rotanın en güzel bölümü, Marmaris-Datça arası. Datça'ya varıncaya kadar sağ tarafta orman ve deniz, sol tarafta yine orman ve deniz manzarası var. Yolun bitmesini istemezsiniz :D :D İyi tatiller.

Datça'ya 20 sene önce çocukluğumda gittiğimde ufacık ve henüz keşfedilmemiş bir sahil kasabasıydı. En son 1990'ların başında gitmiştik. O yıllarda çıkan büyük orman yangınında biz de Çubucak kampındaydık, çadırlarımızı ve eşyalarımızı bırakıp kaçmıştık. O orman yangını bende derin bir travma yaratmıştı, ağaç ve doğa sevgim buran gelir.
Bu olaydan sonra yıllarca oralara gidemedik. Marmaris'i ve Datçayı geçen yıl ziyaret ettiğimde yanan dağların da halen yeşermediğini ve şehir merkezinde korkunç bir betonlaşma olduğunu gördük.

Datça'da eskiye dair neredeyse hiç yapı kalmamıştı. sadece eski çarşıda tek bir bina kalmış, Datçayı tanıyamadık.
Benzer duyguları Marmaris'in Selimiye köyünde de yaşadık. O yıllarda köye karayolu ile ulaşılamıyordu. Çubucak'tan motorla giderdik ve biz çocuklar kıyıya 150 200 m kala motordan atlar yüzerek köye girerdik. Şimdi ne köyü ne motorcuları bulabildik. Yakında marina yapılacağını da öğrenince köyü büsbütün kaybedeceğimizi anladım :( Tek tesellim çirkin tatil köyleri yerine şirin pansiyon ve butik otellerin bulunması.

Marmaris Datça arası yaklaşık 70 km lik bir güzergahtır ve her noktasında ayrı bir güzellik vardır. Her gün bir noktasına gitseniz bir ayda bitiremezsiniz. Bence açın haritayı her köye uğrayın.
Selimiye, Bördübet koyu, Hisarönü, Datça civarındaki çok sayıda köyler. Çoğunun yolu toprak veya şosedir. Halen bozulmamış turizme henüz açılmamış bakir topraklarla doludur.
Denizden de dolaşmak, karadan erişemeyeceğiniz güzellikleri görmenizi sağlayacaktır.

Buraların fazla ömrü kalmamış, halen bakir topraklar varken bira an önce heryeri görmeye bakın :smiley:

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,911
Kayıtlı Üye Sayımız
166,711
Kaydolan Son Üyemiz
konyageziturizm

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR